Jsem zdrcená, máma řekla, že nás nikdy neměla mít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.7.16 08:32

@evick2: Nejsi zlá. Uvědomuju si, že je potřeba s tím něco dělat. Ale pokud ti 100 lidí bude pořád dokola říkat - jdi tam už, dělej s tím něco, tak tě to akorát otráví.

Stačí mi to říct jednou, dvakrát.
Sama vím, že takhle to nejde dál.
Ano, udělám to protože chci.
Jak jsem psala už včera - na terapii už docházím, kde čistím věci z dětství…
Mám se kam obrátit a vím o dobré psycholožce tady ve městě…

• Citovat
  • Upravit
3540
5.7.16 08:36
@Anonymní píše:
@evick2: Nejsi zlá. Uvědomuju si, že je potřeba s tím něco dělat. Ale pokud ti 100 lidí bude pořád dokola říkat - jdi tam už, dělej s tím něco, tak tě to akorát otráví.Stačí mi to říct jednou, dvakrát.
Mám se kam obrátit a vím o dobré psycholožce tady ve městě…

držím ti palce, opravdu. V rámci možností si dovolenou užij, neanalyzuj, nemysli co se asi děje doma, co asi dělá maminka, jak to ségra zvládne.
hele mám cvičení co mi pomáhá při psaní. Když na to začneš myslet a nebudeš to moct dostat z hlavy zavři oči a říkej si nevím, nevím, nevím a pak mysli na klidnou hladinu, žadné vlnky, žádný vítr, žádné myšlenky… až se zklidníš a uvolníš mysli třeba na to kde sehnat zmrzlinu nebo si jdi zaplavat, prostě vypusť problémy z hlavy…
Na jejich řešení bude čas až se vrátíš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 08:41

@evick2: Děkuji Ti :kytka: :kytka:

Bude to dobré :srdce:
Potřebuju zapracovat na své sebehodnotě hlavně.

Užiju, děkuju :srdce:, už se moc těším a hledám výlety, kam s kamarádkou zajedeme…
Půjčím si auto a projedeme celý ostrov ;)

• Citovat
  • Upravit
17878
5.7.16 08:41
@Anonymní píše:
@evick2: Nejsi zlá. Uvědomuju si, že je potřeba s tím něco dělat. Ale pokud ti 100 lidí bude pořád dokola říkat - jdi tam už, dělej s tím něco, tak tě to akorát otráví.Stačí mi to říct jednou, dvakrát.
Mám se kam obrátit a vím o dobré psycholožce tady ve městě…

staci rict jednou, dvakrat, ty to udelas…a jen tak mezi tim, co to budes delat, zaneses segre prachy na telefon a uklidis ji kuchyn, abys byla porad za tu hodnou a ony s mamou te mely rady :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 08:43

Musím říct, že mi to tady neuvěřitelně pomohlo.
Na rýpaly se nesoustředím, ti budou rejpat pořád…
Ale pro uvědomění super.
Děkuji těm, co přispěli s komentem, který mi pomohl.

:kytka: :kytka: :andel: :andel: :andel: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
25079
5.7.16 08:44
@Anonymní píše:
@Zuziky: A mimochodem mám kamarádky mezi učitelkami. Je to velice náročná práce a kdo nikdy neučil, tak si to těžko umí představit. Doporučuju nechat se na měsíc zaměstnat ve škole a hned budete vědět, o čem to je a co to obnáší. Házet špínu umí každý, ale ocenit práci druhého už málokdo.@char-less: Je to přesně tak, jak píšeš…Ten strach tam je silný - prostě nechci přivodit svému dítěti jednou to, co potkalo mě… Nikdo můj život nežil, nešel v mých botách a tak těžko může vědět, co vše mám za sebou… Vedená psychoterapie je to, co mi může pomoct :andel:

Podivej, tady na Tebe špínu nikdo nehazi. Naopak, lidi Ti chtěli pomoci. Ale aby tahle diskuze vzala nějaký kloudny konec, rozhodni se pro jednu verzi Tvého života. Někde tam vpředu říkáš, že máš náročné, psychicky náročné, zaměstnání. Pracuješ s dětma, ktere potřebují zvlastni/zvysenou péči. Já vím, že jsem řekla, že tohle je waste of time, ale tak nejak mi jde proti srsti, že lidi se fakt snaží a Ty pravdu neřekneš,„trollis“. Nebo jsi přebrala" psychoterapii". Ono pracovat jako tlumocnik/překladatel az tak psychicky náročné není. A ještě k tomu z domova a navrch byt svým vlastním šéfem, zni nekterým jako zaměstnání snů. Pak je další možnost, že jsi v takovém stresu, že si nepamatujes, co rikas/píšeš. Nebo jsi v takovém věku, kdy se objevují první příznaky demence. Jak vidíš, scénářů je mnoho. Každopádně, pokud nejsi troll, a vlastně i když jsi, vykašli se uz na tu poblaznenou historii. Na rozdíl od Tebe si tady lidi pamatuji. A i předchozí diskuze :lol:
A ještě Te mužů ujistit, že tady jsou spousty matek, ktere vychovaly dite samy, bez manžela a bez"nasledku".

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 08:50

@stock: Ano, s dětmi pracuji, ale jen pár hodin v týdnu, logopedická náprava řeči. Psychicky náročné povolání jsem myslela tlumočnictví. Ono překládat na kongresu se 150 lidma a tlumočit simultánně v odborné oblasti není vždycky hračka…

Z domova dělám překlady - prostě zakázky, které překládám na PC.

A ne - opravdu nejsem troll ;)

• Citovat
  • Upravit
5476
5.7.16 08:51
@Anonymní píše:
Mám svůj byt, ale taky náročnou práci. Už delší dobu přemýšlím, že z ní odejdu. Musím to udělat, jinak mě to úplně odrovná. Pracuji ve výchovném ústavu. Je to velice náročné, pobyt s dětmi, které mají poruchy chování. Cítím, že se to na mě podepisuje, dělám tam už 8 let.

Ne, mamka mi napsala, ať jí neotravuju život…
Přitom ona je ta, se kterou jsem měla úplně nejlepší vztah, a každý den jí říkám, jak jí mám ráda, a že je jediná, koho na světě mám.

Jsem naprosto v šoku.
Nevím - co se týká partnerství, nemám asi tu správnou volbu.
Taky na ní vidím, že už by ráda byla, kdybych měla partnera a miminko.
Já se snažím, ale nejde to prostě nějak :( :(
Dneska asi budu bulet až do rána :( strašně mě to zasáhlo :( zrovna od ní.

@Anonymní píše:
Mám svůj byt, ale taky náročnou práci. Už delší dobu přemýšlím, že z ní odejdu. Musím to udělat, jinak mě to úplně odrovná. Pracuji ve výchovném ústavu. Je to velice náročné, pobyt s dětmi, které mají poruchy chování. Cítím, že se to na mě podepisuje, dělám tam už 8 let.
Taky na ní vidím, že už by ráda byla, kdybych měla partnera a miminko
Dneska asi budu bulet až do rána :( strašně mě to zasáhlo :( zrovna od ní…

Kde pracuješ? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
5.7.16 08:52
@Anonymní píše:
@Zuziky: Živím se v oboru překladatelství/tlumočnictví, jak už jsem zde psala. V září jdu do práce z toho důvodu, že jsem si sama sobě šéfem a můžu si vzít dovolenou jak chci a kdy chci :) Není to tak, že mám 2 měsíce leháro, ale sem tam budu pracovat z domova, což je v poho ;) Zaplať pánbůh nemusím řešit finance z výplaty do výplaty a proto taky můžu sestře přispět na mobil, který má už k narozeninám v sprnu. Slíbila jsem jí to už před týdnem, tak nevím, proč je to tady na diskuzi takový problém. Prostě když jeden z nás nemá, tak si pomůžeme :kytka:

Holka, Ty mě bavíš - ještě na první stránce máš náročnou práci ve výchovném ústavu, o 30 stránek dále jsi tlumočnice na volné noze.

Přestaň si dělat z místních uživatelek legraci svou vymyšlenou historkou a jdi raději dělat něco užitečnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
5.7.16 08:55
@Anonymní píše:
@stock: Ano, s dětmi pracuji, ale jen pár hodin v týdnu, logopedická náprava řeči. Psychicky náročné povolání jsem myslela tlumočnictví. Ono překládat na kongresu se 150 lidma a tlumočit simultánně v odborné oblasti není vždycky hračka…

Takže nejdříve náročná práce s dětmi, které mají poruchu chování a ze které chceš odejít, protože ji nezvládáš a teď je z toho najednou pár hodin týdně logopedie. Že se nestydíš, jsi fakt trapná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21936
5.7.16 08:56
@Adinal píše:
Holka, Ty mě bavíš - ještě na první stránce máš náročnou práci ve výchovném ústavu, o 30 stránek dále jsi tlumočnice na volné noze.Přestaň si dělat z místních uživatelek legraci svou vymyšlenou historkou a jdi raději dělat něco užitečnějšího.

Toho jsem si taky vsimla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.16 08:56

@Adinal: Ve výchovném ústavu mám ale jen několik hodin. A zbytek mám tlumočnictví a překlady. Nemám klasickou práci na plný úvazek.

• Citovat
  • Upravit
21936
5.7.16 08:58
@Anonymní píše:
@Adinal: Ve výchovném ústavu mám ale jen několik hodin. A zbytek mám tlumočnictví a překlady. Nemám klasickou práci na plný úvazek.

A na tu logopedii taky musis mit urcite vzdelani, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.7.16 08:59

Tím jen dokazujes, jak dokážeš věci prekroutit tak, aby jsi vyšla že všeho nejlíp. Kdo ví, proč jste se vlastně pohadaly…nezlob set, ale jsi člověk, který není schopen nadhledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25079
5.7.16 08:59
@Anonymní píše:

Ono je to jedno, jestli tlumocis simultanne pro jednoho člověka či 150 lidi. Jsou lide, kteří tlumocí simultanne život a celý život, a za psychicky náročné to nepovažuji. V tom Tvuj problém nevezi.

Příspěvek upraven 05.07.16 v 09:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová