Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Antonie Bolavá píše:
Jak to myslíš, že veřejnost neumí číst? Ne všechno, co je napsané, musí být nutně pravda. K těmto případům nejsou veřejně přístupné žádné relevantní informace a všechno, co si lze o norském systému přečíst na internetu, je silně manipulativní.
Já jsem třeba četla, že vládnoucí třída světa je v moci šedých mimozemšťanů. Že tomu nevěřím, znamená, že neumím číst, nebo že jsem líná si vyhledat informace?
Z dostupných informací si každý může utvořit vlastní názor. Někdo tomu holt věří, někdo ne. Na to má každý právo a z nikoho nedělá ignoranta to, že něčemu nevěří.
Já nepatřím ani do jedné skupiny. Já jsem pouze opatrná na jakékoli informace, které jsou k mání na internetu, protože někteří lidé jsou schopni realitu překroutit natolik, že pak má s původní situací opravdu pramálo společného. Stačí jen lehce překroutit skutečná fakta, něco vynechat, něco přidat, přimíchat trochu paniky a je hotovo. Na toto já jsem už opravdu velmi opatrná
Myslím to tak, že jsou k dispozici oficiální informace - stačí hledat a pak číst s porozuměním (a tím porozuměním myslím v klidu a ne hned na každém šprochu pravdy trochu).
Co se fotek týče - neřeším, protože to může být fotomontáž apod. Ale pokud vím paní M. se k tomu někde už vyjádřila.
Přečetla jsem si k případu dostupné info - nejen ze strany rodičů - od právních zástupců a angažovaných zástupců, plus info pana Ruščáka apod. a stačí mi jak se chovají a vyjadřují např. ministryně Marksová a její kolega Dienstbier. Hnus.
Slováci jednají - narozdíl od nás
TV Barrandov nám laskavě poskytla reportáž o 2,5 měsíční Maxine odebrané norskou sociálkou slovensko-norskému páru.
Děkujeme.
https://www.youtube.com/watch?…
Ovšem kdo chce, vždycky si hůl najde. Největším trnem v oku je pro spoustu Čechů, zdá se, fakt, že paní Michaláková se odstěhovala do Norska, aby tam „brala dávky.“
@Sluka píše:
Nevím, zda jste zaznamenali. Já jsem si určitou představu o životě v Norsku, i ve vztahu k oné kauze, udělala na základě blogů tohoto politologa:
http://andrejruscak.blog.idnes.cz/…evernet.html
Díky. Tenhle článek se mi zdá, jako nejblíž realitě z toho, co jsem zatím četla
@fibingerka píše:
Myslím to tak, že jsou k dispozici oficiální informace - stačí hledat a pak číst s porozuměním (a tím porozuměním myslím v klidu a ne hned na každém šprochu pravdy trochu).Co se fotek týče - neřeším, protože to může být fotomontáž apod. Ale pokud vím paní M. se k tomu někde už vyjádřila.
Přečetla jsem si k případu dostupné info - nejen ze strany rodičů - od právních zástupců a angažovaných zástupců, plus info pana Ruščáka apod. a stačí mi jak se chovají a vyjadřují např. ministryně Marksová a její kolega Dienstbier. Hnus.
Slováci jednají - narozdíl od nás
TV Barrandov nám laskavě poskytla reportáž o 2,5 měsíční Maxine odebrané norskou sociálkou slovensko-norskému páru.
Ovšem kdo chce, vždycky si hůl najde. Největším trnem v oku je pro spoustu Čechů, zdá se, fakt, že paní Michaláková se odstěhovala do Norska, aby tam „brala dávky.“
Děkujeme.
A to je právě ten problém. Ty už všechny informace filtruješ přes to, že paní Michaláková je přece nevinná a v Norsku se odebírají děti jak na běžícím páse. Ona je nevinná, takže fotky budou určitě fotomontáž. Že se k tomu paní vyjádřila je sice pěkné, ale tězko by na férovku řekla, že si to fotili, protože je to rajcuje a pak si při tom doma dělají dobře. Takže takové vyjádření zase nemusím řešit ja. Stejně tak jako vyjádření právních zástupců apod.
@Antonie Bolavá Tak, když právník ukáže na kameru dokumenty od norské policie, tak to je snad dost věrohodné.
@Antonie Bolavá a proč se norská vláda proti těmhle, podle tebe, mylným iformacím neohradí? Proč si nechá „máslo na hlavě“? Je to normální kšeft a jde tam předně o prachy a jak se k prachům dostane někdo nenasytný, jdou veškeré morální zábrany pryč. Vše tu řídí jen prachy, nic jiného…
@Sluka píše:
Nevím, zda jste zaznamenali. Já jsem si určitou představu o životě v Norsku, i ve vztahu k oné kauze, udělala na základě blogů tohoto politologa:
http://andrejruscak.blog.idnes.cz/…evernet.html
Andrej Ruscak byl i u Veselovského v DVTV, zajímavý rozhovor ![]()
@fibingerka píše:
@Antonie Bolavá Tak, když právník ukáže na kameru dokumenty od norské policie, tak to je snad dost věrohodné.
