Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
8.8.16 20:38

@Aubrys Hele, já nechci rejt, ale jak ses tu oháněla těmi traumaty… nebojíš se trochu, že se tvoje dcera zhroutí, až narazí na tvrdý, nemilosrdný svět? Když je teď takový problém, že se jí někdo zeptal, jestli není natvrdlá… nemyslím to zle, znám takové lidi a nemají to lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.16 20:39
@Aubrys píše:
@neumisa Vždyť jsem to už někde psala. Že ano, uznávám, že chyba není pouze na jeho straně.

no jasně, celý zbytek rodiny je na tom podobně… :mrgreen:

Promiň, to je vtip, tomu se prostě nedalo odolat…  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:39

@radkka

myslím, že dcera trauma nemá, to jen matka se hroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
8.8.16 20:40
@neumisa píše:
@radkkamyslím, že dcera trauma nemá, to jen matka se hroutí.

To je asi ta lepší možnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:40

Mimochodem… za celou dobu tady nezaznělo, jak na to reagovala dcera… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:41

@LadyBrigit Ale já jsem už po vyhroceném " jsi natvrdlá nebo co?" dceru vzala a odvlekla pryč. Psala jsem to už několikrát. Po tom co švagr vyjekl, mi došlo, že to nebylo jednou a vím, jak dcera dokáže pořád omílat věci dokola. Tak jsem jí vzala, řekla ať nechá strejdu a šla si normálně hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.16 20:42
@LadyBrigit píše:
Jinak si myslim, ze nikdo nic tak hrozneho tve dceri nerekl.To mi pripomnelo nedavnou scenu z detskeho hriste.Byla jsem tam s holkou a ona si jezdila ze skluzavky. Priletel tam maly kluk a sedl si na schodky schvalne tak, aby dcera nemohla nahoru.Ta tam stala jako tvrde y a matka hocha sedela na lavce a rika: Vilemku, pust holcicku nahoru. Samoze kluk se ani nehnul a jeste delal provokujici xichty. Matka mu to opakovala snad stokrat, ale porad takovym klidnym hlasem.Tak rikam zvysenym hlasem, at uhne, kdyz nechce klouzat a nezavazi tam. Nacez maminka kluka nahodila urazeny vyraz a rika: snad se tolik nestalo. Pritom kdyby si ho srovnala sama, tak jsem ho nemusela okriknout ja. Rekla bych, ze je to podobny :think:

Tohle znám, zrovna jsem to řešila v jiné diskuzi. To jsou ty příkazy/zákazy bez akce a reakce. Za mě - dvakrát to řeknu klidně, potřetí křiknu a počtvrté už se zvedám a jdu na ně (myslím na ty svoje čertíky ;) ). Pak si děti dělají z rodičů pr*el, protože vědí, že trest (mírumilovní rozumějte „důsledek“) jen tak nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:42

@Regina Hero V pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:43

@neumisa Koukala jak vejr :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.8.16 20:43
@Aubrys píše:
@LadyBrigit Ale já jsem už po vyhroceném " jsi natvrdlá nebo co?" dceru vzala a odvlekla pryč. Psala jsem to už několikrát. Po tom co švagr vyjekl, mi došlo, že to nebylo jednou a vím, jak dcera dokáže pořád omílat věci dokola. Tak jsem jí vzala, řekla ať nechá strejdu a šla si normálně hrát.

A co tedy řešíš? Zareagovala jsi pozdě, ale přeci. Hurá! Uvědomila sis, kde je problém, příště možná zareaguješ rychleji, když víš, jak to může dopadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.8.16 20:44
@Aubrys píše:
@LadyBrigit Ale já jsem už po vyhroceném " jsi natvrdlá nebo co?" dceru vzala a odvlekla pryč. Psala jsem to už několikrát. Po tom co švagr vyjekl, mi došlo, že to nebylo jednou a vím, jak dcera dokáže pořád omílat věci dokola. Tak jsem jí vzala, řekla ať nechá strejdu a šla si normálně hrát.

takže tvoje dcera nedokázala ve 4 letech pochopit jednoduchou věc, tak na ní holt houkl. Nechápu, čemu se divíš. Spíš bys měla zapracovat na výchově, aby 4 leté dítě chápalo, že když mu člověk řekne NE, tak to znamená opravdu NE a nemá dál otravovat ;)

• Citovat
  • Upravit
104
8.8.16 20:46

@lucenka A on se ve svém věku nemusí zas tolik rozčilovat no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.8.16 20:47
@Aubrys píše:
@lucenka A on se ve svém věku nemusí zas tolik rozčilovat no.

tak jeho reakce mi jako rozřílení nepřijde :nevim: kdybych měla nějakýmu nevychovancvi něco opakovat minimálně 3×, matka by nijak neragovala, tak bych mu nějspíš taky řekla, jestli není natvrdlej.

• Citovat
  • Upravit
104
8.8.16 20:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení