Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sice uznávám argument, že „nikdo nemůže vědět, co přesně za odebráním bylo“, ale připadá mi přinejmenším divné, že: 1) S rodinami odebraných dětí se dále nepracuje, aby se děti případně mohly vrátit do rodiny zpět; 2) při hledání náhradní péče o dítě nejsou upřednostněni jeho rodinní příslušníci; 3) rodiče mají s dětmi velmi omezený styk (v tomto případě - proč jen jednou za dva týdny?) - což vlastně souvisí i s bodem 1.
Upřímně, nebála bych se s dětmi cestovat do Norska ani tam žít, vím, že bych se dokázala přizpůsobit místním zvyklostem. Ale bála bych se, že kdyby se mně a manželovi něco stalo (třeba při autohavárii), děti by se už nikdy nemohly vrátit do ČR, neviděly by další příbuzné… a ještě by to psychologové obhajovali tím, že žijí v Norsku, tudíž pro ně bude nejlepší vyrůstat v norské rodině a na tu českou zapomenout. Mimochodem je docela zarážející, že existuje mnoho smluv mezi státy o spolupráci v trestních věcech, takže když například nějakého Čecha v Thajsku odsoudí za pašování drog, ČR udělá první poslední, aby si trest mohl aspoň odsedět tady. Ale věci týkající se péče o děti jsou mezi státy upraveny jen někdy a jen v některých ohledech.
Konspiračním teoriím nevěřím a je mi jasné, že nikdy neznáme celou pravdu, ale těch případů je přeci jen příliš mnoho ![]()
@merde píše:
Ne nejsou, jsou to uchylni prasata, ktery detem chteji zhnusit uz i budouci sex http://www.nwoo.org/…ro-osmilete/
twl
![]()
k tématu - je to hnus odporus, normální asi fakt nejsou.. to by v čr polovina dětí byla odebraná..
@JaneDoe píše:
proto má každý volbu žít kdekoliv, nechápu, proč se tam ti češi, slováci atd stěhujou a pak si stěžujou
Tyto problémy se týkají i Norů. Navíc když třeba v Súdánu odsoudí Češku k několika letům vězení za to, že si sedla na přední sedadlo auta, kde podle tamních zákonů ženy sedět nesmí, dost pochybuju, že by na to ČR a mezinárodní lidskoprávní organizace neřekly ani popel s tím, že se tam vypravila dobrovolně a mohla se seznámit s tím, co se v zemi nesmí a jaké postihy za to hrozí. Nebo třeba ten nedávný případ unesených a zase propuštěných Češek. Předpokládám, že cizinci, kterým norská sociálka odebrala děti, si teď rvou vlasy a proklínají den, kdy se rozhodli do Norska odejít.. ale pokud budou mlčet a „nebudou si stěžovat“, tak tím boj o děti (ve svých očích) vzdají.
@Básnířka píše: Četli jste už tenhle článek?Nevěřím, že to je pravda. To bude určitě nějaká novinářská „kachna“!!!
![]()
![]()
http://www.novinky.cz/…ni-dite.html
Pochybuju, že je to kachna, tohle se tam normálně bohužel děje ![]()
Já te Michalkove nevěřím! Mám na to svůj názor, a podle me je di re, ze jsou v pěstounské peci. Ale zase nevím, a to snad nikdo, krom te „povedené“ rodinka Michalkovych, jak to doopravdy bylo, nicméně svůj názor na ni jenom těžce změním. Možná neslo o sex. tyrani, ale je prostě padla na hlavu při nejmenším.
@sebaanez Tak je fajn, že i když jak píšeš „nikdo neví, jak to bylo“, máš jasno, že Michalákové nevěříš a schvaluješ umístění dětí do pěstounské péče. Předpokládám, že tedy schvaluješ i to, že byli sourozenci rozděleni, mámu vidí na pár minut za rok a ten starší ji už přes rok neviděl vůbec, nesmějí s ní mluvit česky, je jim znemožněno vidět se s prarodiči apod. Jsi už máma? Mně totiž tohle všechno připadá naprosto šílené.
@Denisa56 Nevěřím ji, proto říkám, ze z mého pohledu je lepší, ze jsou v jiné rodině. Ale to, ze jsou oddělení, se mi nelíbí. Ale viděla jsem fotky, na kterých teta tech děti sedí na záchodě, a jeden z chlapců ma v ruce toaletni papír špinavý od výkalů a stoji před tetou, která sedí na tom záchodě, a chlapec s tím spinavym papírem mává. A matka to fotí. Taky jsem viděla dost choulostivé fotky, já si třeba nefotim penis svého syna a neprodavam to dále. Prostě můj názor, a to, ze mas jiny je v naprostém poradku ![]()
@sebaanez Ty rozostřený fotky jsem viděla taky, nelíbily se mi ani trochu, ale v soudech jsem hodně opatrná, protože zdaleka ne všechno, co nějak vypadá, zachycuje to, co si „divák“ pod tím představuje. Údajně ty fotky nefotila matka, ta prý v té době nebyla vůbec doma. A to dítě s tím toaletním papírem bylo hodně malé, ten papír mohl mít špinavý od své potřeby a třeba ukazoval, jak se umí hezky utřít. To je jen moje hypotéza, kdo a proč to fotil, neví nikdo z nás. Nicméně i kdyby byla ta rodina tak těžce závadná, že by pro děti bylo nebezpečné v ní zůstávat, tak to, co s těmi dětmi ta norská sociálka provedla, je do nebe volající. A pak se nabízí otázka, kdo ve finále ty děti poškodil víc, kdo jim způsobil trauma, které si ponesou do konce života, kdo jim ukradl dětství, možnost být se svou rodinou, mluvit svým rodným jazykem… Je to prostě hnus a já nevěřím té norské sociálce, že jim jde o skutečné blaho těch dětí. Kdepak. Tam jde o něco úplně jiného - podporovat výnosný byznys s pěstounstvím.
@sebaanez mozna muze u Michalakove neco smrdet, to nevime nikdo.Ale nelibi se mi, ze Norsko takhle naklada s ceskymi detmi, ktere maji ceske obcanstvi, rozdeli je a zakaze jim mluvit rodnou reci
Proc je nepreda uradum do Cr, kdyz jejich rodina je na jejich vychovu udajne teda nevhodna? I kdyz se jim nic neprokazalo
Ja tu rodinu neznam a kdo ji vlastne zna osobne, aby mohl mluvit jak a co je a bylo??
ja jen vim, ze to v norsku smrdi prachama, dokonce se domlouvaji dopredu jakedeti vezmou, uz jsem videla tisice na youtube pribehu klde sam norsky novinar na volne noze to vse skrytou kamerou tocil, sam nor ma problemy rict, co jsme to za lidi ![]()
Je to hnus..
Pokazde se bavi tim jak tyraji deti, deti placou muzou leckdy videt mamu jen pres sklo, mluvit jen reci noru, je tohle normalni??neni ![]()
Co si vubec dovoluji, je to proste znama firma nekterym sebrala absolutne bez jedineho duvodu dite.Byla tam jedna ruska, ktera prisla do Norska s tim, ze tam ma pritele, mela u sebe synka vzorne se o neho starala-jednou zavolala na socialku v Norsku, ze by chtela poradit kde by nejlepe mohla sehnat byt jak pro sebe tak i pro jejiho synka..Okamzite tam vlitla tato znam firmicka, sebrala dite z naruci, ze prej mama nema ani byt..Ona v soku vse bylo zdokumentovane na zaklade jeji vypovedi a ja z toho uz mela slzy na krajicu..Jeji syn natahoval rucky, oni ho narvali do auta a odvezli k jine rodine, ta rodina po mesici dala jejiho syna zase jinam atd..Uz se soudi asi 3 roky..Mezistim syn trpi silnymi depresemi uz ani nemluvi, kdyz ji vidi place-tohle neni normalni a ja za to nory nenavidim
![]()
@sebaanez píše:
@Denisa56 Nevěřím ji, proto říkám, ze z mého pohledu je lepší, ze jsou v jiné rodině. Ale to, ze jsou oddělení, se mi nelíbí. Ale viděla jsem fotky, na kterých teta tech děti sedí na záchodě, a jeden z chlapců ma v ruce toaletni papír špinavý od výkalů a stoji před tetou, která sedí na tom záchodě, a chlapec s tím spinavym papírem mává. A matka to fotí. Taky jsem viděla dost choulostivé fotky, já si třeba nefotim penis svého syna a neprodavam to dále. Prostě můj názor, a to, ze mas jiny je v naprostém poradku
Asi jsi toho viděla víc, než většina lidí v ČR, která má informace o případu jen z médií. Akorát tedy nevím, jak se z fotky pozná, kdo ji fotil
Jinak si myslím, že nikdo netvrdí, že rodina byla jistojistě čistá jako lilie. Ale je trochu divné, že se s rodinou nikdo nesnažil pracovat, ostatním příbuzným je zapovězen kontakt s dětmi, sourozenci byli rozděleni a vypadá to, že je úplně v pořádku, když se nějaký stát rozhodne udělat z cizích státních občanů své státní občany, aniž by o tom s původním státem jednal. A že Norsko už v záležitostech týkajících se sociálně-právní ochrany dětí nejednou prohrálo u ESLP, a že případů, kdy rodině byly bez dalšího odebrány děti a umístěny u cizích pěstounů, přičemž kontakty s biologickou rodinou byly omezeny na minimum, není, zdá se, zrovna málo.
Mozna to nechapete v cr jsou nekdy deti doslova tyrane a nikomu se nic nestane, tady jde o to, ze tohle oni delaji jen hodne s detmi cizincu..Podle me teorie nechteji uz naval cizincu tak kradou deti, maji z toho prachy(matky se pak vraceji domu) Taky jedna teze toho novinare..Oni nemuzou zakazat primo pristehovalectvi tak to deljaji jinym zpusobem po tomhle jim do Norska uz nikdo jen tak neprijde. Docela chytry tah
![]()
Tady v nemecku je TAKY dost veci zakazanych, ale nikdy se nestalo, aby vzali dite okamzite vzdy se to zkouma, dlouho a i tak po nejake dobe, pokud matkla opavdu byla bud moc mlada nebo mela jine problemu dostane dite od pestounu zase domu, musi se ovsem prokazat s praci a bytem atd. Mylsim ze podobne jako v cr..Ale tohle
![]()
tady odeberou dite okamzite pokud je ocividne ze dite je nekde zamcene, nebo mama opusti byt a proste nestara se -i tak to sleduji ![]()
@blobfish Nevím, já jen říkám svůj názor na to. Možná jsem ovlivněna médií, ale zase na druhou stranu, jen tak by ty děti nevzali, nějaký spouštěcí impulz tam byt k tomu musel. Možná to potom nafoukli a fakt jde potom o prachy, což není korektní, protože jde vlastně o děti, ze?
V Česku se ději mnohem horší případy, a děti se od rodin neberou, a když, putují k jiným rodinným příslušníkům. Tady v tomhle případech je to o dětech bez děti, což mi správně nepřijde. Já tohle neschvaluji, jen říkám, ze te matce nevěřím a pokud bylo něco špatně, je dobře, ze s tou matkou nejsou, ale spolu by byt měli.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat