Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A neměla by lidem koukat na profil, pokud chce zustat anonymní. ![]()
Taky jsem nahlídla vedle a trošku pochybuju o tom, zda je všechno tak, jak píše. např. tvrzení o tom, že sestra má příspěvek na péči 2. stupně je dle mne nesmysl. Proč to zakladatelka píše nevím, ale vím, jak vypadá člověk, který tento stupen má. A asi těžko to bude někdo, kdo je schopný chodit po návštěvách, nějak, byt i špatně dejme tomu se věnovat rodině, nakupovat, třebaže pomalu, atd atd. Možná by si měla zakladatelka promyslet i toto, stejně jako by se měla rozhodnout s tím zaměstnáním. Ono i vymýšlet se musí umět a jak říkám - lhář musí mít dobrou pamět.
@inkakřivák
To už se asi nedozvíme. Zakladatelka se odmlčela. Balí. Zítra frčí pryč.
@admin píše:
@Ya-ya Díky za podnět, opraveno.Monika
Mohu se zeptat, proč zpětným zanonymněním uživatelky tak chráníte pábitelku, která lže a zakládá diskuze s fiktivními problémy?
Aha, omlouvám se. Já myslela, že si chce zvýšit kvalifikaci na další psychicky náročné povolání. Ale dovolenou, to jo, je jí přáno.
@inkakřivák píše:
Taky jsem nahlídla vedle a trošku pochybuju o tom, zda je všechno tak, jak píše. např. tvrzení o tom, že sestra má příspěvek na péči 2. stupně je dle mne nesmysl. Proč to zakladatelka píše nevím, ale vím, jak vypadá člověk, který tento stupen má. A asi těžko to bude někdo, kdo je schopný chodit po návštěvách, nějak, byt i špatně dejme tomu se věnovat rodině, nakupovat, třebaže pomalu, atd atd. Možná by si měla zakladatelka promyslet i toto, stejně jako by se měla rozhodnout s tím zaměstnáním. Ono i vymýšlet se musí umět a jak říkám - lhář musí mít dobrou pamět.
A já si právě myslela, že učitelky musí mít dobrou paměť.
Zcela zbytečně to psala anonymně, když předtím psala něco neanonymně a shodovalo se to v několika bodech, to by si dříve nebo později spojili i další přispívající, že jde o stejnou osobu. Rozdíly byly jen v těch drobných lžích.
Taky si myslím, že nejzdravější je tam ta psychicky nemocna sestra.
@inkakřivák píše:
Taky jsem nahlídla vedle a trošku pochybuju o tom, zda je všechno tak, jak píše. např. tvrzení o tom, že sestra má příspěvek na péči 2. stupněje dle mne nesmysl. Proč to zakladatelka píše nevím, ale vím, jak vypadá člověk, který tento stupen má. A asi těžko to bude někdo, kdo je schopný chodit po návštěvách, nějak, byt i špatně dejme tomu se věnovat rodině, nakupovat, třebaže pomalu, atd atd. Možná by si měla zakladatelka promyslet i toto, stejně jako by se měla rozhodnout s tím zaměstnáním. Ono i vymýšlet se musí umět a jak říkám - lhář musí mít dobrou pamět.
Ještě skromně doplním, že sestra chodí na brigádu
.
Tak já nevím, jestli to není lhaní, když tady řekla, že není učitelka, že jen občas dělá logopedii a v jiných diskuzích několikrát psala, že je učitelka s pracovní dobou pondělí až pátek od půl osmé do půl druhé. Každopádně nepíše úplně pravdu. Samozřejmě, že to není úplně podstatná informace, jestli je nebo není učitelka, ale spíš si potom člověk říká, jestli, když nemluví pravdu v nepodstatné věci, tak jestli mluví pravdu v té podstatné věci. Třeba je v tom lese opravdu nechala, za to, co jí máma řekla, ale potom jí to došlo a mrzelo.
Já to beru tak, že paní moc neví, co se sebou.Je nezdravě přecitlivělá, skutečnosti si upravuje ku obrazu svému (možná je opravdu tak vnímá) a má poskládaný žebříček hodnot asi ne úplně optimálně pro svou osobu…Snaží se působit nezávisle a zvyšuje si sebevědomí tvrzeními, která jsou též zkreslená (viz. její zaměstnání a studium)…
Ale vesměs je to člověk, který sice potřebuje pomoc, ale nejspíš by ráda jednoduchá, rychlá a pohodlná řešení, což v jejím případě nelze.
Z mého pohledu i ty její příspěvky dost „přehánějí“, jsou melodramatické, ráda na sebe asi strhává pozornost a vypadá to, že si myslí, že si něčí lásku musí zasloužit, o bezpodmínečné lásce asi neslyšela…přijde mi, že ve svém chování kalkuluje, zda jí to přinese nějaké kladné body…
Kdo ví, jak to zvládala její matka, myslím si, že dělala vše podle svého nejlepšího svědomí, ale zřejmě výchovu dcer nezvládla, resp. dcery jsou rodinnou situací poznamenány i v dospělosti.
Třeba si zakladatelka na dovolené odpočine a dojde k závěru, že je potřeba s tím něco udělat, i když to nebude zadarmo a třeba se jí to i povede.
Pravda je, že v následujících příspěvcích a diskuzích, ji budu brát s „rezervou“.
Ale tak je to tu virtuální svět, tady nikomu ublížit nemůže a hlavně - pokud, tak ubližuje hlavně sama sobě.
@Ellusa píše:
Mám za to, že psala o ID, ne o příspěvku na péči, ale nechce se mi to hledat.
V té druhé diskusi psala, že ségra má invalidní důchod 2. stupně a příspěvek na péči 2. stupně. Otázka je, jestli se v tom vůbec orientuje a chápe, že každé je něco úplně jiného
.
Edit: S tou brigádou je to tady hned na první straně, třetí příspěvek zakladatelky. Píše „Sestra má poloviční invalidní důchod, pracuje pouze od středy do pátku. V pondělí a úterý má volno - to sed u mamky doma a stěžuje si na svůj život“.
Pro zakladatelku:
Včera ve zprávách dávali reportáž o nehodě rodiny vracející se z dovolené. Matka 29 let a dcera 3 roky na místě mrtvé syn 6 let zemřel v nemocnici.
Otec těžce zraněn.
Nehodu zavinil 23 letý řidič dodávky, nedal přednost, když vjížděl na hlavní. Vypůjčila jsem si to z vedlejší diskuze. Vzpomněla jsem si na tebe, že jsi tu psala, jak po jednom nedorozumnění jsi tady „hysterčila“ a přirovnávala to k situaci, že to je pro tebe jako kdyby mamka umřela…