Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Silwinka87 ja bych to take nepodcenovala, jak pises ty, dneska ma byt clovek obezretny..Ja v tom vidim taky uz zamer..Proste mit oci na stopkach neni na zavadu, kor v takove zemi, kde prava rodiny neznamenaji nic..Uz jen to, ze je jedno jake jsi narodnosti prijedes tam A patris PREJ NORUM
(tedy deti) To je horsi nez zu Hitlera, ktery kdysi psal, vsehny deti patri mne
cvok ![]()
Co by v tom centru s těmi děvčaty mohli udělat ![]()
@pomenkova píše:
@Silwinka87 ja bych to take nepodcenovala, jak pises ty, dneska ma byt clovek obezretny..Ja v tom vidim taky uz zamer..Proste mit oci na stopkach neni na zavadu, kor v takove zemi, kde prava rodiny neznamenaji nic..Uz jen to, ze je jedno jake jsi narodnosti prijedes tam A patris PREJ NORUM(tedy deti) To je horsi nez zu Hitlera, ktery kdysi psal, vsehny deti patri mne
![]()
![]()
cvok
Tak to ale není zas tak divné, když české orgány budou mít podezření, že dochází k týrání/zanedbávání dítěte cizinců, kteří v ČR tráví dovolenou, tak také bude postupovat podle českých zákonů a dítě může být v krajním případě z péče rodičů odebráno. Otázka je, jak by se to řešilo dál - teoreticky (záleží na mezinárodních smlouvách) by mělo dojít k vrácení dítěte do místě bydliště a další postup by byl na orgánech té země, kde se bydliště nachází. Na druhou stranu si nedokážu představit, že by ČR dítě vydala v případě, že by bylo pravděpodobné, že dítě bude ve své zemi dál týráno nebo zanedbáváno (třeba kdyby se jednalo o zemi, kde k porušování práv dětí - ve smyslu našeho právního řádu a naší právní kultury - prokazatelně dochází).
@blobfish S tímto bych byla opatrná, neboť se dá usoudit, že v několika nejmenovaných muslimských zemích k porušování práv dětí (zvláště těch ženského pohlaví) - ve smyslu našeho právního řádu - dochází (např. hrozba provdání před 15 rokem věku). Ale předpokládám, že tento typ muslimů na dovolenou nejezdí.
@blecha72 píše:
Co by v tom centru s těmi děvčaty mohli udělathttp://www.techmania.cz/info.php?…
já nevím, já ten původní článek jenom rozklikla a částečně prolítla očima a ani mě nezaujal natolik, abych si ho přečetla. ale tak teoreticky bych na té pozvánce viděla dva problémy, které se nemusí líbit:
1. akce je pouze pro dívky, tedy chlapci jsou z ní vyřazeni na základě svého pohlaví
2. spolu s přihláškou se automaticky podepisuje souhlas s využitím osobních údajů nezletilého dítěte (v tomto případě vizuálních)
což jsou věci, které chápu, že ne každému se musí líbit. konečně, když mi kdysi v porodnici sestra vnucovala jakési chrastítko a chtěla po mně podepsat „papír o převzetí“, na kterém jsem zároveň s převzetím měla potvrdit, že souhlasím, aby mě kontaktoval jakejsi pojišťovák, tak jsem jim taky chrastítko nechala… no, taky se sestra divila, co mi na chrastítku může vadit, že si ho nechci vzít ![]()
@blecha72 Tak ja myslim, ze nejde ani tak o to ze je neco do skoly, spis o to, ze ten pan v tom dopise vyjasnil, jaka manipulace je, kdyz se neco podepise ![]()
Zname to vsichni z bankou podepisete nejaky prehlednutelny odstavecek a je to ten nejduleztitejsi, to uz zname a popravde pokud nekdo v cr uz ted sympatizuje s tim norskym vzorem, take bych mela obavy..Tedy neni zastrasovani nejake, ale spis jde o to-davat si pozor na to co kdo a kde podepise
![]()
Me jen pozastavuje to, ze nekteri tady porad maji radeji oci zavrene-delaji z toho nafouklou vec, ale neni to nafouknute, to co se tam deje je bohuzel pravda..Uz tady v Nemecku take resersuji a mam dojem ze pokud se do toho pak nekdo poradne vlozi, stim, ze na uzemi Norska maji byt vsechny deti automaticky norske, budou mit norove jeste veliky problem..Oni samy nekteri" normalni "norove maji stejne obavy co se s s jejich statem deje, proste jsou za tim prachy
Ta cela banda od ochranu deti vydelava strasne moc penez je jasne proc jich tolik berou pryc, cim vic deti, tim vic penez a pokud to dite je nejak poskozene a to je jejih cilem je nicit psychicky, protoze za takove dite v Norsku pobiraji rodiny pak az 1000 euro navic-je to jasne obchodovani a je to otresne ze se to deje v roce 2015.Vlastne se to delo daleko driv, ja to nasla az na facebooku az nahodne diky odkazu me kamosky a byla jsme v soku..Musim uznat, ze pokud bych toto nevedela, take bych brala Norsko jako normalni zemi
![]()
@blobfish Podle listiny lidskych prav a podle jinych prav dite jakekoliv jine zeme ma putovat do zeme sveho puvodu(narozeni)jasna vec..To jestli opravdu nekdo nekoho zneuziva pak resi zeme odkud dite pochazi a ne Norove..Nikde jinde v Eu zemich ti neseberou dite jako turistovi za to, ze jsi si dala pred pulrocnim ditetem vino, ci caj s rumem, to se na me nezlob…jde o tyhle absurdity nejde o to, ze to nekdo resi, jde o to co se vubec resi, kdyz neni co resit..Chapes me??
Nebo myslis ze by tady zabrali MYSlIM V CR DITE slovenske rodine, protoze maminka nemela dostatecny ocni kontakt???Uz jen to, ze oni cekali hlasku z porodnice, kdy porodi a meli uz vybranou rodinu je vic nez jasna vec
![]()
@sagina souhlas se zveřejněním fotografie na webových stránkách se běžně podepisuje i na školách. Kdo nechce, nepodepíše.
@Rolin píše:
@blobfish S tímto bych byla opatrná, neboť se dá usoudit, že v několika nejmenovaných muslimských zemích k porušování práv dětí (zvláště těch ženského pohlaví) - ve smyslu našeho právního řádu - dochází (např. hrozba provdání před 15 rokem věku). Ale předpokládám, že tento typ muslimů na dovolenou nejezdí.
To jsem tak nějak myslela, ale to nic nemění na tom, že poměry dětí nacházejících se na území ČR, byť pouze dočasně, jsou posuzovány českými orgány a podle českých zákonů. Jako všude, jako i v tom Norsku (ale to nic nemění na tom, že mi některé praktiky v norské SPOD připadají přinejmenším podivné).
I byvaly manzel jedne rusky Nor-chtel dite k sobe, aby mama dite videla, chtel aby syn byl u neho a mama ho mohla vidat dal, no neudelali to, protoze by ten kontakt to dite zachranilo, proste jim jde o to, omezit co nejvic kontakt, nesmis pouzivat svuj vlastni jazyk, kde jinde na svete toto nemuzes??Jmenuj???Nikde a o to tady jde..Norove si zrejme mysli, ze jsou vladci sveta, pokud jim to my obcane EU budeme tolerovat je to jakoby jsme z nich meli strach a o to jim take jde ![]()
@pomenkova však nemusíš podepsat souhlas se zveřejněním osobních údajů. To je nabídnuto vždy, nesouhlasíš, nepodepíšeš.
@blecha72 píše:
@pomenkova však nemusíš podepsat souhlas se zveřejněním osobních údajů. To je nabídnuto vždy, nesouhlasíš, nepodepíšeš.
no jiste ze ne, ale kolik rodin to napadne???hodne malo nekdy
Vsichni si rikaji je to pro dobro atd..Ja bych po tomto norum nepodepsala ani to, ze chci od nich lososa
![]()
@pomenkova no tak přinejhorším bude hromadná fotka děcek na výstupu z nějakého projektu ![]()
@pomenkova píše:
@blecha72 Ale me jde o neco jineho![]()
![]()
Ne o fotku z projektu
A o co? Čeho se bojíš?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat