Jsem závislá na sladkém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1221
30.4.14 21:55

Taky jsem závislá na sladkým. Občas si říkám, že nikdo nesní víc sladkostí za den, než já :D :(…(Ale občas mě v takovýhlech diskuzích někdo přesvědčí o opaku :D, tak se trochu uklidním).Já hlavně ani nejsem ve fázi, kdy bych s tím chtěla něco dělat, protože to by bylo pro mě fakt utrpení. Takže vlastně ani nevim, proč to píšu, ale asi jsem se chtěla vykecat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.5.14 00:16

Co je toto za diskuzi??? :roll:

Říkala jsem si, že před spaním teď žrát nic nebudu, ale po přečtení všech těch dobrot, bych si hned dala! Jen ne teda ty ovesný sušenky, to je tak pro koně… :mrgreen:

Jinak se taky přidávám k závislákům (převážně čoko).
Potřebovala bych nějak přesvědčit mozek, že mám mít ráda samé zdravé věci.
Když ony ty nezdravé jsou tak dobré! :D

Ale kdo se má na sebe pak dívat do zrcadla?? Hrůza! Když jsem ještě kojila, tak jsem mohla jíst, co jsem chtěla a nebyl problém. Ale přece si kvůli tomu nebudu pořizovat dalšího kojence. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
1.5.14 08:05

Ahoj, pridavam se do klubu- sladke muzu kdykoliv a v jakemkoliv mnozstvi..nemusim obedy, maso, zeleninu, staci mi kafe a kolace, oplatky apod…kdyz doma neni sladke, tak mam stres a nervy v haji a myslim jen na to, ze si musim jit doplnit zasoby… me ale potvrdil i psychoterapeut, ze jsem zavisla na sladkem :|… ted kojim a jim sladke opravdu ve velkem a po kazdem jidle, mimino je uz jak otesanek :oops:… rady, jako, ze nemit doma sladke, misto sladkeho dat si mrkev apod. na me nefunguji… v tehotenstvi jsem mela diab. dietu a bez sladkeho jsem nevydrzela, ale drzela jsem se v ramci mych moznosti a glukometru ;) ted bohuzel je vse zpet a jim sladke porad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
1.5.14 08:26
@Zizalka píše:
Co je toto za diskuzi??? :roll:

Říkala jsem si, že před spaním teď žrát nic nebudu, ale po přečtení všech těch dobrot, bych si hned dala! Jen ne teda ty ovesný sušenky, to je tak pro koně… :mrgreen:

Jinak se taky přidávám k závislákům (převážně čoko).
Potřebovala bych nějak přesvědčit mozek, že mám mít ráda samé zdravé věci.
Když ony ty nezdravé jsou tak dobré! :D

Ale kdo se má na sebe pak dívat do zrcadla?? Hrůza! Když jsem ještě kojila, tak jsem mohla jíst, co jsem chtěla a nebyl problém. Ale přece si kvůli tomu nebudu pořizovat dalšího kojence. :mrgreen:

Proc ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
1.5.14 08:27
@liky píše:
Ahoj, pridavam se do klubu- sladke muzu kdykoliv a v jakemkoliv mnozstvi..nemusim obedy, maso, zeleninu, staci mi kafe a kolace, oplatky apod…kdyz doma neni sladke, tak mam stres a nervy v haji a myslim jen na to, ze si musim jit doplnit zasoby… me ale potvrdil i psychoterapeut, ze jsem zavisla na sladkem :|… ted kojim a jim sladke opravdu ve velkem a po kazdem jidle, mimino je uz jak otesanek :oops:… rady, jako, ze nemit doma sladke, misto sladkeho dat si mrkev apod. na me nefunguji… v tehotenstvi jsem mela diab. dietu a bez sladkeho jsem nevydrzela, ale drzela jsem se v ramci mych moznosti a glukometru ;) ted bohuzel je vse zpet a jim sladke porad…

Tak me to potvrdila cela rodina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
1.5.14 08:59

@Renatt samozřejmě že je slinivka přetěžovaná čokoládou a hned dvojím způsobem- pokud si nekupujete kvalitní tmavou čokoládu, tak jíte hromadu nekvalitního tuku, takže zápřah první a pak hromada cukru a Langerhansovy ostrůvky se můžou ztrhat výrobou inzulinu- druhá facka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
1.5.14 09:11

@Renatt jím 3× denně, a mimo to piju vodu, čaj..občas kafe, ale piju spíš to pseudokafe, protože po kafi furt chodím na záchod.
snídám vydatnou obilnou kaši, semínka, nesladím ničím. samozřejmě že to nešlo ze dne na den, nejdřív sem sladila. největší blbost je dělat velký změny hned a soukat do sebe něco, co nechutná. a pak přestat a hlásat, že je to hnus a k ničemu.
obědvám bílkovinu, polysacharidy (rýži, oves, ječmen, jáhly, amarant…)- dělám si různý nočky, knedlíky, nebo to jen udělám jako rýži a podušenou zeleninu- používám na ochucování kvalitní sojovku, miso pastu, ted sem dost začla používat tahini (sezamová pasta)..v supermarketu kupuju vlastně už jen zeleninu, ovesný vločky, kroupy, ořechy apod..
mám mnohem větší variabilitu ve vaření, vymýšlím..a hubnu aniž bych cvičila nebo si škrtila porce. já ráda jím, ráda se pořádně najím..tak sem se prostě naučila vařit jiný věci, který sou zdravý, chutnaj a nejsou produktem potravinářskýho průmyslu (který se vede za ruku s farmaceutickým).
ale nešlo to ze dne na den, taky se mi myšlenky na změnu zdály hrozný a nejdřív sem nic měnit nechtělo..nějak sem k tomu postupně docházela. a je mi mnohem líp, ačkoli nemusim furt nic uzobávat, tak mám energie na rozdávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.5.14 09:14

Jsem na tom stejně, ale mám štěstí že po tom nepřibírám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.5.14 10:01

@wifi.. nemohla bys prosím dát odkazy na nějaké recepty nebo odkud jsi čerpala, když jsi začla měnit stravování? Já mám ta zdravá jídla ráda, ovesné kaše dělám, sladím medem nebo javorovým sirupem. Ale např. s amarantem nemám žádnou zkušenost.

Opravdu bych změnu potřebovala, vadí mi, že špatné návyky přebírají i děti.

Na druhou stranu mám i zdravé návyky, piju jen vodu a zelený čaj (a jedno kafe denně), nekupujem žádné bublinkové pití, nesladíme. Ale po kupovaném sladkém se můžu utlouct.

Můžeš napsat, jak se ty změny jídelníčku u tebe projevily na postavě nebo na zdraví? Tvoje příspěvky jsou nážně motivující :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sanlitun
1.5.14 19:21

@wifi.. Ja jist obiloviny, knedliky, apod, co popisujes, budu za chvili jako knedla, bez ohledu na to, ze bych to prokladala zeleninou :nevim: kdyz jsem mela tehotenskou cukrovku, byly tyto veci na cerne listine kvuli vyssimu obsahu sacharidu. Na kazdyho plati evidentne neco jineho.

U me zabira maso, zelenina a bily kefir. Zadne sladkosti, ovoce max 2 ks jablek do cca 15 hod.

• Citovat
  • Upravit
617
1.5.14 21:05

@Sanlitun nemyslím klasický knedlíky jako splácaninu bílé mouky a vajec. taky po takových věcech nakynu a zpočátku mi bylo proti srsti jíst tolik polysacharidů, ale opravdu hubnu..naopak sem do věcí, který jím minimálně zařadila maso, protože je drahé a jeho nutriční přínos pro člověka je pofidérní.
ketogenní dieta (restrikce sacharidů a navýšení příjmu bílkovin) fakt funguje, taky sem tak hubla..ovšem jak dlouho to pak vydrží, nehledě na to, že se tím ničí ledviny a narušuje metabolismus.
já jednou slyšela mluvit mámu kluka, co měl cukrovku a na začátku prý bylo horzně těžký držet glykémii tak nějak normálně, aby moc neskákala…a taky se naučili konzumovat oves apod, to co nezvýší nárazově glykémii, ale tu hladinu to udrží delší dobu. naopak po rohlíku to prý vyletělo jako blázen.
jsou sacharidy a sacharidy, některý maj vysoký glykemický index, některý nízký.
to bych nemohla žít o masu, zelenině a dát si jabko max do tří. krom toho si nemyslím, že by bylo přínosný nutit tělo hubnout tak, že najedu na metabolickou dráhu (tvorbu ketolátek), která není přirozená a dokonce by v konečným důsledku byla škodlivá. radši jím tak, že tělo má vše co potřebuje, nic co nepotřebuje a co by mu ztěžovalo funkce a tudíž už nemá pocit, že by mělo držet zásoby a ty tak nějak samy odchází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
3.5.14 16:57

@wifi.. Jsme na tom podobně. Poslední dobou se snažím jíst trochu jinou stravu inspirovanou zásadami makrobiotiky, i když ne nějak striktně. Sladké je pro mě problém, neskutečné chutě, prostě klasická závislost na cukru. Když jím od počátku dne vyváženě a na oběd si dám kompletní talíř (obilovina, luštěnina, zelenina), chutě mě nehoní. Naopak když sním potraviny stahující, tedy jang, sladkého bych se ujedla. Cítím se jinak po klasickém těžším obědě než po lehčím makrobiotickém. Nedávno jsem šla po obědě ven s kamarádkou, stavovaly jsme se pro něco do obchodu, ona koupila čokoládu a nabídla mi. Neměla jsem na ni chuť, řekla jsem, že jsem po obědě (rizoto s luštěninou). Kamarádka odvětila, že ona taky, ale po mase má vždycky chuť na sladké…V praxi si ověřuju, že hlavní zásady makrobio stravy fungují. A je pravda, že základem jsou sacharidy, ale ne ty v klasické podobě bílé mouky, jde o sacharidy složité a v přirozené podobě (obiloviny, zelenina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.5.14 17:12

Ahoj hlásím se k závislosti a musím přiznat že je to na mě vidět :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
3.5.14 17:41
@ssmajlla píše:
Ahoj hlásím se k závislosti a musím přiznat že je to na mě vidět :?
:mrgreen: to nic na mě taky :roll: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.5.14 18:32
@pusina1 píše: :mrgreen: to nic na mě taky :roll: :mrgreen:

když to se nedá vydržet já mám ještě kevšemu doma chlapa kterej sladký taky miluje ale má tu výhodu že prostě nepřibere a nepřibere :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková