Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malaga Tak nevím, no. Obrovská tragedie která ale nemá se zakladatelkou nic společného. To by tu nemohly existovat snad žádné stesky a starosti, protože ve srovnání s tímto bude nicotných většina diskuzí. Toto bych tu zakladatelce nepředhazovala, i když její výrok nebyl zrovna to pravé.
@ilonka12 se zakladetelkou má společného to, že ona svoji situaci popisuje neúměrně tragicky, zatímco ty opravdové tragedie se stávají a mohou se přihodit i jí - takže to z její strany považuju za rouhání se…ale samozřejmě těch tragických situací je mnohem víc…napadlo mě to především v souvislosti s tím, že tyto 2 diskuze jsou teď aktuální ![]()
@ilonka12 píše:
@Malaga No něco na tom je, ale stejně bych to sem nemotala.
jj, zakladatelka i tak má co řešit…i když podle toco co a jak to tu psala nevěřím tomu, že by se jí to podařilo…a když náhodou ano, tak o to lépe ![]()
@Malaga píše:
Pro zakladatelku:nera ve zprávách dávali reportáž o nehodě rodiny vracející se z dovolené. Matka 29 let a dcera 3 roky na místě mrtvé syn 6 let zemřel v nemocnici.
Otec těžce zraněn.*Nehodu zavinil 23 letý řidič dodávky, nedal přednost, když vjížděl na hlavní. Vypůjčila jsem si to z vedlejší diskuze. Vzpomněla jsem si na tebe, že jsi tu psala, jak po jednom nedorozumnění jsi tady „hysterčila“ a přirovnávala to k situaci, že to je pro tebe jako kdyby mamka umřela…
Jasně, a ten rozbitý pán, co přežil si taky nemůže stěžovat, protože by se na celém světě našel někdo, kdo je na tom ještě hůř.
to je tak blbej argument. Něco jako nestěžuj si, že nemáš nohu, jsou lidi, kteří nemají ani ruce.
myslím, že to se člověku hned uleví ![]()
Podívej se, zakladatelka tu spoustu údajů nemusela vůbec dávat. Stačilo by, kdyby napsala - mám sestru s tím a tím problémem, matku a máme tento problém. Hotovo. Nemusela uvádět nic o svém povolání, nic o sestře a jejím postižení či spíše chorobě a podobně. takže já bych to viděla tak, že zakladatelka prostě věci ráda přibarvuje, zřejmě hodně dramatizuje, protože miluje pozornost a ráda asi vzbuzuje soucit a obdiv k tomu, co všechno musí zvládat. Nemusí to tak být, jistěže ne, ale na mne tak působí.
@Pipilota Citrónie píše:
Jasně, a ten rozbitý pán, co přežil si taky nemůže stěžovat, protože by se na celém světě našel někdo, kdo je na tom ještě hůř.![]()
to je tak blbej argument. Něco jako nestěžuj si, že nemáš nohu, jsou lidi, kteří nemají ani ruce.
myslím, že to se člověku hned uleví
Každej má na to jinej pohled a mně prostě přišlo přitažený za vlasy, když tady zakladatelka vyšilovala po jedné hádce, že je to jako by jí máma umřela…a ty mámy skutečně umírají a tam je důvod k nepřiměřeným reakcím, ale ne když je máma naštvaná, že jí zakladatelka nechala v lese ![]()
@Malaga píše:
Každej má na to jinej pohled a mně prostě přišlo přitažený za vlasy, když tady zakladatelka vyšilovala po jedné hádce, že je to jako by jí máma umřela…a ty mámy skutečně umírají a tam je důvod k nepřiměřeným reakcím, ale ne když je máma naštvaná, že jí zakladatelka nechala v lese
Tak snad ti to poslouží jako poučení, že každý je jiný, má jiné reakce ![]()
Tak dovedu si představit mámu, která místo aby měla klid v důchodu a užívala si třeba vnoučat, měla svoje aktivity, neustále doma řeší problémy. Přes den brečí jedna dcera, která má zdravotní problémy, sice rodinu, ale je přilepená na matku. A zbytek řeší druhá, která ji vyčítá sestru a neustále ji předhazuje svoje plány - výlety, kina atd. Bez ní ani ránu a ještě žárlí a obává se, že sestru má snad raději, přesto, že je to ona, kdo se stará o všechny. Ona si nemá jak vydechnout, všechno se valí jen na její hlavu. Rada pro zakladatelku: nechte ji vydechnout obě dvě a opravdu jí dejte pokoj. Alespoň na nějaký čas. Hlavně se zaměřte na svoje životy a určitě vás ráda uvidí, ale vy jste obě jak pijavice.
@Saatine píše:
Když někam napíšete svůj osobní problém, tak k tomu dáte veškeré osobní informace stoprocentně přesné? To by byl člověk už šílený ne? Mohla to chtít odlišit, aby se to nespojilo (což nevyšlo)
To, že něco nesedě neznamená, že zakladatelka ten problém nemá
Problém má.
Ale někde sdělila, že sestra má příspěvek na péči 2. stupně. Někdo se tu podivil, jak osoba s tak nízkou mírou soběstačnosti může nakupovat atp. Já se divím, jak může být zaměstnaná
.
Za prvé si neumím představit, jak v tom zaměstnání funguje. Za druhé nevěřím, že příspěvek by byl přiznán někomu, kdo si vydělává.
Tím nepopírám, že sestra má problém, zakladatelka má problém a maminka má problém. Maminku fakt lituji.
@Lili píše:
Holky jste tady nektera?
Asi nemyslíš mě, ale já teď koukàm, jak se to tady bez zakladatelky vyvýjí…
Zakladatelka je na dovolene tak si snad od vseho poradne odpocine a prijde na jinemyslenky
I kdyby byla na dovolené třeba rok, pochybuji, že by jí pomohla. Jediné, co jí pomůže je zamyslit se nad sebou a svou sebestředností. Dovolená by pomohla jejich mamince, která by alespon na chvíli vypadla z těch dvou mlýnských kamenů, které ji drtí - nemocné dcery s depresemi a dcery, která chce být středem pozornosti.