Musela jsem si to pustit znova, abych si prohlédla ty dokumenty, ale nevím co myslíš. Jaké dokumenty ukazoval na kameru?
@JaneDoe píše:
proto má každý volbu žít kdekoliv, nechápu, proč se tam ti češi, slováci atd stěhujou a pak si stěžujou
Tenhle argument je příšerný..Copak ty děti zato snad můžou, že se jejich rodiče rozhodli žít jinde?
Jsou to občané ČR a ti naši přizd. isr. áči dělají, že se jich to netýká
![]()
@fibingerkaOvšem kdo chce, vždycky si hůl najde. Největším trnem v oku je pro spoustu Čechů, zdá se, fakt, že paní Michaláková se odstěhovala do Norska, aby tam „brala dávky.“
Klasické myšlení lidí v ČR ![]()
@Silwinka87 Presne tak -prizdi sra…i
Hrozny, ze nikdo se o to nezajima, nebo vetsinou to podcenuje, je to sileny..
Oni jsou fanatici. Neverim, ze P. Michalkova by se odstehovala kvuli davkam..Zivot v cizine neni med, vsichni co se rozhodli z nejakeho duvodu odejit, asi meli nejaky duvod, ale svadet to na dvaky??nejsou s prominutim romove
(nechci se dotknout vsech romu)
Zivot v cizine neni lehky, ale zase dava jine moznosti, proste ne kazdy ma koreny jen doma, ale platit za to rozdelenim deti a odebranim je silena dan-
v zivoze bych tam nepachla a doufam, ze az jeji synove odrostou a dozvedi se pravdu a vsechny ty nepravem odebrani deti, ze daji temhle lidem nekde na drzku
Vuubec bych se nedivila ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Musela jsem si to pustit znova, abych si prohlédla ty dokumenty, ale nevím co myslíš. Jaké dokumenty ukazoval na kameru?
V tomhle dokumentu neukazoval nic.. to je o tom miminku Maxine. Ukazoval to už dávno v hlavních zprávách na ČT a sken je někdě i na oficiální stránce na FB.
28 Lis 2014
Home » Články • Eva Michaláková » Případ Evy Michalákové se medializuje už i samotném v Norsku – AKTUALIZACE
Případ Evy Michalákové se medializuje už i samotném v Norsku – AKTUALIZACERubrika: Články, Eva Michaláková, Autor: Redakce Kdejemojedite, Datum: 28. Listopad 2014
Překlad článku do češtiny:
*
Åge Simonsen je jeden z předních norských expertů na Barnevern často vstupuje jako znalec v případech rodinného práva, když dojde k soudu o děti. I přesto, že má doktorát z přírodních a sociálních věd. Byl také po mnoho let členem různých skupin, které bojují proti Barnevernu. Jan Simonsen je novinář a bývalý člen parlamentu (Stortingu). Má biologické dvojče, o kterém se v tomto článku zmiňuje.
*
V Česku je dobrá norská pověst zničena. Tento velký případ se nyní probírá v českých médiích a je o tom, jak norská sociálka, tj. opatrovnický sociální úřad, odebral děti jedné české rodině. Na ulicích proběhlo již několik demonstrací, matka zaslala dopis českému prezidentovi, tento norský případ byl probírán již v Evropském parlamentu, výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci, již začátkem listopadu.
Ve věci byl jmenován český člen Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský, který má zajistit, aby tyto dvě děti nebyly nadále deprivovány. Mluvčí pana Zdechovského se v českých mediích TN.cz vyslovil, že vyzve další členské státy Evropské unie k tomu, aby pomohli s mezinárodním nátlakem na Norsko v této věci. Na schůzi výboru Zdechovský uvedl, že Norsko jako takové tímto jednáním porušuje lidská práva. Vězněním a zamezováním kontaktů dětí s jejich rodiči, a to v různých rodinách bez ohledu na rodičovská práva a možnosti jakéhokoliv kontaktu rodičů se svými dětmi porušují mezinárodní dohody. Tento český politik říká, že bude pokračovat s tímto případem i nadále na mezinárodní úrovni a naváže kontakt s růžnými politickými skupinami v Evrospkém parlamentu a Evropské komisi.
