Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Michaela23 píše:
Hlásí se další závislačka do klubu. denně musím mít něco sladkého. Nejlépe čokoláda, případně Salko, arašídová nugeta, Mila, pistáciové Deli. Tohle nejlíp ukojí mé chutě na sladkéVyzkoušela jsem všechno možné, max. vydržím bez sladkého 3 dny a pak absťák jak sviňa a když doma nic není tak aspoň vyjídám Granko po lžičkách z krabice
![]()
Naštěstí na postavě to zatím vidět není, ale úplně ok závislost to zrovna není…
@Michaela23 píše:
Kaše jím k snídani skoro denně, mám to ráda. Nebo různé musli s jogurtem, corn flakes atd. čerstvého ovoce a zeleniny jím taky hromady. Ale prostě to sladké musím mít, i kdybych jedla pravidelně 5× denně vyvážený jídelníček. A mohla jsem vyzkoušet všechno možné (jít se napít, umýt si zuby, vzít si ovoce místo čokolády,…). nakonec jsem stejně pro to sladké šla
Takze nejsem sama
jupiii ![]()
@curry12 Díky za nakopnutí. zkouším na sebe pořád nové věci - hubnutí s někým, sázka, nové plavky za shozená kila. Nakonec vždycky selžu. Teď jsem zase v startovací fázi, motivuju se dovolenou u moře. A každé ráno začínám znova ![]()
@levand píše:
@curry12 Díky za nakopnutí. zkouším na sebe pořád nové věci - hubnutí s někým, sázka, nové plavky za shozená kila. Nakonec vždycky selžu. Teď jsem zase v startovací fázi, motivuju se dovolenou u moře. A každé ráno začínám znova
@Michaela23 ano, dám si to vyvážené jídlo, abych neměla nutkání se cpát sladkým a pak to nakonec jdu tím sladkým zajíst. Takže sežeru vlastně dvojnásob.
@wifi.. díky za tvoje příspěvky! Potřebuju se na sebe zdravě naštvat.
@wifi.. jooo tady ses pustila do tezkeho boje. Jedu podle na miru sestavenyho jidelnicku od nutricniho poradce, dodrzuju a stejne mam chute…Jim paradoxne hodne zdrave, obyc cukr doma vubec nepouzivam, kdyz sladim tak ryzovym nebo agavovym sirupem, bile pecivo jsem roky nejedla, pravda kvuli bezmlecne diete jsem opet zacala a ted uz tedy zase jedu z 90% tmave pecivo, ktere si pecu doma, takze zadny pseudo. Jim hodne lustenin, ryby, bile maso, kraliky od rodicu, brambory vyjimecne, polentu, celozrnny kuskus, jahly, pohanku, spise dusenou zeleninu, cerstve ovoce, hodne vody a stejne mam chute na sladke. ![]()
Taky jsem zavislak ale vypozorovala jsem, ze když od rana jim pravidelně tak chuť na sladké není.
A vyskytuje se v té snídani jednoduchý cukr? pokud jo, je to furt v té stejné koleji. ono jde o úplnou změnu pohledu na jídlo, změnu v myšlení. jím 3× denně, tělo mi vydrží i 8hod držet hladinu cukru v krvi na takové hladině, že nemám žádné chutě, žádný nutkání. když člověk dodržuje ty klasický dietní rady, tak si akorát rozhází metabolismus.
nejde tady o vyvážený jídelníček, kde o to, že v tom komerčním vyváženém jídelníčku není nic moc vyváženýho a nejsou tam skoro žádný potraviny s nízkým glykemickým indexem.
chtělo to dost síly a vůle a teď se vyhýbám klasickým umělým sladkostem, protože vím, že za 2hod po jejich konzumaci dostanu vlčí hlad a naházím do sebe spoustu nesmyslů a bude mi těžko.
myslím, že za pár let se vzhledem ke zdravotnímu stavu populace začne tato závislost léčit.
kdo chce, hledá způsob..kdo nechce, hledá důvod ![]()
U mě je to spíš problém životosprávy, často se mi stává toto: uvařím jídlo pro rodinu na dva dny a většinou druhý den už na mě nezbyde, no tak přece nebudu vařit sama pro sebe, tak si dám sušenku a tečka
když nemám hlad, tak sladké mít nemusím
@Janha já nutričním poradcům nevěřím, dost často mi jejich rady přijdou na hlavu. moje máma dala x tisíc za rady, který sem jí omílala já předtím dokola zdarma. každý člověk by měl hledat, jaký potraviny mu dělají dobře (fyzicky, ne že to pouze chutná).
já když mám chutě na sladký, upeču si třeba ovesný sušenky, nadlábnu se a nenásledují pak ty vlny šílených chutí. protože když člověk nejí umělý sladký, tak si odvykne na tu přeslazenou chuť a vnímá sladce i menší podněty. samy víte, že když budete dítě krmit čokoládou, jablíčko už mu tolik nepoleze, protože bude málo sladké.
tohle není můj boj, to je každýho osobní boj ![]()
A úplně nejhorší věc je začít držet dietu, klasickou- vynechat sladké, hodně zeleniny, celozrné pečivo, sýry..k tomu se zatnout a cvičit..váha o trochu sleze dolů a pak zas vyleze..a tak pořád dokola, jako křeček v kolečku
@levand píše:
@curry12 Díky za nakopnutí. zkouším na sebe pořád nové věci - hubnutí s někým, sázka, nové plavky za shozená kila. Nakonec vždycky selžu. Teď jsem zase v startovací fázi, motivuju se dovolenou u moře. A každé ráno začínám znova
Ale dobré znamení je, že to pořád zkoušíš a chceš to změnit
je to opravdu těžké, ale jestli denně nemůžeš být bez nějaké sladkosti, tak se pak snaž to ze sebe vydat pohybem. Dobré jsou i kalorické tabulky, stáhneš si je a zapisuješ denní stravu. Nejdřív si zadáš aktuální výšku a váhu a pak tu na kterou by jsi se chtěla dostat, vypočítá ti správné množství kj a uvidíš, kolik jsi snědla sacharidů, tuků, bílkovin.
Já to řeším tak, že sladkosti prostě nekupuji, beztak jsou to vyhozené peníze
Místo toho si dám ovoce, hýbu se a když jím pravidelně, tak mi to vůbec nechybí. A to jsem kdysi jedla téměř jenom sladké. Taky jsem bývala daleko buclatější než jsem teď ![]()
@wifi.. ovesné sušenky zní lákavě - nedala by jsi recept??
Patřím také k mlsounům, co denně něco a ne málo, sní sladkého. Vadí mi to, protože, když mám dny, kdy mám méně běhání, tak to pak cítím na břiše a hlavně vím, že po sladkém je člověk unavený, bez energie a tak vůbec vím, že jednoduché cukry a také ty všechny výrobky, co se prodávají, nic moc pro zdraví člověka.