Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No je fakt, že chce být třeba jen fakt pečlivá ,tak si to tak všechno zapisuje. Ale teda taky by mě to vykolejilo.
Zakladatelko: neblbni, takových úrazů ještě bude, z toho si vůbec nic nedělej!
Moje tehdy roční dcera spadla ze skluzavky a rozflákla si ret - manžel stál třicet centimetrů vedle ní, koukal na ni, jak pojede, a než stačil natáhnout ruku, najednou, jen tak, prostě letěla. Chudák, ještě měsíc byl vynervovaný, když s ní měl jít na hřiště.
Boule, modřiny, odřeniny, to u nás ani nepočítám. Sádra, kterou si dcerka pořídila ve 2,5 letech, to už je jen drobný detail.
A pro všechny: musím říct, že mne docela zaráží, kolik z Vás se pozastavuje nad tím, že doktorka udělala poznámku do zdravotního průkazu. I tady na emiminu každou chvíli probíhá diskuse „mám pocit, že s tím a tím dítětem není dobře zacházeno, co mám dělat?“ - 90% uživatelek divže nevolá policii a sociálku namísto zakladatelky… a Vy se divíte, že doktorka si dělá zadní vrátka, že se „sichruje“? Původem zranění si není jistá, důvod zná jen od maminky a v dnešní době si rozhodně nemůže dovolit riskovat, že na ní ulpí podezření z nevšímavosti. Ať se nám to líbí nebo ne, oni to ti současní pediatři nemají úplně jednoduché…
No snad si nemyslí nic zlého. Tomík se pořád směje, mluví,chodí pěkně papá takže myslím že má co potřebuje
Holky děkuji za příspěvky, jsem ráda že nejsem jediná co nestihla zabránit úrazu, že je to prostě normální věc ![]()
Samozřejmě přeji všem vašim dětem co nejmíň bebínek ![]()
Zakladatelko,
bohužel u tak malých dětí tomu nezabráníš ani kdybys u nich stála. Co jsme chodili na RHB,tak jsme měli výslovně nakázáno stát minimálně 2 metry od dítěte,aby jsme ho nechytali při sebemenším projevu padání. Dítě si pak vytvoří pocit,že máma je všude a bude bezpečně padat i když maminka nebude na blízku. Tyto děti pak mají úrazy o kterých se prý ani nesní. A když jsme ji říkala,že nám padá jak prkno na hlavu na dlažbu,řekla zatnout zuby. Řeknu vám o byla kolikrát rána,že jsme měla pocit že ji má vejpůl. Já se teda snažila eliminovat pobyt v kuchyni,ale i tak.
Zápisek je spíš na hraně,asi by si to mohla psát k sobě do papírů pro případné zjištění týrání,ale každá je jiná.....
Klarko5 můžu tě ubezpečit, že Vítek si udělá nějaký libový zranění nejlépe večer před návštěvou doktorky.
Nestalo se nic tak hroznýho, aby ses nazývala špatnou mámou. Úrazů bude ještě hromada.
Ahojky,my mame taky docela velky „stesti“ na to,ze prcek si udela zrovna neco den pred tim,nez mame jit k doktorce
Taky si pak rikam,aby si nemyslela,ze mu to snad delam ja,ale nikdy nic takovyho ani nenaznacila a sama me rika,ze takovych modrin a bouli jeste bude ![]()
Zrovna kdyz jsme sli na rocni prohlidku,tak si nas mladej pan spalil vsechny konecky prstu na jedne ruce o krbova kamna,pak pred 18ti mesicni prohlidkou si zase prokousnul ret a to jeste vzdycky jde na prohlidku dotlucenej s modrinama na nohach a na cele
On je nas synek dost zive dite,zabranit se tomu proste neda ![]()
Takze klid,nejsi v tom sama ![]()
Mámy spolupracovnice měla holčičku,něco přez rok,byla malý raketoplán,pořád někde běhala,chvíli neposeděla.Stěhovali se,takže všude samé krabice a malá tu zakopla,tam se trošku bouchla,ale žádná katastrofa,prostě jako každé batole.Potom si malá trochu popálila prstík o troubu,tak jeli do špitálu.Tak malou zkoukli a normálně zavolali sociálku,že mají podezření na týrání.A řekli matce,at odkráčí domů,že malou tam musí necha(né kvůli popaleném prstíku,ale kvůli modřinám).Dovedete si to představit?Nakonec si teda vydupala,že ve špitálu zůstane s ní a trvalo 4 dny,než došli k závěru,že se o týrání nejedná.Hnus.ALe že někde matka týrá kluka hladem,je kost a kůže,nad tím se nikdo nepozastaví.
Příspěvek upraven 29.11.11 v 09:50
Katka86 píše:
Máme spolupracovnice měla holčičku,něco přez rok,byla malý raketoplán,pořád někde běhala,chvíli neposeděla.Stěhovali se,takže všude samé krabice a malá tu zakopla,tam se trošku bouchla,ale žádná katastrofa,prostě jako každé batole.Potom si malá trochu popálila prstík o troubu,tak jeli do špitálu.Tak malou zkoukli a normálně zavolali sociálku,že mají podezření na týrání.A řekli matce,at odkráčí domů,že malou tam musí necha(né kvůli popaleném prstíku,ale kvůli modřinám).Dovedete si to představit?Nakonec si teda vydupala,že ve špitálu zůstane s ní a trvalo 4 dny,než došli k závěru,že se o týrání nejedná.Hnus.ALe že někde matka týrá kluka hladem,je kost a kůže,nad tím se nikdo nepozastaví.
Je to o lidech. Podle mě mají na sociálkách zavřené oči a nechtějí vidět a přidělávat si práci,samo,že někteří. Lékaři už asi lecos rozpoznají.Tak jako s malým Dominikem,to byl hnus největšího rázu. Kolikátá učitelka to až začala řešit. To opravdu nikoho nezajímalo lékařské potvrzení o jeho dietě apod. Nebo Kuřimská kauza.....
Říkám lidská laksnost a nesnaha něco řešit ![]()
Pro zakladatelku. Buď v klidu. Jak holky psaly, takových pádů ještě bude. Mě dcera jako 7měsíční mimčo vypadla z postýlky. Stála jsem těsně u ní. Má 3 roky a už má 2× rozbitou hlavu, rozseklou pusu nad rtem. Taky mi u našich spadla ze schodů. Zvláštní bylo, že neměla ani modřinu. Taky jsme nestihli zareagovat.
A syn? Měl dobu, kdy se během týdne 3× praštil do hlavy a vždycky do stejného místa. Pokaždé, když se to začalo ztrácet, tak se praštil znovu. A to má 1rok.
BohunkaP píše:
Zakladatelko: neblbni, takových úrazů ještě bude, z toho si vůbec nic nedělej!Moje tehdy roční dcera spadla ze skluzavky a rozflákla si ret - manžel stál třicet centimetrů vedle ní, koukal na ni, jak pojede, a než stačil natáhnout ruku, najednou, jen tak, prostě letěla. Chudák, ještě měsíc byl vynervovaný, když s ní měl jít na hřiště.
Boule, modřiny, odřeniny, to u nás ani nepočítám. Sádra, kterou si dcerka pořídila ve 2,5 letech, to už je jen drobný detail.
A pro všechny: musím říct, že mne docela zaráží, kolik z Vás se pozastavuje nad tím, že doktorka udělala poznámku do zdravotního průkazu. I tady na emiminu každou chvíli probíhá diskuse „mám pocit, že s tím a tím dítětem není dobře zacházeno, co mám dělat?“ - 90% uživatelek divže nevolá policii a sociálku namísto zakladatelky… a Vy se divíte, že doktorka si dělá zadní vrátka, že se „sichruje“? Původem zranění si není jistá, důvod zná jen od maminky a v dnešní době si rozhodně nemůže dovolit riskovat, že na ní ulpí podezření z nevšímavosti. Ať se nám to líbí nebo ne, oni to ti současní pediatři nemají úplně jednoduché…
Souhlasím s Bohunkou ![]()
Ale zároveň je jasné, že zakladatelka není na vině, co se úrazu týče!
Píše si to k sobě a pak ještě do průkazky, psala mi tam treba i ze otaci hlavicku jen doprava kdyz byl miminko tak kdyz lezel na levem boku dlouho tak pak vic nalehal natu stranu,. Treba je jen poctiva a zapisuje do podrobna