Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrcadlo: Přijď a potkej je určeno primárně lidem z Prahy a okolí, což nejsem… ![]()
Navíc na seznamky nevěřím…
Věřím v osud a jestli mám někoho potkat, tak ho potkám ![]()
@Anonymní píše:
Stock: Asi teď bude na diskuzi humbuk, ale vloni jsme byli na dovče všichni tři a platila jsem to celé já. Za ségru mi to mamka splácela postupně. Ségra mi dodneška nedala ani korunu. Byla na tom vloni dost psychicky blbě, a tak jsme jí chtěli udělat radost.Většinu dovolených jsem mamce platila já - je prostě důchodkyně a neměla by na to!
Ale mám je ráda, jsou moje rodina a co bych pro ně neudělala.
Ale nikdy jsem neslyšela, že nemám otravovat.
Dneska poprvé…![]()
To je úplné v poradku, že jsi mamce zaplatila dovolenou. Ale asi se ji dotklo, že se obejdes bez ni a jedeš s kamarádkou a ne s ni. S tou ségrou, tam bych asi zaangažovala jejího manžela a taky syna, tedy pokud to není male dite. Říkáš, že to mají rozdělene, on se stara o barák, ona o nákupy a vaření. Ale potažmo je to tak, ze o barák, vaření, nákupy, tim ze se starat o segru, se staras Ty. Jak sama vidíš, moc to nefunguje. Pokud se její manžel o svoji manželku stara tak, ze se stara o barak, tak si to hodně zjednodušil. Jed na dovolenou, odfrkni si a nech věcem volny průběh. Skutečně je to povinnosti manžela se o segru postarat. Anebo se Vam třem podařilo ho úplné odstavit?
@Anonymní píše:
@zrcadlo: Nikdy jsme nebyly takhle rozhádané. My se třeba pohádali 3× za život. Nehádáme se skoro nikdy. Až poslední dobou to vše nějak graduje, nechápu, co se to s námi stalo…Peníze jsem slíbila, že jí na mobil přidám, v srpnu má svátek.
Na nový mobil by sama neměla.
Ještě jsem nedočetla diskuzi, ale zdá se mi, že psychologa bys potřebovala ty. Tvoje závislost na mámě je patologická a na sestru žárlíš. Píšeš, že sestra se jmenuje Jitka, a pak píšeš, že má svátek v srpnu, což Jitka tedy nemá.
Sestra, maminka, škola, náročná práce.. nemyslím to zle
, to se tak nějak nahromadilo poslední dobou nebo tak funguješ delší čas..? Já chápu, že někdy se to sejde a třebas i delší čas se člověk veze na takové vlně.. Ale máš nějaké plány sama za sebe? Cosik, co by Ti naopak dodalo energie
, změna ![]()
@Anonymní píše:
@zrcadlo: Přijď a potkej je určeno primárně lidem z Prahy a okolí, což nejsem…Navíc na seznamky nevěřím…
Věřím v osud a jestli mám někoho potkat, tak ho potkám
@stock: Není odstavený, stýkáme se s ním. Na nákup bude muset synovec - má teď prázdniny, tak bude mít čas ![]()
Já na týden odjíždím a chci si tam pořádně odpočinout ![]()
Nevím, co se jí dotklo, možná je stresovaná, protože má přijít rozhodnutí od sociálky na ID, a ségra se jí každý den 100× ptá, jestli to dostane. Tak už jí to asi taky rozčiluje, těžko říct…
@Anonymní píše:
Někdy mám pocit, že vůbec neumí docenit, co pro ní dělám
Mám jenom jí. Otec žije v cizině a nemá o nás zájem
Na sestru se spoléhat nemůžu - ta je nemocná.
Proč si to mamka nechce přiznat, nevím
A už zas bulím
To bude asi ten problém. Je to pro ni samozřejmé. Neměla jednoduchý život, je asi trošku zapšklá tím samotným. To, že ji pomáháš bere jako samozřejmost. Jsi dost velká na to, aby jsi začala žít svůj život a přestřihla pupeční šňůru. Myslím si, že to potřebuje obě.
Zažívala jsem něco obdobného jen v mnohem mírnější formě. Vždycky jsem byla ten, kdo dolezl a omluvil se. NEch to chvilku běžet, obě potřebujete čas, aby jste to rozdýchaly a bude zase líp.
@Martina D: Narozeniny. To byl můj překlep. Není to důležitý, je to jen detail. Podstatný bylo, že chce přidat na mobil, který si chce koupit jako dárek. Má je v srpnu.
@Anonymní píše:
Vlastní byt mám a bydlím tu už 8 let, 2 roky jsem žila s partnerem, ale ten mě podvedl před svatbou, takže jsem se od něj odstěhovala.V současné době partnera nemám, takže s ním netrávím volný čas.
Ten jsem doposud trávila s mamkou a nebo kamarádkama.Mamka říká, že jí mrzí, že nikoho nemám, ale co mám jako dělat - mám si toho chlapa vycucat z prstu?? Taky bych už chtěla miminko, ale když tu nikdo není, tak se nedá nic dělat. A na seznamkách být nechci, s tím mám svoje zkušenosti.
Prostě buď někoho potkám a nebo prostě ne…Nebudu to nijak hrotit, jenom abych měla chlapa a dítě.
Od mamky se musím odstřihnout a to nejlíp udělám tak, že s ní prostě teď nebudu nějaký čas v kontaktu.
A kamarádky neznají nějakého prověřeného a bezproblémového kamaráda? Seznamka je vyhledávač, občas člověk „vygůglí“, co nechtěl. Ale i tak je to zkušenost. Směle do toho. Ať si tady brzo počtem v nějakém deníčku o novém miminku ![]()
@Aries6: Děkuju za podporu
, v týdnu odletím a bude klid…
Až budu nad mrakama, snad se na vše budu moct podívat z výšky…
@Anonymní píše:
@Aries6: Děkuju za podporu![]()
, v týdnu odletím a bude klid…Až budu nad mrakama, snad se na vše budu moct podívat z výšky…
Vím, že to není jednoduché, taky mi to vždycky běží všechno hlavou. Díky té šňůře, která nebyla úplně odstřižená jsem se ke svému chlapovi úplně nastěhovala až jsem byla vlastně těhotná. Jinak půl týdne tam půl doma, protože jsem měla pocit, že musím. A mamka to ve mě, asi nevědomky, pěstovala. Doteď vidím, že si to neuvědomuje. Držím pěsti, je to těžká a někdy dlouhá cesta, ale výsledek je neskutečně osvobozující a uvidíš, že vztahy budou ještě lepší.
@Russet: Na miminko čekám už nejméně 10 let. Už bych moc ráda, ale bez partnera je to o ničem. Sama jsem vyrůstala bez otce a nechci to samý připravit svému dítěti…
Potřebuju jen trochu toho pokakanýho štěstíčka ![]()
Nedávno se mi líbil jeden muž, chodím kolem něj už dlouho ve firmě kam chodím učit, ale já jemu asi neee, protože se k ničemu neodhodlal, i když mu kolega řekl, že se mi líbí. Tak jsem to nechala být.
Dočetla jsem diskuzi a zdá se mi, že si někdy protiřečíš. Píšeš, že máš jen matku, ale pak píšeš, že máš spoustu kamarádek. A není pravda, že kamarádky jsou něco méně důležitého než rodina, někdy to totiž může být naopak. Líčíš, co vše pro matku děláš, chceš být ta lepší dcera, ale na druhou stranu se mámě a ségře hrozně moc montuješ do života. Chceš kontaktovat ségřinu psycholožku, mámě mluvíš do vztahu se sestrou, žárlíš na sestru.
Píšeš, že jsi na dovolenou vždy jezdila s mámou, to platilo i v době, kdy jsi měla partnera?
Kamarádky nejsou rodina.
Kamarádek mám hodně, ale některé jsou vdané s dětmi a taky nemůžou třeba se mnou všude jezdit, mají svoje rodiny.
Když byl partner, na dovolené jsme nebyli, protože jsme měli podnikání. A v té době jsem na dovolené s mamkou nebyla. Měli jsme jiný starosti a taky jsme jedno léto malovali celý byt a partner na to nebyl, jet někam k moři, takže jsem se přizpůsobila…
@Anonymní píše:
@zrcadlo: Přijď a potkej je určeno primárně lidem z Prahy a okolí, což nejsem…Navíc na seznamky nevěřím…
Věřím v osud a jestli mám někoho potkat, tak ho potkám
Kdybych věřila na osud, tak dneska nemám toho blonďáčka na profilové fotce.
Nesedět doma, bavit se a rozhlížet se. Netlačit na pilu. Co když už jsi z toho nervování celá zamračená a potenciálního přítele odrazuješ tím, co vyzařuješ.
@Malaga: Ničím body nenaháním. Vím moc dobře, že na to mám taky svůj podíl. A že si myslí, že jsem jim z toho lesa ujela. Ta sms pak byla už jenom moje reakce na to zranění.