Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: @marram: Uvědomuje, ví to, a taky by si pro mě přála chlapa a miminko. Ale prostě není, tak se kvůli tomu nebudu stavět na hlavu a odpichovat ušima!Až bude, tak bude.
Já taky neříkám, lámat to přes koleno. Ani to, že tě chlap spasí. Jen to, že tvoje máma si tu patologickou situaci zřejmě uvědomuje, na rozdíl od tebe.
Tak to ber tak, ze to chce mamka ted takhle, ikdyz ja si myslim, ze jen nastvana a uz lituje toho, ze to napsala no stane se
@marram3: Tak chlap mě nespasí, to je jasné a s tím ani nepočítám…
A asi si všichni potřebujeme od sebe odpočinout…
@Anonymní píše:
@marram3: Tak chlap mě nespasí, to je jasné a s tím ani nepočítám…A asi si všichni potřebujeme od sebe odpočinout…
Třeba nechce, aby si žila jako ona. Chtěla by pro tebe něco jiného.
@Anonymní píše:
@evick2: Hodně mě to mrzí, ale napsala, že jí nemám otravovat život, tak jestli má vůbec smysl něco psát. Navíc psala, že jí přijde kamarádka na návštěvu večer, a že se chce „taky jednou pobavit!!!“
Zdravím.
Nemám diskusi dočtenou, ale tady už reaguji. Od začátku si myslím, že pokud jste do teď měly s mamkou prima vztah, tak to, co dneska řekla, nemyslela vážně. To jí jen něco vyletělo a ulevila si tím.
A teď už jsem přesvědčená, že problém je v tom, že vy jste se ségrou - přestože bydlíte samostatně - nikdy nevyletěly z hnízda. Nikdy jste se od mamky neodpoutaly a jí to vysává. Unavuje jí intenzivní vztah se starší depresivní dcerou a intenzivní vztah s mladší veselou (?) dcerou. Ty chceš trávit s mamkou hodně času, protože si myslíš, že jí tím pomáháš. A mamka tě neodhání. Protože si třeba myslí, že tím společně trávenýcm časem pomáhá ona tobě. Možná si myslí, že se s ní potřebuješ rozptylovat, když nemáš partnera, když máš tu psychicky náročnou práci, starosti o sestru atd…
Mamka vás má pořád obě dvě vedle sebe. Nese na bedrech vaše starosti. Cítí vaší tichou soutěž o její lásku. Ty víš, co všechno už pro vás udělala. A ona to ví také. Pak se sejde únava a konflikt a v ní bouchnou saze. A v duchu si třeba řekne „Sama jsem se o ně starala, jen pro ně jsem žila. Vychovala jsem je, na studiích pomáhala… Neodpočinu si ani teď, pořád je mám za zadkem jak malé caparty. Nemohu mít vlastní život“. A pak z ní vyletí to už mě neotravujte. A těší se na kamarádku.
Mám dospělé děti, vycházíme dobře, vidím je ráda. Ale kdyby za mnou pořád běhaly (jedno na buchty, druhé s buchtami) a trávily se mnou svůj volný čas, tak bych jednoho dne také bouchla.
Příspěvek upraven 04.07.16 v 12:29
Tak chlap te nespasi asi ani zrejme tohle nebude dlouho snaset, zkus si to po sobe co sem pises precist tak jako kdyby to psala nejaka tvoje kamaradka o sobe co by jsi ji na to rekla?
@Starámoudrá: Jsi přesně jako moje mamka.
A dokonce si vážně myslím, že to takhle cítí.
Vůbec si neuvědomuju, že by jí moje přítomnost taky mohla vadit…
O ségře ani nemluvím, té to nedojde. Říkala jsem jí tuhle: Tak kup máme alespoň kafe nebo něco dobrého!!! Když jsi tam u ní nasáčkovaná každý den!
Nedokážu si představit jet k mamce bez ničeho, miluje melouna a meruňky, který jí vždycky přivezu. Nebo ráda čte, tak jí vozím časopisy.
To, co se včera stalo, je možná taky důkazem toho, že to přestává se sestrou dávat, ale teď, když tam pro ní nebudu, tak se to přece ještě zhorší… Proto ta reakce je asi fakt pod silnou únavou…
@Anonymní píše:
@Starámoudrá: Jsi přesně jako moje mamka.A dokonce si vážně myslím, že to takhle cítí.
Vůbec si neuvědomuju, že by jí moje přítomnost taky mohla vadit…O ségře ani nemluvím, té to nedojde. Říkala jsem jí tuhle: Tak kup máme alespoň kafe nebo něco dobrého!!! Když jsi tam u ní nasáčkovaná každý den!
Nedokážu si představit jet k mamce bez ničeho, miluje melouna a meruňky, který jí vždycky přivezu. Nebo ráda čte, tak jí vozím časopisy.
To, co se včera stalo, je možná taky důkazem toho, že to přestává se sestrou dávat, ale teď, když tam pro ní nebudu, tak se to přece ještě zhorší… Proto ta reakce je asi fakt pod silnou únavou…
Tak dobře : jsi lepší než tvoje sestra…
@marram3: Nedělám nic proto, abych byla lepší, dělám to proto, protože mám mamku ráda a udělám, co jí vidím na očích… Dělám to ráda, těší mě to a dělá mě to šťastnou ![]()
@Anonymní píše:
@Starámoudrá: Jsi přesně jako moje mamka.A dokonce si vážně myslím, že to takhle cítí.
