Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@char-less Myslím si, že než bude zakladatelka hledat vztah a ev. zakládat rodinu, tak by si opravdu měla vyjasnit svoje postoje a pohled na život a trochu se srovnat do normálu…protože na té citové závislosti a labilitě se moc vztah budovat nedá - příliš vratké základy…
Už jen když tu jsou diskuze, jak se maminek dotýká, že jim jejich milované dítě řekne, že má raději babičku - tak to nevím, jak moc by tohle zakladatelku zasáhlo
a určitě bych nepsala, že by měla rodinu lepší než sestra - to nikdo nevíme…
Jak už tu bylo psáno, sice se nehádají, ale všechny 3 jsou zdatné manipulátorky…tím, že šla za sestrou s vysvětlením a z její pohledu to dobře dopadlo, nám předvedla, jak dobře bylo, že to udělala a jak ona dělá ty věci nejsprávněni, protože je dělá po svém
…ale tak souhlasím s tím, že je dobře, že jede na dovolenou zklidněná…
Zakladatelko přeji fajn dovolenou, budeš mít spoustu času na přemýšlení, podnětů jsi dostala dost, tak je jen na tobě, jestli se dovedeš změnit, aby sis ten život lépe užila anebo jestli zůstaneš ve starých kolejích… ![]()
Zakladatelko, kdybys sla kolem, taky te moc rada uvidim, zvlast, kdyz doneses penize na novy telefon a uklidis mi, kuchyn nepotrebuju, ale umyt okna by bodlo…
![]()
@stock píše:
Nechci byt příliš osobní. Mam dojem, ze někde říkáš, že jsi zvladla dvě vysoke školy. Mužů se zeptat jake?
no, vzhledem k tomu, ze zakladatelka pise, ze do prace jde az v zari, tak se bojim, ze tenhle patologicky uzlicek nervu je ucitelka
![]()
@Zuziky: Živím se v oboru překladatelství/tlumočnictví, jak už jsem zde psala. V září jdu do práce z toho důvodu, že jsem si sama sobě šéfem a můžu si vzít dovolenou jak chci a kdy chci
Není to tak, že mám 2 měsíce leháro, ale sem tam budu pracovat z domova, což je v poho
Zaplať pánbůh nemusím řešit finance z výplaty do výplaty a proto taky můžu sestře přispět na mobil, který má už k narozeninám v sprnu. Slíbila jsem jí to už před týdnem, tak nevím, proč je to tady na diskuzi takový problém. Prostě když jeden z nás nemá, tak si pomůžeme ![]()
@Anonymní píše:
Překladatelství, tlumočnictví (magisterský program) a potom další specializace 3 semestry ukončená státnicí…
Zakladatelko a 3 semestry - to je nějaký individuál na bakaláři? Zajímá mě to, ale nerozumím tomu tak se ptám, díky.
Příspěvek upraven 05.07.16 v 08:12
@Anonymní píše:
@Zuziky: Živím se v oboru překladatelství/tlumočnictví, jak už jsem zde psala. V září jdu do práce z toho důvodu, že jsem si sama sobě šéfem a můžu si vzít dovolenou jak chci a kdy chciNení to tak, že mám 2 měsíce leháro, ale sem tam budu pracovat z domova, což je v poho
Zaplať pánbůh nemusím řešit finance z výplaty do výplaty a proto taky můžu sestře přispět na mobil, který má už k narozeninám v sprnu. Slíbila jsem jí to už před týdnem, tak nevím, proč je to tady na diskuzi takový problém. Prostě když jeden z nás nemá, tak si pomůžeme
SI pomuzeme? mila zlata, ty jsi uplne blba…TY pomahas, ty vozis na nakupy, ty jezdis uklizet cizi kuchyne…a pak fnukas do polstare, ze te nemaji dost radi
![]()
@Zuziky: A mimochodem mám kamarádky mezi učitelkami. Je to velice náročná práce a kdo nikdy neučil, tak si to těžko umí představit. Doporučuju nechat se na měsíc zaměstnat ve škole a hned budete vědět, o čem to je a co to obnáší. Házet špínu umí každý, ale ocenit práci druhého už málokdo.
@char-less: Je to přesně tak, jak píšeš…Ten strach tam je silný - prostě nechci přivodit svému dítěti jednou to, co potkalo mě… Nikdo můj život nežil, nešel v mých botách a tak těžko může vědět, co vše mám za sebou… Vedená psychoterapie je to, co mi může pomoct ![]()
@Malaga píše:
@char-less Myslím si, že než bude zakladatelka hledat vztah a ev. zakládat rodinu, tak by si opravdu měla vyjasnit svoje postoje a pohled na život a trochu se srovnat do normálu…protože na té citové závislosti a labilitě se moc vztah budovat nedá - příliš vratké základy…
Už jen když tu jsou diskuze, jak se maminek dotýká, že jim jejich milované dítě řekne, že má raději babičku - tak to nevím, jak moc by tohle zakladatelku zasáhloa určitě bych nepsala, že by měla rodinu lepší než sestra- to nikdo nevíme…
Jak už tu bylo psáno, sice se nehádají, ale všechny 3 jsou zdatné manipulátorky…tím, že šla za sestrou s vysvětlením a z její pohledu to dobře dopadlo, nám předvedla, jak dobře bylo, že to udělala a jak ona dělá ty věci nejsprávněni, protože je dělá po svém…ale tak souhlasím s tím, že je dobře, že jede na dovolenou zklidněná…
Zakladatelko přeji fajn dovolenou, budeš mít spoustu času na přemýšlení, podnětů jsi dostala dost, tak je jen na tobě, jestli se dovedeš změnit, aby sis ten život lépe užila anebo jestli zůstaneš ve starých kolejích…
Myslím, že to byla ironie. V návaznosti na tu sourozeneckou soutěživost. Bude mít lepší rodinu a nažene tím body u maminky.
@Starámoudrá vidíš, to mě nenapadlo, že se jede soutěž na body…
@Malaga píše:
Zakladatelko a 3 semestry - to je nějaký individuál na bakaláři? Zajímá mě to, ale nerozumím tomu tak se ptám, díky.Příspěvek upraven 05.07.16 v 08:12
Nedivim se Ti, ono totiž není Čemu rozumet ![]()
@Zuziky: Buďte tak laskavá a neříkete mi milá zlatá, když v další větě mě urážíte. Pokud chcete urážet, jděte si jinam!
Omlouvám se jestli teď budu zlá, ale mě připadá, že jen kýveš a kýveš na všechno, co kdo řekne… Ano půjdu na terapii, ano dělám to a to, ano koupím mobil, ano dám peníze, ano uklidím, ano jsem naštvaná… vždyť i tady v diskusi jen samé máte pravdu, je to tak chceš se zavděčit i cizím lidem anonymním.
Cokoli ti kdo řekne, ty řekneš- máš pravdu je to tak.
Nevím proč ale mám pocit, že stejně žádná terapie nebude, první co uděláš po příjezdu, pokud vůbec odjedeš že poběžíš za maminkou a ségrou s hrstma darů a peněz jen aby se na tebe přestaly zlobit.
Sama sebe nepodvedeš a abys jednou nezjistila, že jsi promarnila čas pro svou domnělou představu nenahraditelnosti…
Prosím jdi na tu terapii, ale doopravdy, ne jen aby ti pár ženskejch na netu dalo pokoj a taky ne prostože musíš- udělej to protože CHCEŠ jinak to nemá cenu
@evick2 ona NECHCE, to je ten problem…ji je v tomhle nimrani se vlastne dobre, to je pak tezky…
@Malaga: Ne, celoživotko zakončené státní zkouškou - 3 semestry. Řešíte tu moje vzdělání, úplně nepodstatnou věc mimo téma…
@Zuziky: Na vás odteďka nereaguju. Radši… musela bych vám napsat něco hodně ošklivýho.