Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kočička Evička a co jsi teda myslela tema zuzlikama v kuchyni? Ja tak rikam masu co nejim, nebo spis tomu masu co nejde rozkousat.
@zuzouš píše:
Buď psy polidšťuješ (příměrem s babičkou) a pak je něco špatně, nebo to neděláš a jen je nemáš v tomto směru vychovaný (pakliže má pes respekt před lidským jídlem, je úplně jedno, jestli u toho sedí babička nebo ředitel zeměkoule, prostě si to nedovolej) a taky je něco špatně
to s tou babičkou není můj příměr, na babičku se pasovala sama moje mamka, prostě jim říká např. „ahoj holky, babička je tady“ atd. ![]()
@offi píše:
@kočička Evička a co jsi teda myslela tema zuzlikama v kuchyni? Ja tak rikam masu co nejim, nebo spis tomu masu co nejde rozkousat.
žužliky jsou takové pásky sušenýho masa pro psy - takto jim říkám já, jde o psí pochoutky. Mám jednu fenku alergika na lepek a dřív jsem psům vařila, od tý doby múžou jen hypoalergenní granule a vpodstatě nic víc.
@zuzouš píše:
Když mu to dovoluješ, tak u tchýně loudit budeedit- a hlavně když to dovoluješ tchýni..by mě teda štvalo, že mi kazí psa.
Umis cist? Pisu, ze vi ze to nema delat.. Presto tajne pod stolem mava sunkou, tak kdyz ji to pri kazdy jeji navsteve 5× reknu a stejne to dela, tak co asi s tim mam delat..
mam ji vyhodit z bytu? Nebo rict, jeste jednou a jste tu napisled, nebo…? ![]()
Jen jsem reagovala na tu tvoji blbost,,respekt z lidskyho jidla a polidstovani psa"..
My jsme před pár lety dostali od babičky dvě kila domácího cukroví. Tak jsem ho naservírovala do krásné ozdobné misky na stůl a šla jsem spát. Ráno koukám, na stole čistá mísa… říkám si, že by mi přeskočilo? Krabice ale prázdná… Jen naše stafordka měla hrozně velké břicho.
Celou dobu jsem čekala, co z toho bude, cukroví bylo máslové, sádlové.. No věřte nebo ne.. NIC
Když se babi ptala, jak nám chutnalo, tak jsme jí řekli, že chutnalo moc, no
.
Na Silvestra jsem zas připravila mísy s chlebíčky, měli jsme na návštěvě několik přátel, pilo se… před půlnocí koukám, kdo že to tak hnusně ty chlebíčky jí, z jedné strany úplně ožrané
. Kdo myslíte… ![]()
No a jednou jsem takhle zapomněla na stole pekáč s kuřetem a šla jsem ještě k mamce nahoru pro kompot, trošku jsme se zakecaly… a jak jsem šla ze schodů, tak mi to došlo…
Samozřejmě.. v pekáči 4 čivavy a hodovaly. Při mém vstupu do dveří seskočila jedna dolů ještě se stehnem v tlamce
. Kdyby aspoň snědly dva, tři kousky, ale potvory nakousaly všechno
![]()
@kočička Evička pritom jak je mas rozmazlene neverim ze jim jidlo z talire nedavas, ale ja te tu nebudu soudit me je to fuk co si s nima delas. pejsky mas krasny a verim za dostavaji plno lasky. coz neni dobre jen preci to je pes a jako pes by se mel chovat. moje babicka je necha delat co chteji a taky to tak vypada. je to katastrofa hlavne kdyz jde nekam ven, pes totalne vystresovanej. kdyz prijde navsteva pes je agresivni protoze panicka je jeho a vsechno je jeho a furt jen stekaj a neposlouchaji. ale neber to zas tak, ze to je mireno na tebe. z ni si beru ponauceni proto jsem na sve pesany prisna a nemaji vse dovolene. ale tu to zas nikdo nepochopi a budete tu ze me delat svini co ma doma pesany na retezu.
Jinak taky nemám ráda, když se dává psům " od stolu", když jíme. Pak se v klidu nenajím, protože mi vadí, jak somrují. Takže rodina má zákaz, krmit. Navíc někteří mají z vařeného jídla průjem a kupuju opravdu dobré granule, ze kterým prospívají pěkně. Ale naše babi s Alzheimerem stejně pokaždé psy krmí a hádej se s ní… je hodně citlivá a schopna se i rozbrečet, pokud bych jí vytkla, že nemá dávat. ![]()
@murkyf asi ano, ta moje si obcas bere fenku na vikend, kdyz jsem ji volala jak to jde, ona mi vesele zacla povidat jak hezky papa granulky, pak ze dostala testoviny a neco ji dala kdyz jedla a ja ale to nesmi. no pak pokracovala, ze ji na gauc nepousti a ze s ni v posteli nespi, ze spi obe na gauci a to jsem chytla rapla psa ji vzala a ma utrum, psa ji uz nepujcim. ja se tu o neco snazim a ona dela tohle.
@offi píše:
@Reinka fuj vis ze zvirata si lizou genitalie? A buch vi co ti pes sezere venku, ty nase vecne hovna i kdyz je hlidam proste to neuhlidam. Promin, ale pokud si nechas psem lizat jidlo jsi prase. nekolikrat jsem videla v televizi jak brali vzorky z veci co olizuje pes a vdy to byl hnus.
tady jsi psala, že vaše věčně ![]()
@offi tě podpořím
taky se nestačím divit jak některé tady vedou výchovu psů.. disciplína žádná. Představa, že mi pes hledí do pusy jak jím a čeká co mi upadne.. nebo na mě čeká notná dávka jeho chlupů v posteli… fuj!
Náš pes taky sežral už nějaké to hovno, je to normální, né že bych ho v tom podporovala, ale stalo se a očividně mu chutnalo
. K tomu ještě rád loví a řere myši, někdy si pošmákne už i na předem ulovené kocourem. Mno a?
Takže buď v klidu, nejsi jediná s takovými názory ![]()
@zuzouš píše:
Buď psy polidšťuješ (příměrem s babičkou) a pak je něco špatně, nebo to neděláš a jen je nemáš v tomto směru vychovaný (pakliže má pes respekt před lidským jídlem, je úplně jedno, jestli u toho sedí babička nebo ředitel zeměkoule, prostě si to nedovolej) a taky je něco špatně
Hele, naše čučej na nás z povzdálí, ale mamce tam normálně skoro vlezou…a švagrovky pes..u nich si to nedovolí a mě normálně skáče na nohu a tvrdě žumrá.
Hodně psů je v tomto směru nevychovaných ![]()
@kozisek vecne neni kazdy den ke snidani a pod tim jsem psala, ze je hlidam, ale vzdy neuhlidam. to znamena, ze jim to nedovoluju jak jsi psala. promin, ze jsem se nerozepsala, kdy presne hov.no nekdo snedl, povede se to tak 1-2× do mesice.
@zuzouš píše:
Ano, aspoň za přítomnosti pána (jasně že nějací spešl cvičený to budou zvládat i v nepřítomnosti lidí), to je snad normálníPřece pes může sežrat to, co mu dám, ne to, co mi omylem upadne. A pokud už se na to chystá, tak na Fuj ho zas přejde chuť.
Omylem ne, naši žerou jen to, co mají dané na talířek, ze země to tedy nežerou, umí i z vidličky
a třeba nejmladší dojí kaši a dá důstojně vylízat misku štěněti, malou krmím samo já, ale jak je prázdná miska, tak už se po ní sápe a chce to dát čubině ![]()
@Sonreir vecer jsem priteli rikala, ze tady maji snad vsichni pravdu a ja pesany mucim, kdyz se do me pustil kazdy.