Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás doma jsem já ta přísná, syn zná svoje hranice a většinou je nepřekračuje. Ale manžel je měkký
teda byl, teď už ne tak jako dřív, ale syn ho neustále zkouší a testuje u něj hranice.
@kamila44455 případ od případu… my se segrou určitě tatinkovi holčičky nikdy nebyly… řezal nas jak žito a měly jsme z něj velký respekt!! díky tomu jsme te obě tam kde jsme… díky za přísnou vychovu!
já mám jeho povahu takže jsem stejne přísná i na obě moje deti. Muj přítel je měkký i na syna i na dceru stejně… mlátím je výhradne já ![]()
U nás jsem přísnější já, tatinek má víc trpělivosti
Dcera je sice jeho princezna, nicméně jiný metr na dceru a syna neuplaťnuje ani jeden z nás. Spíš k nim přistupujeme podle jejich povahy. Děti nebijeme.
My jsme oba stejní
akorát já se rychlejc vytočím, manžel je trpělivější. Nicméně co dcera smí a nesmí, v tom jsme zajedno. Nebijeme ani jeden.
Já jsem mela,, dva otce". Rodiče se mi rozvedli, když mi bylo 5 let. A myslím si, že ty nebiologický otcove jsou vždy přísnější, protože nevníma tuo díte jako sve, nemá k nemu tu roičovskou lasku
Dítě musí mít vytyčeny hranice - bez toho to nejde. S dcerou jsem po smrti její mámy sám, takže jí i sám vychovávám.