Vůbec si neuvědomuju, že by jí moje přítomnost taky mohla vadit…O ségře ani nemluvím, té to nedojde. Říkala jsem jí tuhle: Tak kup máme alespoň kafe nebo něco dobrého!!! Když jsi tam u ní nasáčkovaná každý den!
No vidis. Ber to jako sanci na zmenu. Ty se odpoutas a tvoje mama si treba taky vyresi vztah s tvoji sestrou. Neni nesvepravna. Jinak je to k breku, celty zivot se starat o deti a pak misto uzivani si tohle vase soupereni.
A ze co se tyka muze a miminka, tak pockas az to prijde? No nezlob se na me, ale ujizdi ti vlak. Misto pitvani se v tom, co se stalo, by jsi se asi mela opravdu zamerit na jine veci v tvem zivote. Uz jsi objednana k nejakemu psytchoterapeutovi?
@Anonymní píše:
@marram3: Nedělám nic proto, abych byla lepší, dělám to proto, protože mám mamku ráda a udělám, co jí vidím na očích… Dělám to ráda, těší mě to a dělá mě to šťastnou
Tak takhle tomu rozumím. Ale proč pořád píšeš, co ne/dělá sestra?
@kdochcekam píše:
@Lili by me zajimal pohled na meho otce…Co ty máš s otcem?
psala jsem to tady… jak s nim bydlim a on na me dva roky nepromluvil…mas zdrave nazory
@Anonymní píše:
Tak to si teď neumím představit.
Ale mě nevadilo jí nevidět třeba 14 dní, taky jsem hodně cestovala a pracovala v cizině, takže jsme se třeba neviděly půl roku.
Ale teď je to jiný. Vždycky jsem věděla, že jí můžu zavolat, poradit se s ní, že mám v ní oporu. A zase já že jí pomůžu objednat zboží, odvézt, přivézt /ještě trošku podniká), pojedeme na výlet, na jarmark, užijeme si víkend.Tohle teď skončilo.
Prostě NIC už NEBUDE jako dřív…![]()
aha no tak to se ani nedivim že partnera nemáš, ty nežiješ vůbec vlastní život. ty se neumíš sama rozhodovat
. takž vlastně můžu být ráda že o mě extra velký zájem neměli, hodně rychle jsme musela zvládat plno věcí sama a když jsme skoro utekla v 19 letech tak jsem nepotřebovala s někym probírat svůj život a co jak řešit. musíš žít sama za sebe ne neustále to řešit s matkou, to totiž pak vypadáš jako mamánek a pro vztah tohle nikdy nebude
Osamostatni se ale opravdu, píšeš že ob den si voláte nebo se i vidíte, víkend celý spolu ale ona neni tvůj partner, uběhne pár let a zjistíš že jsi sama, partner žádný a na děti pozdě
Opravdu to chce odbornou pomoc aby jsi zjistila co je špatně a dle toho se zařídila. ty máš dávno mít svůj život a ne vše řešit s mámou jako školkové dítě
ted se moc lituješ, to co tě máma řekla je hnusné a ted kdyby zavolala tak běžíš jako pes
to že tě napsala at jí nekontaktuješ přece neznamená že nikdy v životě a pokud je pravda že je ze sestry vždy mimo tak se brzo ozve sama a ty by sis měla uvědomit že tvůj život neni máma ale ty sama. Chceš vlastní rodinu ale stýkáš se jen s mámou? v tvém věku to pro žádného chlapa lákavé nebude, rozhoduj se sama za sebe ne co tomu řekne máma, řešíš jak sestra bude nadávat, pokud se mě něco nelíbí tak včas zakročim. Ted si užij dovolenou, nemysli co doma a hlavně popřemýšlej jaký chceš mít život ty sama
. Ty jsi na svojí matce fakt závislá a sestra jí ničí ale ty asi jinym způsobem taky. máma to vidí že nežiješ vlastní život. S mámou trávíš celé víkendy a i dny v týdnu, takhle fakt budeš sama a za 10 let se budeš litovat že to jinak přece nešlo a proto ani nemáš děti
. mě doma dali na výběr, bud oni, bydlení v baráku a nebo přítel a pak at táhnu. Rozhodnutí bylo okamžité a prostě jsem šla
. ted jsou oba v důchodu a ve velkém baráku sami a po mě chtěli že tam budu žít a starat se o ně a vlastní život si můžu zařídit až tady nebudou, takže nikdy nebo až budu sama stará
. Partnerovi říkali jaká jsem hrozná, blbá povah a at mě opustí a najde si lepší
naštěstí vždy je na výběr a takhe žít to raději nežít vůbec. odešla jsem a mam klid, to co se dozvídam po letech o o mě vymysleli aby nebyli oni ti špatní to je hnus. Bydlíme ve stejném městě a odešla jsem v listopadu 1999 a než jsme odcházela tak mě ještě řekli že tu lampičku z pokoje tam musim nechat protože je jejich a já jí přece nechtěla, jen jsem si odnesla doklady což mě taky vyčetli pak v dopise a oblečení
. V dopise mě napsali co jsem asi kdy udělala špatně a vyčíslili finance co jim dlužim za ty roky co jsem tam žila
Jestli jsou štastní nevim a je mě to i jedno jim je taky jedno kde žiju a jak
. Pak měli ještě jeden nápad ale to už je až úchylné a jediná záchrana byla odejít ![]()
@marram3 píše:
Tak takhle tomu rozumím. Ale proč pořád píšeš, co ne/dělá sestra?
zakladatelko ty tady prece nezijes proto, aby jsi nekomu delala co mu na ocich vidis, to pak budes delat i pro partnera a to tedy potes koste