Jsem špatná matka, ale nedokážu se změnit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6945
21.4.19 22:48
@Anonymní píše:
Dekuju za příspěvky.
Nevim, jak to popsat. Asi tak, ze zatimco manzel by je miloval, i kdyby měly ocas a dve hlavy, protože jsou NASE, ja jsem dost náročná na sebe i okolí a bohužel hodne srovnávám, takže mi vadi, když jsou „jine“ nez ostatni. Treba s tou spatnou výslovnosti. A pak mam vztek. Na sebe. Ale i na ne. Rozum vi, ze to neni správně a vycitam si to, ale vnitřně to tak citim. :,(

cítím hlavně to, že by si měla odjet na víkens s kamarádkou, nebo s někým z rodiny (sestra, mamka) na víkend pryč,,a myslet na něco jiného než jak se postarat o děti, co nakoupit, navařit, co zase bude, jak to bude. Možná není na škodu, když by si navštívila psychologa a všechno mu popsala, :think: :think:, a tím nechci říct, že jsi NENORMÁlní máma, to ne, ale prostě je toho na tebe mooc, opravdu odjed někam na víkend a ODPOČIŃ SI.
A jinak moje dcera prostřední (22 let) sykavky R, Ř neuměla také, asi do osmi let :), teď je z ní chytrá slečna, co studuje ekonomku, a bude brzy státnicovat :) :). Sykavky vyslovuje všechny :), takže neboj, takže trénuj s ní a nic si nevyčítej, ona se je naučí, občas přenechej logopedii tatínkovi, ať se taky trošku zabaví a udělá s ní něco užitečného. HLAVNĚ JI S NIKÝM NEPOROVNÁVEJ, je to pořád ještě v normě. ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.4.19 22:49
@Ou píše:
Ach - tak tím pádem ještě tahle kniha. https://www.kosmas.cz/…-dost-dobra/A sebepřijetí a psychoterapii.

Tohle ideálně pro její dceru tak k 15. narozeninám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.4.19 22:52
@Anonymní píše:
Dekuju za příspěvky.
Nevim, jak to popsat. Asi tak, ze zatimco manzel by je miloval, i kdyby měly ocas a dve hlavy, protože jsou NASE, ja jsem dost náročná na sebe i okolí a bohužel hodne srovnávám, takže mi vadi, když jsou „jine“ nez ostatni. Treba s tou spatnou výslovnosti. A pak mam vztek. Na sebe. Ale i na ne. Rozum vi, ze to neni správně a vycitam si to, ale vnitřně to tak citim. :,(

Tedy pouze chceš aby děti neměli s ničím problém - beru, to chce každá matka a trápí se pokud to nejde. Je skvělé, že si problém umíš přiznat, to je první krok jak na něm pracovat. Možná by si fakt mohla zkusit tu terapií, protože tohle nebude jen problém ve vztahu s dětmi ale asi obecně v životě, ne? Tipuji, že hodně řešíš i jiné věci, když nevycházejí dle původního plánu. Je to tak? Pokud ano, tak na tomhle je potřeba zapracovat plošně aby se ti ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.19 22:56

@katintheBOx63 Ano, hodně věcí resim, jsem perfekcionistka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.4.19 22:59

@tumpach Nebyla jsem od deti nikdy déle než 1 den. Nedokážu si predstavit, odjet sama pryc. Užívat si relax (zabavu) a je nechat doma.

• Citovat
  • Upravit
25193
21.4.19 23:06

Důležité je, že si sama uvědomuješ, že je něco špatně.. možná jsi fakt jen moc unavená..
jsi pořád s dětmi? nebo chodíš normálně do práce? žádné dítě není ideální, skoro každé má „něco“, něco neumí tak dobře jak ostatní a něco třeba zas líp…
nepomohlo by ti úplně vážně si představit, že by se s nimi něco stalo - a prostě by najednou Nebyly, nežily?? umíš si to představit? tu hrůzu, bolest, prázdno..??

já po nich toužila marně 13let a pro mne jsou děti tím největším štěstím, které mohu denně prožít.. i přes jejich nedokonalosti.. i my je přeci máme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
21.4.19 23:08
@Anonymní píše:
@katintheBOx63 Ano, hodně věcí resim, jsem perfekcionistka.

Tak to jednoznačně začít řešit co nejdřív s profesionálem. Má matka je a byla taky vždy perfekcionista, a její uplatňování tohoto přístupu i ve výchově a obecně ve vztazích mě pronásleduje doteď :roll: Ty si aspoň uvědomuješ, že je to problém.
Jako dítě co v tom žilo, ti mohu říct, že je peklo s rodičem, který si to neuvědomuje a neřeší to, vyrůstat. Navíc se to bude jen věkem zhoršovat, a časem se možná dostaneš i do stádia kdy dítě fyzicky napadneš za niakou blbost - mně tak matka zfackovala za to, že jsem donesla na SŠ jedinou 3ku v životě z jedné 5ti minutovky. To fakt nechceš.

Příspěvek upraven 21.04.19 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
21.4.19 23:12

@katintheBOx63 jj, tomu věřím.. můj otec taky tíhne k jakési „dokonalosti“, která se podle něj u dětí projevují rozhodně a jedině samými jedničkami ve škole 8) nejlépe pak i na gymnáziu.. přestala jsem se s ním v pubertě úplně stýkat, moje vynikající výsledky v humanitních předmětech byly „vykoupeny“ v krvi vydřenými dostatečnými v chemii, matice a fyzice (nikdy jsem to nepochopila).. našli jsme k sobě zpět jakž takž cestu až v hlubší dospělosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
21.4.19 23:13
@Anonymní píše:
@tumpach Nebyla jsem od deti nikdy déle než 1 den. Nedokážu si predstavit, odjet sama pryc. Užívat si relax (zabavu) a je nechat doma.

no a to je možná ta chyba, zároveň i pro děcka bude fajn, když se trošku osamostatní od maminy :), nebo je pošli na víkend k babičce a užij si relax s manželem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
21.4.19 23:13

Dvakrát vloženo :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.19 23:18

Abych to tedy uvedla aspon trochu do souvislosti…nekdy kricim snad ze zoufalství. Což mě a muj vztek samozřejmě neomlouvá. Ale dcera, i kdyz je jinak báječná, většinou naprosto ignoruje, co ji rikam. Nekolikrat opakuji svůj požadavek (bez se oblevt) a po xte vyletim. Jsem s dětmi vetsinou sama. Tatinek je spíš na zábavu po praci. A ani ten kolikrat nevnímá. Ja pracují na částečný úvazek kvuli vyzvedavani, takže 90% casu fungují ja.

• Citovat
  • Upravit
842
21.4.19 23:21
@Lucy75 píše:
@katintheBOx63 jj, tomu věřím.. můj otec taky tíhne k jakési „dokonalosti“, která se podle něj u dětí projevují rozhodně a jedině samými jedničkami ve škole 8) nejlépe pak i na gymnáziu.. přestala jsem se s ním v pubertě úplně stýkat, moje vynikající výsledky v humanitních předmětech byly „vykoupeny“ v krvi vydřenými dostatečnými v chemii, matice a fyzice (nikdy jsem to nepochopila).. našli jsme k sobě zpět jakž takž cestu až v hlubší dospělosti..

Závidím, na tomhle stále s matkou pracuji. Ale nelepší se to - např. teď sem u ní na svatky, čekám mimi a moje matka se mi přiznala, že mě chodí v noci kontrolovat v jaké poloze spím - tj. jestli dle ní neutlačuji mimco. A dokonce to dnes vytáhla i před návštěvou, když sem říkala, že občas kope více - tak hned ona koment, že to je jasný, když spím ve špatné poloze a ho utláčím, že ona si mně chodí v noci několikrát!!! kontrolovat. Návstěva zůstala jak opařená a já taky neměla slov co na to říci. A to mi je 35 let. Já už ale nevím co sní mám dělat. Podle mně tohle není normální jednání… 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25193
21.4.19 23:34

@katintheBOx63 8o šmankote… tak to je mazec. My to měli tak, že jsme se prostě stýkali jen párkrát do roka a postupně se hrany obrousily… ale pořád to není OK… o vztazích dospělých dětí a rodičů je tu spousta diskusí.. neseme si to prostě všechno v sobě..
já to říkám pořád, že i na blbou motorku musí být řidičák a na dítě nic…
držte se a hlavně klííd :kytka: v zájmu vlastního psychického zdraví bych matčinu domácnost na Vašem místě opustila co nejrychleji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
21.4.19 23:38
@Anonymní píše:
Dekuju za příspěvky.

Zašla bych být tebou za psychologem. Nikdo si nezaslouží, aby na něj někdo řval jen proto, že mu něco nejde. To je závdavek pro vznik psychických potíží. Děti potřebují lásku. Budeš se možná divit, ale nejlepší motor pro správný vývoj je láska, nikoliv drezůra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
21.4.19 23:39
@Anonymní píše:
Dekuju za příspěvky.

jenže nejde srovnávat, nedělej to. Měj je ráda takové jaké jsou ;) Každé dítě je prostě jiné. To jsou všechny děti lepší než ty tvoje? Asi jsi moc náročná ale takhle Tě uteče celé jejich dětství a ani ony nebudou mít super vzpomínky na dětství. Jsou to děti a nemůžou být tabulkové. Myslíš že ty sama jsi dokonalá? Tak to nechtěj ani po dětech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí