Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
8.8.16 20:26

@Regina Hero Do jesliček spojených se školkou chodí už skoro 2 roky. Nikdy nebyla stížnost, naopak. A kolikrát jsem i slyšela paní učitelku kárat a co? Vždyť od čeho tam je, když má děti na starost? Úplně v pohodě. Nemusíte mě tady připravovat na to jak život je tvrdý ;) Jen prostě u něj mě to překvapilo a myslím si, že je to přehnané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 20:27

Natvrdlost je dědičná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
@Zuziky píše:
@Aubrys kdyby se nedokazal ovladat, tak mala od nej dostane na zadek, to prinejmensim…takhle muzes byt rada, ze ji jen okriknul…

Za blby loudeni davat hned na zadek jo? Pekny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Já si myslím, i z reakce mámy, že si zakladatelku vzala bokem, že fakt tam něco vidí… To by určitě podpořila dceru, že jako stejda je třeba blb, že to tak řekl..
Ale jáb ych to už mon nehrotila.. Stalo se stalo, ale aspoň třeba zakladatelka vidí, jak to vidí většina.. Jkao chápala bych batole, 2,3 leté tak ty ještě jsou takové.. ale 4 letá, by už když ji dospělí řekne, ne, ne tak prostě ne nebo nevím, mě se nestalo, aby vyloženě mě jako tetu děti nějak neposlechly a nebo naopak.. Spíš mě přijde, že ta autorita je jakoby jiná, neřekla větší, ale je to prostě jiný člověk..A to máme dětí hodně.. z jedné, druhé strany…

Příspěvek upraven 08.08.16 v 20:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:28

@Zuziky To máte pravdu, v tomhle s Vámi souhlasím. Taky už jsem to někde uvedla, že prostě nebudeme chodit k nim, když má dcera mu tolik leze na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.8.16 20:29

@jdukolem ale ja nepocitam jen rodinu, beru to celkove, kdyz ti nekdo rekne jsi natvrdla urazis se? Ja ne, asi jsem malo vztahovacna :nevim:
Nebo vy se bavite pouze se slovy pozitivne citove zabarvenymi?

Nesnasim vulgarity a doma to prisne dodrzujem, ale tohle mi prijde uplne stejne, jak kdyz reknu kamaradce napr. Ty jsi koza ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.8.16 20:30

@Aubrys třeba byl naštvaný něco unich doma- nevím, jeslti jste psala, že má děti a prostě mu to vyjelo, já bych to zase tak nehrotila…
Já mám švagrovou, a ta pošle i do pordele a chce fláknout facku- slovně.. řekne normálně dětem i cizím…, sousedovým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.16 20:30
@Aubrys píše:
@Regina Hero Do jesliček spojených se školkou chodí už skoro 2 roky. Nikdy nebyla stížnost, naopak. A kolikrát jsem i slyšela paní učitelku kárat a co? Vždyť od čeho tam je, když má děti na starost? Úplně v pohodě. Nemusíte mě tady připravovat na to jak život je tvrdý ;) Jen prostě u něj mě to překvapilo a myslím si, že je to přehnané.

od učitelky ti to nevadí, ale od švagra, bratra a matky ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:31
@Aubrys píše:
To máte pravdu, v tomhle s Vámi souhlasím. Taky už jsem to někde uvedla, že prostě nebudeme chodit k nim, když má dcera mu tolik leze na nervy.

""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s10745.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s10745.gif. celysvet. cz/smajlici-ke-stazeni-smajlik

nic. ani trošku neuznáš, že chyba není jen na jeho straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:32

@Kelsey Tak to snad nemuselo být. Ale ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@catherine100 píše:
@jdukolem ale ja nepocitam jen rodinu, beru to celkove, kdyz ti nekdo rekne jsi natvrdla urazis se? Ja ne, asi jsem malo vztahovacna :nevim:
Nebo vy se bavite pouze se slovy pozitivne citove zabarvenymi?Nesnasim vulgarity a doma to prisne dodrzujem, ale tohle mi prijde uplne stejne, jak kdyz reknu kamaradce napr. Ty jsi koza ;)

Souhlas. Pro mě je to velmi měkká nadávka, asi jako takovéto prohlášení ke kamarádovi „ty jsi ale prdlouš!“ nebo „na to se ti můžu vyprdnout“ ;)
Absolutně nesnáším vulgarity před dětmi, i slovo „sakra“ nebo „ty vole“ je pro mě tabu a ujede mi jen ve veeeelmi vyhrocené situaci (nikoli s dítětem, ale když si třeba ukopnu nohu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@catherine100 píše:
Nebo vy se bavite pouze se slovy pozitivne citove zabarvenymi?Nesnasim vulgarity a doma to prisne dodrzujem, ale tohle mi prijde uplne stejne, jak kdyz reknu kamaradce napr. Ty jsi koza ;)

jako záleží na kontextu.. a na situaci.. a tato situace mi přijde přesně oté hranici kdy to v legraci nebylo.. aspon dle popisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:36

@neumisa Vždyť jsem to už někde psala. Že ano, uznávám, že chyba není pouze na jeho straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
8.8.16 20:36
@Aubrys píše:
Zdravím. Potřebovala bych názor někoho „neutrálního“. Máme s manželem skoro čtyřletou dcerku, je velice energická, veselá, upovídaná, taková naše malá rozumbrada :) Problém je, že spousta lidí v mém okolí nemá tak živé dítě a rádi ji nazývají „hyperaktivní“ holčička. Každé dítě je jiné ale málokdo si s tímto umí poradit a spíš se setkávám s nepříjemnými reakcemi. Ona je velice vyčůraná a ví, že u mě a tatínka neuspěje s dávkou čokolády několikrát do hodiny, tak toho využívá u jiných :) Jenže nedávno na rodinné oslavě, můj švagr na ní díky tomu zvýšil hlas a řekl: „Si snad natvrdlá nebo co? Kolikrát ti mám říkat, běž se zeptat mamky nebo taťky“. A takovým tónem, který se mi prostě moc nelíbil, protože byl úplně rozčílený. Nechci z dítěte vychovat „chudáčka, outsidera“ či sobce ale na čtyřleté dítě mluvit skoro jako na dospělého, mi přijde trošku moc. Jen jsem čekala další reakce a nechala to být. Další den jsme tam zůstali jen s mojí matkou a bratrem. Malá seděla u stolu a občas hrábla rukama do koláče, načež poslouchám. Nesahej na to rukama, vem si vidličku, ježiš, nejez to těma rukama a několikrát dokola. Tak jsem jen bratra poprosila, aby to neopakoval stále dokola, že přinesu ubrousek. Načež moje vlastní matka nás zavřela do kuchyně s tím, že už si několikrát všimla, že „poučuju ostatní“ ohledně svojí dcery a že se jí to nelíbí, že bych neměla srážet autoritu strýců, babiček atd. Mně toto přijde trošku teatrální, hlavně ten způsob jak před bratrem zavřela deveře aby viděl, že mě moje matka jde „spacifikovat“ co se výchovy týče :)) Omlouvám se za román a prosím Vás o názory, jsem moc vztahovačná? :roll: Děkuji

Jinak si myslim, ze nikdo nic tak hrozneho tve dceri nerekl.To mi pripomnelo nedavnou scenu z detskeho hriste.Byla jsem tam s holkou a ona si jezdila ze skluzavky. Priletel tam maly kluk a sedl si na schodky schvalne tak, aby dcera nemohla nahoru.Ta tam stala jako tvrde y a matka hocha sedela na lavce a rika: Vilemku, pust holcicku nahoru. Samoze kluk se ani nehnul a jeste delal provokujici xichty. Matka mu to opakovala snad stokrat, ale porad takovym klidnym hlasem.Tak rikam zvysenym hlasem, at uhne, kdyz nechce klouzat a nezavazi tam. Nacez maminka kluka nahodila urazeny vyraz a rika: snad se tolik nestalo. Pritom kdyby si ho srovnala sama, tak jsem ho nemusela okriknout ja. Rekla bych, ze je to podobny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:38
@Aubrys píše:
@neumisa Vždyť jsem to už někde psala. Že ano, uznávám, že chyba není pouze na jeho straně.

a kvůli tomu jsi ochotná zpřetrhat vazby v rodině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí