Jsem pod tlakem od zaměstnavatele i exmanžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15195
16.3.16 06:50

Když dostane odstupné a přihlásí se na úřad práce, bude hned pobírat podporu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
16.3.16 09:20

@karkarka Ne, až po odstupném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 13:36

Dnes jsem mluvila s nadřízeným. Nechce, aby v dohodě byl jako důvod nadbytečnost, prý bych pak dohodu mohla napadnout. Odstupné 3 platy mi napíše do dohody. Není to pro mě nevýhodné? Mám požadovat jako důvod dohody péči o dítě do 4 let?
Nechá mě odpracovat 3 dny, abych měla nárok na vyšší podporu v nezaměstnanosti.
Pak jsem od něj chtěla evidenční listy důchodového pojištění, protože mi žádný nikdy nedal, ale tvrdí mi, že je nepotřebuji, že mi dá zápočtový list. Stačí to?

• Citovat
  • Upravit
101959
16.3.16 13:50

Tak pokud ti ty 3 platy napíše do dohody, tak dejme tomu, akorát si pak nejsem jistá, zda z nich náhodou nezaplatíš i sociální a zdravotní :think: A ano, pak chtěj tedy jako důvod péči o dítě do 4 let. A kopii evidenčního listu je povinen ti dávat každý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 14:02

@j.a.n.i1 Děkuju za odpověď. To s tím případným krácením platů budu muset zjistit. Kopii evidenčního listu mi nikdy nedal, vlastně žádnému zaměstnanci. Teď mi tvrdí, že zápočtový list má stejnou hodnotu a dodal něco o tom, že zná nějakou paní na sociálním úřadě na Praze 5, takže to zkusí vyřešit přes ni. On totiž změnil účetního v roce 2012, takže mi tvrdí, že nemá jak získat ty evidenční listy.

• Citovat
  • Upravit
26270
16.3.16 14:37

Holky vůbec se v tom nevyznám, ale když odejdu z práce na dohodu, tak mám pak nárok na podporu v nezaměstnanosti i přesto, že jsem se vlastně dobrovolně dohodla se zaměstnavatelem, že o tu práci přijdu? Nerozumím tomu, jen mě to napadlo, tak se ptám zkušenějších. Děkuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101959
16.3.16 14:42

@Malaga Ano, máš, pouze pokud to bude bez vážného důvodu, tak bude hned od začátku těch 45% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.3.16 14:49

@j.a.n.i1 děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 15:40

@j.a.n.i1 Můžu se ještě zeptat, jestli mám při uzavření nějaké dohody nárok na 65 % platu první 2 měsíce po odstupném, nebo se těch 65 % z platu vztahuje jen k výpovědi?

• Citovat
  • Upravit
101959
17.3.16 08:16

Kraž ta dohoda bude z vážných důvodů (což je třeba nezbytná osobní péče o dítě do 4 let), tak máš nárok na těch 65%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 09:39

@j.a.n.i1 Děkuju za odpověď. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová