Syn upadl, jsem z toho špatná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klarka5
28.11.11 22:58

Píše si to k sobě a pak ještě do průkazky, psala mi tam treba i ze otaci hlavicku jen doprava kdyz byl miminko tak kdyz lezel na levem boku dlouho tak pak vic nalehal natu stranu,. Treba je jen poctiva a zapisuje do podrobna :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12959
28.11.11 23:02

No je fakt, že chce být třeba jen fakt pečlivá ,tak si to tak všechno zapisuje. Ale teda taky by mě to vykolejilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
28.11.11 23:03

Zakladatelko: neblbni, takových úrazů ještě bude, z toho si vůbec nic nedělej!

Moje tehdy roční dcera spadla ze skluzavky a rozflákla si ret - manžel stál třicet centimetrů vedle ní, koukal na ni, jak pojede, a než stačil natáhnout ruku, najednou, jen tak, prostě letěla. Chudák, ještě měsíc byl vynervovaný, když s ní měl jít na hřiště.

Boule, modřiny, odřeniny, to u nás ani nepočítám. Sádra, kterou si dcerka pořídila ve 2,5 letech, to už je jen drobný detail.

A pro všechny: musím říct, že mne docela zaráží, kolik z Vás se pozastavuje nad tím, že doktorka udělala poznámku do zdravotního průkazu. I tady na emiminu každou chvíli probíhá diskuse „mám pocit, že s tím a tím dítětem není dobře zacházeno, co mám dělat?“ - 90% uživatelek divže nevolá policii a sociálku namísto zakladatelky… a Vy se divíte, že doktorka si dělá zadní vrátka, že se „sichruje“? Původem zranění si není jistá, důvod zná jen od maminky a v dnešní době si rozhodně nemůže dovolit riskovat, že na ní ulpí podezření z nevšímavosti. Ať se nám to líbí nebo ne, oni to ti současní pediatři nemají úplně jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klarka5
28.11.11 23:10

No snad si nemyslí nic zlého. Tomík se pořád směje, mluví,chodí pěkně papá takže myslím že má co potřebuje :-) Holky děkuji za příspěvky, jsem ráda že nejsem jediná co nestihla zabránit úrazu, že je to prostě normální věc :)

Samozřejmě přeji všem vašim dětem co nejmíň bebínek :srdce:

• Citovat
  • Upravit
jpichova
28.11.11 23:26

Zakladatelko,
bohužel u tak malých dětí tomu nezabráníš ani kdybys u nich stála. Co jsme chodili na RHB,tak jsme měli výslovně nakázáno stát minimálně 2 metry od dítěte,aby jsme ho nechytali při sebemenším projevu padání. Dítě si pak vytvoří pocit,že máma je všude a bude bezpečně padat i když maminka nebude na blízku. Tyto děti pak mají úrazy o kterých se prý ani nesní. A když jsme ji říkala,že nám padá jak prkno na hlavu na dlažbu,řekla zatnout zuby. Řeknu vám o byla kolikrát rána,že jsme měla pocit že ji má vejpůl. Já se teda snažila eliminovat pobyt v kuchyni,ale i tak.
Zápisek je spíš na hraně,asi by si to mohla psát k sobě do papírů pro případné zjištění týrání,ale každá je jiná.....

• Citovat
  • Upravit
27265
29.11.11 01:00

Klarko5 můžu tě ubezpečit, že Vítek si udělá nějaký libový zranění nejlépe večer před návštěvou doktorky.
Nestalo se nic tak hroznýho, aby ses nazývala špatnou mámou. Úrazů bude ještě hromada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
29.11.11 07:27

Ahojky,my mame taky docela velky „stesti“ na to,ze prcek si udela zrovna neco den pred tim,nez mame jit k doktorce :) Taky si pak rikam,aby si nemyslela,ze mu to snad delam ja,ale nikdy nic takovyho ani nenaznacila a sama me rika,ze takovych modrin a bouli jeste bude :)
Zrovna kdyz jsme sli na rocni prohlidku,tak si nas mladej pan spalil vsechny konecky prstu na jedne ruce o krbova kamna,pak pred 18ti mesicni prohlidkou si zase prokousnul ret a to jeste vzdycky jde na prohlidku dotlucenej s modrinama na nohach a na cele :) On je nas synek dost zive dite,zabranit se tomu proste neda :)
Takze klid,nejsi v tom sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
29.11.11 08:11

Mámy spolupracovnice měla holčičku,něco přez rok,byla malý raketoplán,pořád někde běhala,chvíli neposeděla.Stěhovali se,takže všude samé krabice a malá tu zakopla,tam se trošku bouchla,ale žádná katastrofa,prostě jako každé batole.Potom si malá trochu popálila prstík o troubu,tak jeli do špitálu.Tak malou zkoukli a normálně zavolali sociálku,že mají podezření na týrání.A řekli matce,at odkráčí domů,že malou tam musí necha(né kvůli popaleném prstíku,ale kvůli modřinám).Dovedete si to představit?Nakonec si teda vydupala,že ve špitálu zůstane s ní a trvalo 4 dny,než došli k závěru,že se o týrání nejedná.Hnus.ALe že někde matka týrá kluka hladem,je kost a kůže,nad tím se nikdo nepozastaví.

Příspěvek upraven 29.11.11 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jpichova
29.11.11 09:32
Katka86 píše:
Máme spolupracovnice měla holčičku,něco přez rok,byla malý raketoplán,pořád někde běhala,chvíli neposeděla.Stěhovali se,takže všude samé krabice a malá tu zakopla,tam se trošku bouchla,ale žádná katastrofa,prostě jako každé batole.Potom si malá trochu popálila prstík o troubu,tak jeli do špitálu.Tak malou zkoukli a normálně zavolali sociálku,že mají podezření na týrání.A řekli matce,at odkráčí domů,že malou tam musí necha(né kvůli popaleném prstíku,ale kvůli modřinám).Dovedete si to představit?Nakonec si teda vydupala,že ve špitálu zůstane s ní a trvalo 4 dny,než došli k závěru,že se o týrání nejedná.Hnus.ALe že někde matka týrá kluka hladem,je kost a kůže,nad tím se nikdo nepozastaví.

Je to o lidech. Podle mě mají na sociálkách zavřené oči a nechtějí vidět a přidělávat si práci,samo,že někteří. Lékaři už asi lecos rozpoznají.Tak jako s malým Dominikem,to byl hnus největšího rázu. Kolikátá učitelka to až začala řešit. To opravdu nikoho nezajímalo lékařské potvrzení o jeho dietě apod. Nebo Kuřimská kauza.....
Říkám lidská laksnost a nesnaha něco řešit :poblion:

• Citovat
  • Upravit
363
1.12.11 15:55

Pro zakladatelku. Buď v klidu. Jak holky psaly, takových pádů ještě bude. Mě dcera jako 7měsíční mimčo vypadla z postýlky. Stála jsem těsně u ní. Má 3 roky a už má 2× rozbitou hlavu, rozseklou pusu nad rtem. Taky mi u našich spadla ze schodů. Zvláštní bylo, že neměla ani modřinu. Taky jsme nestihli zareagovat.
A syn? Měl dobu, kdy se během týdne 3× praštil do hlavy a vždycky do stejného místa. Pokaždé, když se to začalo ztrácet, tak se praštil znovu. A to má 1rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.12.11 20:41
BohunkaP píše:
Zakladatelko: neblbni, takových úrazů ještě bude, z toho si vůbec nic nedělej!

Moje tehdy roční dcera spadla ze skluzavky a rozflákla si ret - manžel stál třicet centimetrů vedle ní, koukal na ni, jak pojede, a než stačil natáhnout ruku, najednou, jen tak, prostě letěla. Chudák, ještě měsíc byl vynervovaný, když s ní měl jít na hřiště.

Boule, modřiny, odřeniny, to u nás ani nepočítám. Sádra, kterou si dcerka pořídila ve 2,5 letech, to už je jen drobný detail.

A pro všechny: musím říct, že mne docela zaráží, kolik z Vás se pozastavuje nad tím, že doktorka udělala poznámku do zdravotního průkazu. I tady na emiminu každou chvíli probíhá diskuse „mám pocit, že s tím a tím dítětem není dobře zacházeno, co mám dělat?“ - 90% uživatelek divže nevolá policii a sociálku namísto zakladatelky… a Vy se divíte, že doktorka si dělá zadní vrátka, že se „sichruje“? Původem zranění si není jistá, důvod zná jen od maminky a v dnešní době si rozhodně nemůže dovolit riskovat, že na ní ulpí podezření z nevšímavosti. Ať se nám to líbí nebo ne, oni to ti současní pediatři nemají úplně jednoduché…

Souhlasím s Bohunkou :D
Ale zároveň je jasné, že zakladatelka není na vině, co se úrazu týče!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí