Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tu doktorku nechápu ![]()
Jinak jak píšou holky, takových pádů ještě bude.
Mně nedávno spadla naše sedmiměsíční čertice z postele a taky jsem u ní seděla a podávala jí hračku. Najednou se ohlídla, co to cinklo v kuchyni a ‚rozeběhla‘ se do prázdna. Naštěstí spadla jako kočka na všechny čtyři a jen se lekla. Rychle jsem jí čapla a začala se smát a ona hned taky ![]()
Pak jsem jí chudince prohnatávala celý tělíčko, jestli jí něco nebolí a byla ok.. No jo, to je z toho blbnutí, kdy si jí táta vezme na postel a když chce Domča dolů a vrhá se na zem po hlavě, tak jí ‚pomáhá‘ a pomalu jí sundavá aby si slezla ‚sama‘
Pak se mi nemá vrhat po čumáku..
mne se takhke po cumaku vrha z gauce, kdybycho nedrzela
jendou jsme ho jen tak pridrzovala za nozicku kam az schvalne dojde a on lezl a lezl az byl na zemi, kdybch ho nedrzela tak skoci a je mu to fuk ![]()
Silwinka87 : No jen když mě zaujme nějaké téma nebo se chci něco říct, jinak tohle je mé druhé založené téma. Proč ta otázka?
Nechápu tu poznámku v průkazce.....
Jinak si z toho fakt nic nedělej.Malý měl v 1,5 r. sešívanou hlavu.Padl na kraj stolu,přímo přede mnou:( A dalších x úrazů.
Jen tak se ptám,neznám to tu a ráda bych si psala s ostatníma maminkama…
necetla jsem diskuz ale chteka bych rict ze takovych padu bohuzel jeste bude je to normalni ikdyz pro matku v tu cvili neco prisernyho
a k pani doktorce mozna to prehnala ale ja se ji celkem nedivim ze si tu poznamku udelala v dnesni dobe kdy je tyrani a tak kryje sama sebe a je pecliva. ale asi to bylo prehnane.
Když se mi poprvé tehdy asi půlrčoní dítě sesunulo z postele (měla jsem ho vedle sebe v zavinovačce a prostě jsem si zdřímla), měla jsem pocit, že půjdu sedět. Že se prásknu doktorce a ta zavolá sociálku a dítě mi vezmou a mně pošlou rovnou do vazební věznice. A milá paní doktorka dítě pečlivě prohlédla, řekla, že pro jistotu mně ještě pošle na chirurgii, kdyby nějaké vnitřní zranění, ale podle ní že je vše v pořádku a že prostě děti padají a padat budou a že to teprve začne. Začlo. Už jsem z toho tak trochu otupělá. Mám dva kluky, dva raubíře a tak chvíli poslouchám řev, pak je klid a pak ještě větší řev, tak jdu a zjišťuju, jestli jsou vcelku. Ne že by mi byli šumák a jejich bezpečnost neřeším, ale jen je hlídat, aby nedejbůh se někde nebouchli o dveře, rohy, aby nespadli na zem … nejsem chobotnice s vrtulí v zadku. To fakt nedám. A hlavně, to nemá ani za mák smyslu.
Jsi dobrá máma, neboj. ![]()
čatla jsem jen pár příspěvků zítra si vás dočtu.
Mě minulý pátek spadl syn při přebalování z gauče 0,5metru jen jsem se otočila a byl na zemi.Volala jsem hned do nemocnice nevěděla jsem co dělat.Hned mě manžel od kamarádny vezl s malým do nemocnice tam nás prohlédli odeslali na rendgen a pak domů že tam nic nevidí.Byla jsem poučena co dělat a nedělat.Dnes na KO je vše OK
Pořád si to vyčítám a vidím to stále před sebou -gau,zem,pláč,boule.
No to mi říkal i manžel že je hodně týraných dětí a jen to přibývá tak že si to třeba zapsala, jinak fakt nevim. Syna každopádně netýráme
je to naše největší zlatíčko. Ale nechovala se ke me nějak spatne jen čekarna plna a setricka uz ve dverich jééjda co to má.
Klarka5 píše:
No to mi říkal i manžel že je hodně týraných dětí a jen to přibývá tak že si to třeba zapsala, jinak fakt nevim. Syna každopádně netýrámeje to naše největší zlatíčko. Ale nechovala se ke me nějak spatne jen čekarna plna a setricka uz ve dverich jééjda co to má.
Víš co, ale to si mohla napsat poznámku k sobě do karty
jako fakt nechápu proč to psala do té průkazky ![]()
nechápu tu doktorku, proč to psala do průkazky?
Moje první měla rozbitou hlavu v 9 měsících - první pokusy o chůzi a vzala to do rohu , 1steh a 3 dny na pozorování. Nikde nic napsané
Taky si myslím, že zkušená doktorka pozná modřinu po pádu od modřin po dlouhodobém týrání ..... což mi připomíná, jak vypadal synek po druhém týdnu ve školce. Žádná šikana nebo tak něco, prostě … raubíř ve školce. (naopak to je ten, kdo po obědě nespal a zlobil .) A pak nějak nějakej kašílek, takže u doktorky a do půli těla … a já povídám, no, jak kdybychom ho doma týrali, co?
A dra se smála, ne, to jsou jasný modřiny od pádů a rohů … ![]()
Klííííííííííd ![]()
Kdyby jsi viděla moje kluky, ti jsou samá modřina. Maty je takový pometlo už od malička, pořád padal na pusinu a i teď se mu zadaří. Tobi je zase takovej rozlítanej, chvilku neposedí,pořád někam šplhá a ikdyž se snažím mít oči všude a předcházet pádům apod.,tak někdy je prostě neuhlídám a spadnou. S Matym jsem z toho byla taky vždycky špatná a klepala se snad ještě týden po každým jeho pádu a když mi máma nebo babička říkaly,že takových ještě bude,tak jsem jen třeštila oči,že to snad ne ![]()
Teď už jsem otrlejší, ikdyž teda ten prvotní šok je tam vždycky, ale nehroutím se z toho ![]()
A dr. je teda divná ![]()
Holky díky