Tento případ, který proběhl českými médii, otřásl českou veřejností (např. 9 a půl minutová reportáž, kde poskytla rozhovor jak matka, tak dědeček dětí o tom, jak jim děti chybí. Zvlášť dědečkovo vyznání o tom, že se bojí, že své vnuky neuvidí dříve, než zemře. Což jasně svědčí o tom, že jim děti velice chybí a na veřejnost toto působí velice silně. Norsko bohužel ztratilo svoji dobrou pověst, již se nejeví jako země, která je sympatická a vhodná pro všechny děti. Češi jsou znepokojeni tím, že děti byly odebrány vlastní matce a mají jít k adopci do náhradní norské rodiny, a tím, jak s matkou v minulosti jednala norská sociální služba Barnevern, kterážto instituce omezila matce rodičovská práva a možnost se vídat se svými vlastními dětmi.
Matka se může se svými dětmi vidět jen párkrát do roka, nesmí s nimi mluvit česky, stěžuje si.
Byrokracie zabraňuje styku s jejími dětmi, které již zapomínají svůj vlastní jazyk, píše Týdeník. Květen 2011 si bude pamatovat do své nejdelší smrti, píše se v týdeníku. Eva Michaláková žila společně se svým mužem, také české národnosti, a jejich dvěma dětmi Denisem a Davidem ve vesnici Steindren, malé osadě v Nedre Eiker, který leží mezi Mjondalenem a Hoksundem, s počtem 1000 obyvatel. Když manžel byl v práci, volala policie, že má staršího syna. Matka začala být nervozní a bála se, že se mu něco stalo ve školce.
Namísto toho jí policie vysvětlila, že její syn byl pohlavně zneužíván svým otcem. Syn měl říci ve školce, že otec přejíždel synovi po pyžamu. Několik dní po tom, co toto řekl, byl syn odebrán policií, popisuje situaci Eva Michálková. Zděsila jsem se, říká Eva Michálková českému týdeníku. Děti byly vyšetřeny v místní nemocnici, kde bylo okamžitě toto tvrzení vyvráceno. Jenže Barnevern zaujal postoj, že děti jsou zneužívány, poté, co měl jeden ze zaměstnanců rozhovor s matkou a jedním synem; norský soud, který v této věci později rozhodoval, odmítl tyto rozhovory vzít jako důkazní material, protože se mu nezdály dosti věrohodné, jelikož měl za to, že způsob, jakým byl rozhovor ve školce s chlapcem veden, byl manipulativní. Policie tento případ odložila, žádné zneužívnání prokázáno nebylo. V únoru 2012 norské úřady navzdory tomuto zjištění rozhodly, že děti budou rodičům odebrány a dány do pěstousnkých rodin. Dle TN.cz matce bylo slíbeno, že jí budou děti vráceny, pokud se se svým manželem rozvede, což take udělala bez toho, aniž by děti byly již zpět v její péči.. Matka a synové se mohou vídat nyní pouze dvakrát do roka a to jen 2 hodiny pod přísným dozorem. Chlapci nesmí matku obejmout nebo s ní mluvit jejich rodným českým jazykem, píší noviny Idnes.cz. České noviny TN.cz píší o smutném konci jedné smutné historie. Po třech letech trápení s norskými úřady a boji o navrácení dětí je Eva Michaláková vystavena dalšímu riziku, a to, že bude zbavena rodičovských práv a své děti tím pádem ztratí úplně, píší TN.cz.. Český deník Idnes.cz ve své reportáži zmiňuje, že Norsko je již dlouho kritizováno mezinárodními organizacemi za to, že se zde vyskytuje velký počet dětí odebraných od rodičů. Na rozhodování norských úřadů bylo jak v Norsku, tak i v zahraničí již několikrát poukazováno. Začátkem měsíce listopadu 2014 uvedl ruský ombudsman, že v 55 případech byl spáchán zločin stejného charakteru i na ruských rodičích. Říká, dle norských zpravodajských služeb NRK, že tyto případy končily u Evropské rady a FN (??). Tento velký výsledný počet namířený proti Norsku dle NRK se zveřejnuje ve stejnou dobu také v ruských mediích, kde se již toto téma, v tomto případě ruských rodin žijících v Norsku, a zacházení norské sociální služby Barnevern, několikrát veřejně řešilo dlouhé hodiny.“
——————————————————————-
Z komentářů pod norským článkem:
http://www.barnefjern.org/…-i-tsjekkia/
Pomozte nám, prosím, sdílet a šířit tento článek. Děkujeme
Důležité:
Základní popis případu
Mezinárodní elektronická petice na podporu Evy Michalákové
Text již proběhnuté tuzemské petice
Transparentní účet
Facebook – Česko, vraťme děti rodičům
Názory a náměty k případu
VAŠE ZASLANÉ NÁZORY