Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud vám to neklape, tak nebudeš ani první ani poslední rozvedená. Dite by stejně časem poznalo, že mezi vámi to není ok, tak bude lepší, když už to nejde slepit, aby měla dva domovy, kde bude pohoda. Nejak mi to ale vyznívá, že chceš nechat dceru u manžela. To bych nikdy neudělala.
Jestli mas pocit, ze to neklape, nejde to napravit, tak si klidne odejdi, furt lepsi, nez delat z manzela blbce tim, ze ho podvadis. A jestli mas pocit, ze jsi tak straaaaaasne po mesici zabouchnuta, ze zapominas na to, ze jsi matka, a nezvladla by ses radne postarat o dceru, tak ji radsi nech u otce. Ale ver, ze to vas vztah poznamena, pokud ji nebudete mit aspon nejak rozumne 50 na 50.
Ne nejsi sobecka, proč by jsi měla žít s nekym kdo te nema rad, vyhazuje te z bytu. Odejít by jsi měla, ale kvůli sobě, ne kvůli milenci. Jesteze to není pro dceru dobre, ideál je žít s mámou a tátou, ale když se nesnesete, tak se asi nedá nic delat.
Edit: Sorry, jsem de.il, neviděla jsem poslední třetinu příspěvku.
Hele abych já si tu rodinu rozbila, chtěla bych mít čisté svědomí, že to nedělám kvůli hormonům, ale že jsem opravdu dala každou poslední šanci, která šla. Pokud s tebou manžel komunikovat odmítá a do poradny nejde, respektive odmítá řešit problém, který má, tak s tím nemáš co dělat a šla bych hledat štěstí jinde s čistou hlavou. Malá to zvládne, dokud to zvládnete vy. Jen se připrav na možnou střídavku, a taky bych malé hned nestehovala do bydlení nového tatínka.
Příspěvek upraven 19.08.23 v 21:37
Nejsem si jistá, že skvělý otec se chová k matce svého dítěte jako tvůj muž k tobě. Jestliže s ním není řeč, tak to prostě ukonči. Postav se na vlastní nohy a vyřešte péči o dceru. S milencem nikam nespěchej. Nejdřív srovnej a zajisti život pro sebe a dceru. Pokud za to milenec trochu stojí, tak ti nikam neuteče a naopak tě podpoří.
Odejdi, ale kvůli sobě a ne kvuli milenci. Měla jsi snahu to napravit, manzel ne, tak co dal s ním. Rozvedených je pulka lidí.
@Anonymní píše:Šla bych od manžela pryč ale ne hned bydlet s milencem
Zdravím.
Jsem v hrozné situaci a už celé dny nejsem schopná se soustředit na práci a dokonce ani věci, které by mě měli rozptýlit. V podstatě jsem ve fázi, kdy jsem zhubla přes 15 kilo za měsíc a jsem neustále plačtivá a unavená.
Vím, že rozhodnutí je na mé osobě, ale přesto bych ráda zpětnou vazbu a to i klidně negativní.
Kde začít?
Mám manžela a to je ten nejlepší táta na světě. Ještě jsem nezažila, aby někdo dokázal obstarat dítě, tak jako on. Malá (5) ho miluje.Blbe je, že už nám to neklape a rozhovory nemají žádný efekt. Ke mě je nepříjemný, dokonce mě začal i ponižovat, vysmívat se mi a ve finále i vyhazovat z bytu. No a tak sem úplně hloupe našla milence a do toho se zamilovala. A on do mě. A teď když už je ruka v rukávě a vím, že milenec mě miluje a chce společně žít, tak najednou nevím co. Sobecky odejít s milencem? Zůstat kvůli malé s manželem?
Odpustilo vám vaše dítě někdy něco podobného? Vím, že to ponese těžce a to mě ničí ze všeho nejvíc. Ale turbulence a útoky mého muže, který si je jist svým konáním a tím, že určitě nevypadnu jsou extrémnější a extrémnější.Já jsem byla tedy akčnější už dřív, než jsem si našla milence a zašla do poradny s manželem. Paní narovinu oznámila, že já ani manžel nejsme kompatibilní a můj muž je hodně emočně nestabilní. Dál to řešit nechtěl, nehodlal, s úsměvem jeho vlastním to všechno bojkotoval…
Děkuji všem za cokoliv, co mě pomůže se necítít jako ta největší spodina
Jsi nevěrná manželovi, takže u mě jsi lehká holka, měla si ho nejdřív opustit a pak si někoho najít ![]()
Ale ty potřebuješ z jednoho vlaku naskočit rovnou do druhého, je to tak lehčí, byteček zajištěnej, viď? ![]()
Někam se rovnou napakovat, co cizího bytečku/domečku, to by vám šlo ![]()
Jen dodám, že všechno, co dcerka doma vidí, přebírá jako normální vzorec partnerského vztahu. Jestli vidí, že táta mámu ponižuje, zakóduje si to jako normální a v pohodě. Pak třeba v dospělosti nehne brvou, když ji partner začne ponižovat, protože “tak přeci vztahy fungují”. A to pro ni přeci nechceš. ![]()
A jak si představuješ, že to bude? To odejdeš od manžela rovnou k milenci? Že vám to neklape je jedna věc, ale odejít kvůli chlapovi druhá. On když je člověk zaháčkovaný jinde, tak to doma zpravidla za moc nestojí. Hodně by mě zajímal pohled tvého manžela, protože jestli nemá v hlavě seno, tak mu to musí být jasné a jeho chování tím pádem neni tak nepochopitelné. Každopádně bruslíš na tenkém ledě a klidně se ti může stát, že kromě manželství přijdeš i o dceru, která z nového strejdy nebude tak nadšená já ty.
Zdravím.
Jsem v hrozné situaci a už celé dny nejsem schopná se soustředit na práci a dokonce ani věci, které by mě měli rozptýlit. V podstatě jsem ve fázi, kdy jsem zhubla přes 15 kilo za měsíc a jsem neustále plačtivá a unavená.
Vím, že rozhodnutí je na mé osobě, ale přesto bych ráda zpětnou vazbu a to i klidně negativní.
Kde začít?
Mám manžela a to je ten nejlepší táta na světě. Ještě jsem nezažila, aby někdo dokázal obstarat dítě, tak jako on. Malá (5) ho miluje.Blbe je, že už nám to neklape a rozhovory nemají žádný efekt. Ke mě je nepříjemný, dokonce mě začal i ponižovat, vysmívat se mi a ve finále i vyhazovat z bytu. No a tak sem úplně hloupe našla milence a do toho se zamilovala. A on do mě. A teď když už je ruka v rukávě a vím, že milenec mě miluje a chce společně žít, tak najednou nevím co. Sobecky odejít s milencem? Zůstat kvůli malé s manželem?
Odpustilo vám vaše dítě někdy něco podobného? Vím, že to ponese těžce a to mě ničí ze všeho nejvíc. Ale turbulence a útoky mého muže, který si je jist svým konáním a tím, že určitě nevypadnu jsou extrémnější a extrémnější.
Já jsem byla tedy akčnější už dřív, než jsem si našla milence a zašla do poradny s manželem. Paní narovinu oznámila, že já ani manžel nejsme kompatibilní a můj muž je hodně emočně nestabilní. Dál to řešit nechtěl, nehodlal, s úsměvem jeho vlastním to všechno bojkotoval…
Děkuji všem za cokoliv, co mě pomůže se necítít jako ta největší spodina