Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Není to špatné. Nemáš partnera, tak jak to chceš dělat jinak? navíc máme všichni určité fyziologické potřeby a pudy..je to přirozené..
Co se týče toho, že máš ráda spaning možná to je způsobené právě tím, že jsi v dětství a pubertě zažívala, to co uvádíš v příspěvku. To je logické.
Jestli můžu poradit vyhledej si terapeuta a vše s ním prober.
Třeba časem bude pro tebe snažší najít partnera a začít s ním budovat důvěru.
Ale nejprve musíš začít věřit sama sobě a i v tom může pomoci terapie.
Křesťanská tématika je mi blízká. Ale tebe museli v dětství ti krestani hodně zmanipulovat - to je asi o lidech. Já znám křesťany normální. Působiš, jako kdybys vyrůstala v nějaké sekte. Píšeš, že se ti v dětství vysmivali, kluka jsi doteď neměla a dělají ti starosti tvoje zcela normální myšlenky o sexu… To není normální. Takhle chceš žít dál? Jdi to probrat k nějakému odbornikovi, pak si najdi chlapa, ať vidíš, o čem ten sex je. Tady asi není v něčí moci ti pomoci, když už tě zřejmě tvá rodina a okolí tak silně zformovalo, že si nemůžeš najít přítele, na normální věci se zde ptáš, jako bys prováděla nějaké strašné hříchy, máš špatné svědomí…, přece jsi svými myšlenkami nikoho nezabila ![]()
@Tlačenka-fuj Ahoj, nemyslím si že by mě někdo zmanipuloval. Měla jsem spíš jiné představy o životě? V dětství si člověk představuje že se vdá, bude mít děti… A pak nastane nějaký zlom, kdy vlastně zjistím že to není tak jednoduché a že se vlastně nemusí najít muž, který by mě miloval. Uzavřela jsem se do sebe a teď? Navenek působím spokojeně, jsem šťastná za rodinu, zaměstnání a kolektiv v něm a hlavně že mě všichni vnímají takovou, jaká jsem… Ale je tu i to vnitřní já, o kterém nikdo netuší, že v mém životě něco chybí. Hele, myslím si že sex by měl být hlavně o lásce, proto se za sex, který provozuji jen sama se sebou tolik stydím, protože je to jen něco co mě v danou chvíli uspokojí a pak nastane nic.
@Anonymní píše: Více
Toužíš po lásce… Musíš sebrat zbytek sil a začít řešit své „mouchy“ v hlavě. Ale obávám se, že sama to nevyřešís. Vždy existuje pomoc. Přece nechceš žít celý život takhle? Život se má prožít, když zariskujes a prestanes se bát toho „něčeho“, co tě brzdí, můžeš prožít lásku, vášeň a ostatní emoce… A z toho co děláš o samotě, si fakt nic nedělej, vždyť je to normální, dělají to lidi i zvířata ![]()
@Tlačenka-fuj píše: Více
Toužím po lásce, to ano, ale nemám už odvahu do ní jít, pokud by se naskytla. Prostě začarovaný kruh.
@Anonymní píše: Více
Jestli toužíš, musíš ten krok udělat. Nikdo jiný nemá sílu změnit tvoje nastavení a osamoceni. Najdi si napřed někoho, s kým můžeš svůj život probrat - psycholožka, nějaký pastor,… někdo empaticky, kdo s tebou bude umět pracovat. Podle mě máš dogmaticky nastavený život - vyrostla jsi a čekala, že hned potkáš muže a založíte rodinu. Většina mladých lidí nechce hned zakládat rodinu, málokdo si vezme svého „prvního“. A když už, tak ten vztah nemusí vyjít. Nebuď tak upjata, svázaná a bojacna. Užívej si setkávání s muži, ať můžeš rozeznat, kdo se k tobě hodí, kdo bude dobrý táta pro tvoje děti atd. Bez zkušeností můžeš skončit s nějakým individuem. Bojíš se toho, že někoho potkáš a nebude to nastálo, nebude to "opravdové ". Ale když s někým jsi, může to být opravdová láska, můžeš si ji vychutnat, ale je třeba do toho jít v klidu s tím, že to nemusí vyjít s tou danou osobou až do konce života. A k lásce patří i rozchody a smutek. Život není přesně nalajnovany a o to tady jde. I těmi rozchody získáš životní zkušenosti a tvoje duše se učí. Také si můžeš najít někoho se stejnými hodnotami, třeba někde v té církvi… ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Pocita se za sex zezadu, kdyz si tam sama zezadu strci treba salatovku?
@Andelskej_Satan píše: Více
Za mě, nepočítá.
Sex s mužem se nedá ničím nahradit a zrovna u takové polohy už vůbec ne. ![]()
Takže bude nejlepší si tu salátovku raději nakrájet pěkně na talíř a pochutnat si úplně jiným tělesným otvorem. ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Ty jsi ale nejaka zkusena, bys tu sexualni vychovu mohla ucit:)
@Andelskej_Satan píše: Více
Příspěvek upraven 05.06.25 v 23:01
@boball píše: Více
Slyšela jsem
někde prý 15 dětí z toho, protože právě křesťani
Ještě jsem chtěla dodat, že masturbace je prospěšná hlavně v období puberty, kdy se člověk „teprve” poznává.
Ale, jinak je to pouhá fyzická potřeba, asi na stejné úrovni, jako když má člověk žízeň a nemá nic lepšího k pití…Tak mu postačí i obyčejná voda z kohoutku.
Ale ten, kdo si chce dát něco lepšího a lahodnějšího, tak podle mě, sáhne po úplně jiném „moku”. ![]()