Jsou Norové normální?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
10185
14.5.15 09:20

@sebaanez Samozřejmě, že na svůj názor má právo každý. Já jsem ho dlouho měla neutrální, dokud jsem si nezjistila víc informací o tom, jak tam ta jejich sociálka funguje. Oni v hodně případech skutečně pomáhají, ale v ještě více případech škodí a fatálně zasahují do životů rodin a neodvratně postihují dětské duše. Michalákovi jsou jen jeden případ z mnoha desítek tisíc. Ta jejich sociálka je vlastně soukromá organizace, která je sice státem bohatě dotovaná, nicméně od něj není nijak kontrolovaná a má tím pádem neomezenou moc. Všechno je za pěstounským byznysem. Pěstouni berou velmi slušné peníze, pokud mají v pěstounské péči sourozence, je ten příspěvek nižší, proto dochází k jejich rozdělení. K odebrání dítěte stačí naprosté a vykonstruované absurdity jako např. že je dítě ve škole najednou smutné, pak vyjde najevo, že má starost o těžce nemocnou babičku. Na základě toho je dítě z rodiny odebráno, protože rodiče nesmějí dětem takovéhle stresující informace sděllovat. Jiné rodině odebrali chlapce proto, že mu matka pomohla vytrhnout mléčný zub, v další odebrali rodině odebrali všechny čtyři děti jen proto, že jeden chlapec pomáhal při hře mladšímu klukovi přelézt plot a držehl ho při tom pod zadkem, což bylo vyhodnoceno jako sexuální obtěžování pramenící z přístupu rodiny a preventivně tak byli odebrány všechny děti, rozděleni do různých rodin a nejmladší, sotva roční chlapeček byl svěřen do pěstounské péče osmaěle žijícímu invalidovi. Na netu a youtube toho najdeš mraky, někdo to nazývá konspiračními teoreiemi, ale i kdyby to tak bylo a člověk si to vydělil deseti s tím, že je pravda jen desetina toho, tak stále je to naprostá zhůvěřilost, co se tam děje. Už si toho všímají i jiné státy a myslím, že nebude trvat dlouho a Norsko se ocitne pod velkým tlakem. Už aby to bylo. Akorát těm dětem (a jejich rodičům), ty ztracené roky nikdo nevrátí.

• načítám...
17630
14.5.15 09:32

Já bych byla zatím v klidu. Nevíme jak to bylo doopravdy. Když tu byl ten připad z Nýrska, tak taky byly všude titulky, žeodebrali děti, protože jim táta prděl na pupík a nebyla to pravda. Předpokládam, že novinky nemají informace od Barnevernu, ale pouze od rodičů, nebo zprostředkovaně bůhví od koho. Těžko rodiče řeknou do novin sebrali nám dítě, protože jsme mu nedávali najíst. Tím nechci říct, že lžou, ale prostě nevíme co jak bylo a informace od rodičů můžou být překroucené, neúplné…

• načítám...
lucenka
14.5.15 09:39

Ano informace od rodičů mohou být prekroucene, ale 12 tisic ročně odebranych děti cizinců je naprosto šílený.
A důvod? Ten je jednoduchý. Norové mají hodně špatný genofond kvůli blizkemu pribuzenskemu vztahu rodičů, mají nejvice děti s downovym syndromem a dalsimi nemocemi. Odebráním děti cizinců a jejich norskou výchovou si zajistí nové, kvalitní geny.

• Upravit
1025
14.5.15 09:50

@lucenka 8o To snad není ani mozne, nebo?

• načítám...
5950
14.5.15 10:10
@sebaanez píše:
@blobfish Nevím, já jen říkám svůj názor na to. Možná jsem ovlivněna médií, ale zase na druhou stranu, jen tak by ty děti nevzali, nějaký spouštěcí impulz tam byt k tomu musel. Možná to potom nafoukli a fakt jde potom o prachy, což není korektní, protože jde vlastně o děti, ze? :nevim: V Česku se ději mnohem horší případy, a děti se od rodin neberou, a když, putují k jiným rodinným příslušníkům. Tady v tomhle případech je to o dětech bez děti, což mi správně nepřijde. Já tohle neschvaluji, jen říkám, ze te matce nevěřím a pokud bylo něco špatně, je dobře, ze s tou matkou nejsou, ale spolu by byt měli.

Tak záleží na tom, co bylo špatně. Fakt by mě zajímalo, co to mohlo být, když se matka nedostala ani k trestnímu soudu, a přitom své děti nemůže vídat (nebo jen sporadicky), nemá o nich vůbec žádné informace, dárky se jí vrací neotevřené zpátky, kontakt s dětmi mají zapovězený i rodinní příslušníci.

@lucenka píše:
Ano informace od rodičů mohou být prekroucene, ale 12 tisic ročně odebranych děti cizinců je naprosto šílený.
A důvod? Ten je jednoduchý. Norové mají hodně špatný genofond kvůli blizkemu pribuzenskemu vztahu rodičů, mají nejvice děti s downovym syndromem a dalsimi nemocemi. Odebráním děti cizinců a jejich norskou výchovou si zajistí nové, kvalitní geny.

Upřímně řečeno, já tomuhle nevěřím. Ani těm 12 tisícům (má snad jít o počet dětí vychovávaných mimo biorodinu celkově, tedy i norské děti - těch je víc - i děti cizinců, a nikoli za rok, ale vůbec), ani těm zvěstem o obohacení genofondu. Nechci se hádat ani nikoho napadat, ale přijde mi, že tyhle konspirační teorie opravdu možným obětem systému spíš škodí.

• načítám...
7210
14.5.15 10:27

@blobfish Bohužel, bude to pravda. Zkus si k tomu najít více info. Mě to naopak přijde jako velmi logické z jejich strany. Vzhledem k tomu, že Norsko nemá nějaký morální problém s incestem, rodí se tam opravdu hodně dětí ze spojení rodinných příslušníků. Pokud budou děti přesouvat z jedné rodiny do jiné, zajistí, že i když k nějakému incestu dojde, tak případné dítě z tohoto nebude přímým příbuzným.

• načítám...
410
14.5.15 10:33
@Manka Rumcajzovic píše: Četli jste už tenhle článek? :roll: Nevěřím, že to je pravda. To bude určitě nějaká novinářská „kachna“!!! 8o 8o 8ohttp://www.novinky.cz/…ni-dite.html

@JaneDoe

Je to pravda. Včera jsem viděla oficiální papír, který zveřejnil Pavel Hasenkopf.

• načítám...
410
14.5.15 10:41
@JaneDoe píše:
proto má každý volbu žít kdekoliv, nechápu, proč se tam ti češi, slováci atd stěhujou a pak si stěžujou :nevim:

Paní Michaláková tam šla za manželem, který tam žil od narození (rodiče tam emigrovali).

• načítám...
5950
14.5.15 10:47
@Gába27 píše:
@blobfish Bohužel, bude to pravda. Zkus si k tomu najít více info. Mě to naopak přijde jako velmi logické z jejich strany. Vzhledem k tomu, že Norsko nemá nějaký morální problém s incestem, rodí se tam opravdu hodně dětí ze spojení rodinných příslušníků. Pokud budou děti přesouvat z jedné rodiny do jiné, zajistí, že i když k nějakému incestu dojde, tak případné dítě z tohoto nebude přímým příbuzným.

Můžeš mi prosím uvést nějaký relevantní zdroj informací, tedy ne typu zvědavec, ruská tendenční videa „říkají o nás, že porušujeme lidská práva, ale podívejte se na Nory!!!“ apod.?
(Jestli jsi nečetla mé předchozí příspěvky, tak ještě dodávám, že nezpochybňuju, že v Norsku není v oblasti SPOD vše v pořádku, ale prostě si myslím, že to má jiné důvody, než je snaha o obohacení genofondu.)

• načítám...
410
14.5.15 10:49
@sebaanez píše:
@Denisa56 Nevěřím ji, proto říkám, ze z mého pohledu je lepší, ze jsou v jiné rodině. Ale to, ze jsou oddělení, se mi nelíbí. Ale viděla jsem fotky, na kterých teta tech děti sedí na záchodě, a jeden z chlapců ma v ruce toaletni papír špinavý od výkalů a stoji před tetou, která sedí na tom záchodě, a chlapec s tím spinavym papírem mává. A matka to fotí. Taky jsem viděla dost choulostivé fotky, já si třeba nefotim penis svého syna a neprodavam to dále. Prostě můj názor, a to, ze mas jiny je v naprostém poradku :kytka:

Ty fotky bych vůbec neřešila, můj starší se mi cpe na wc pořád a umí fotit i mobilem. Jinak, Michalákovy očistila policie i vyšetření v nemocnici - teď u nového soud. projednávání bude policie dokonce svědčit v jejich prospěch.

Fascinuje mě, jak naše veřejnost neumí číst. Všechny informace jsou dostupné, jen to chce hledat. :roll:

• načítám...
1025
14.5.15 11:06
@fibingerka píše:
Ty fotky bych vůbec neřešila, můj starší se mi cpe na wc pořád a umí fotit i mobilem. Jinak, Michalákovy očistila policie i vyšetření v nemocnici - teď u nového soud. projednávání bude policie dokonce svědčit v jejich prospěch.Fascinuje mě, jak naše veřejnost neumí číst. Všechny informace jsou dostupné, jen to chce hledat. :roll:

Můžete byt stejně ovlivněna médií jako já. Kazda stojíme na jiné straně, a nikdy nám nikdo nezaruci, ze informace, které čteme, jsou pravdivé. Jak říkám, já mužů byt ovlivněna informacemi, které jsem četla, a vy zase těmi, které jste četla Vy. Kde je pravda, ví jen ty děti a jejich rodina, hlavně matka, která bude samozřejmě tvrdit, ze nic z toho není pravda.

• načítám...
10185
14.5.15 11:41

@sebaanez já jsem k tomu přečetla asi většinu, co bylo zveřejněno, názory a náhledy obou stran. Nic z toho mě nepřesvědčilo o tom, že by Michaláková byla úchylná zrůda ani o tom, že Barnevernet je křišťálově čistá organizace, které nejde o nic jiného než o blaho dětí. Ty to opravdu nevidíš? Že oni odeberou - dle jejich měřítek - týrané dítě z rodiny a následně mu svým přístupem a systémem způsobí doživotní trauma? Oddělení sourozenců, znemožnění kontaktu s rodinou, mluvení rodným jazykem… Já si teda pomoc týraným dětem představuju jinak.

• načítám...
17630
14.5.15 12:05
@fibingerka píše:
Ty fotky bych vůbec neřešila, můj starší se mi cpe na wc pořád a umí fotit i mobilem. Jinak, Michalákovy očistila policie i vyšetření v nemocnici - teď u nového soud. projednávání bude policie dokonce svědčit v jejich prospěch.Fascinuje mě, jak naše veřejnost neumí číst. Všechny informace jsou dostupné, jen to chce hledat. :roll:

Jak to myslíš, že veřejnost neumí číst? Ne všechno, co je napsané, musí být nutně pravda. K těmto případům nejsou veřejně přístupné žádné relevantní informace a všechno, co si lze o norském systému přečíst na internetu, je silně manipulativní.
Já jsem třeba četla, že vládnoucí třída světa je v moci šedých mimozemšťanů. Že tomu nevěřím, znamená, že neumím číst, nebo že jsem líná si vyhledat informace?
Z dostupných informací si každý může utvořit vlastní názor. Někdo tomu holt věří, někdo ne. Na to má každý právo a z nikoho nedělá ignoranta to, že něčemu nevěří.
Já nepatřím ani do jedné skupiny. Já jsem pouze opatrná na jakékoli informace, které jsou k mání na internetu, protože někteří lidé jsou schopni realitu překroutit natolik, že pak má s původní situací opravdu pramálo společného. Stačí jen lehce překroutit skutečná fakta, něco vynechat, něco přidat, přimíchat trochu paniky a je hotovo. Na toto já jsem už opravdu velmi opatrná

• načítám...
20155
14.5.15 12:11

Nevím, zda jste zaznamenali. Já jsem si určitou představu o životě v Norsku, i ve vztahu k oné kauze, udělala na základě blogů tohoto politologa:
 http://andrejruscak.blog.idnes.cz/…evernet.html

• načítám...
17630
14.5.15 12:24

@fibingerka A taky moc nechápu, jak jako bys ty fotky neřešila. Pokud je na nich skutečně to co bylo popsano (což my netušime), tak je to úchylárna až na půdu. Mojeděti za mnou taky lezou na záchod a taky umí fotit, ale nedokážu si představit zcela nevinnou souhru náhod, kdy by se jedno dítě vyskytlo se mnou na záchodě s pokáleným toaleťákem a druhé ho při tom zrovna náhodou vyfotilo a já bych zrovna náhodou zapomněla tu fotku okamžitě vymazat.
Nehledě k tomu, že těch toaletních fotek bylo víc a jak se spekulovalo, bylo to focené z větší výšky, než byodpovídalo malému dítěti. A že by si dítě bralo na záchod židli, abymohlo vyfotit situaci, která vlastně vznikla úplnou náhodou, tomu teda fakt nevěřím

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová