Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@pe-terka presne hodne vystudovanych si bere restaurace napriklad a neumeji ani zaklady a vetsinou zkrachuji to je veliky problem
Plati to nejak spis naopak, ze moc prestudovany by se nemeli do nejykch poradnych oboru s..t pardon
![]()
Naopak ty co se neucili protoze byli napriklad lenivy z nich se muze pak zazrakem stat cokoliv, ze podivejme se napriklad na Alberta Einsteina ten dokonce propadl z matematiky ze
![]()
@Angua @pomenkova ale ono je to taky o té druhé straně, kdyby lidé dodržovali nějaká ta základní pravidla, která jsou zřejmá a pochopitelná, taky by to taky nebylo třeba
My už tady měsíce řešíme jedny sousedy, kteří nechávají volně po vesnici běhat psa velkého plemene
Z jejich strany naprostý nezájem, pes se přece musí proběhnout
Nikdy jsem je neviděla, že by s ním šli na procházku do polí, aby se vyběhla, prostě ho jen pustí ze vrat. Nezajímá je napomenutí, pokuty, správní řízení - a to jsou podnikatelé, čili zřejmě zákazu volného pobíhání psů v naší vyhlášce rozumí ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Tak mně je celkem jedno jaké kolinky budu vyplňovat na přihlášce. Tohle tě trápí? Tak jestli je to kvůli lidem, co mají jinou sexuální orientaci, tak budiž. Pořád je větší pravděpodobnost, že moje děti lesby nebudou, takže vyplním pohlaví ženské, rod ženský. A nějak nevím proč bych s tím měla mít problém.
Promiň, ono to možná vypadá že to zesměšňuju, ale já opravdu nechápu co ti na tomhle vadí. Vždyť to jsou formality. Přece to, že budou tohle chtít na úřadě vědět, z holek ještě lesby neudělá. A kdyby nakrásně byly lesby všechny čtyři, tak ani to mi žíly netrhá. A pokud jednou budou mít děti se svými partnerkami, tak bych asi celkem chápala zase ty kolonky rodič A, rodič B. Přece si dvě lesby nehodí korunou, která bude zapsaná jako matka a která jako otec
Pozitivní diskriminace. Asi víš, jaký problém je teď s romama, dost podobný průser je i s jinýma… když chceš někoho sehnat do práce, tak máš kvóty úplně na všechno a i kdybys třeba měla sebevíc ženskou práci nebo prostě chtěla zaměstnat ženskou (třeba jako vychovatelku nebo ták), tak pokud to specifikuješ do inzerátu, dostaneš pokutu ![]()
@pomenkova píše:
@pe-terka presne hodne vystudovanych si bere restaurace napriklad a neumeji ani zaklady a vetsinou zkrachuji to je veliky problemPlati to nejak spis naopak, ze moc prestudovany by se nemeli do nejykch poradnych oboru s..t pardon
![]()
Naopak ty co se neucili protoze byli napriklad lenivy z nich se muze pak zazrakem stat cokoliv, ze podivejme se napriklad na Alberta Einsteina ten dokonce propadl z matematiky ze![]()
Jasně. Dcera má kamarádku, její tatík je vyučený opravář praček a je šikovný. A mají se jako rodina velmi dobře!!!
@pomenkova to asi nebavilo - taky píšu o určité rozumné regulaci. Barva plotu je extrém, ano, ale zas pokud je nějaká rozumná…
Ale ne, je to už moc, aby ti někdo nařizoval, co si můžeš a nemůžeš dělat se svým majetkem. Na druhou stranu tohle je v Německu, oni jsou takoví akurátní. Třeba v Americe by tohle podle mě neprošlo. Tím chci říct, že to neznamená, že to zákonitě přijde všude, jde i o mentalitu toho národa - a všude se děje nějaký nesmysl.
@blecha72 píše:
@Antonie Bolavá a co je to teprv za úhcyla, co si mastí brko nad tvou profilovkou
Tak to se povedlo
, bez ohledu na osobní výtku Antonie vůči mě.
@Moise Ja ti rozumim desny stres co???No a ted si vwm, ze ti tady napisu, ale kdo vi jak to je, treba si to vymyslis. Vzdyt je to obycejny pejsek nic nedela nikomu prehaneji…
Ano ja ti to ted verim a chapu, ze to musi obtezovat..Chtela jsme ted jen ricz kolik lidi by ti kdyby to byl skutecny problem a vase deti pokousal, jeste hajilo pejskare, reklo to ci ono tady..Tak jako se tady zlehcuje i priklad pani Mihalakove, to je to co porad pisu
.
ja mam take psy, ale nikdy jsme je nenechala volne behat, nesmi se nechavat tady.No taky sem tam nekdo necha, ale kdyz vidi jak jde v polich rodina hned ho privola a je to- vyresene..naprosto ti verim, ze s etam obavate a nikdo to neresi??No vzdyt to je ono a o o tom se tady pise k uzoufani..A bude hur budou se prehlizet pripady ktere muzou byt vazne
![]()
Jen grazlove maji zelenou bohuzel ![]()
@pe-terka píše:
A Ty na té fotce vidíš něco závadného? Záběr na genitál například? Já ne. Podobné fotky jsou i v dětských časopisech, co do šíře odhalení. Btw. Fotka samozřejmě zdaleka není aktuální, toto si velmi hlídám. Nicméně kdybych se s podobným názorem setkala víckrát, nejen od Tebe, profilovku změním. Zeptá se svých blízkých, co si o tom myslí
K tvé poznámce o mé tolernci k sex. menšinám. úplně jsem ji nepochopila, ale myslím, že vcelku tolerantní jsem. Nemám však ráda, když se jakákoli skupina projevuje agresivně, at už fyzická nebo verbální agrese. Ale to by bylo na dloooouhou diskusi a na to nemám čas
Tak nevím, jakto mají pedofilové, jestli musí nutně vidět genitál, nebo jim stačí nahatá fotka. Když to srovnám sfotkami nahých žen v podobných pózách, jako je tvoje dítě, tak to asi spoustu chlapů rajcuje, i když nevidí přímo tam. Takže takhle laicky bych řekla, že to nejspíš stačí. Nevím přesně jaký má mít význam, že je fotka neaktuální. Pořád je to tvé dítě, ne?
@blecha72 píše:
no dyť jo. Nechápu proč se stavíš do opozice i tam, kde se shodneme
Tak asi se neshodneme, když mě to příjde jako dostatečná motivace a tobě ne
v Norsku za to dostanou o dost víc díky těm dodatečným platbám a to dítě se jim pak docela vyplatí. Vem si, že i u nás někteří na těch ušmudlaných 20 tisících vydělávají na úkor těch dětí…
@Angua píše:
Jejda, to já přece taky nikoho nesnižuju, to je v pořádku, že každý dělá to, co umí. Ale fakt je, že když bude člověk se základkou chtít zastávat nějakou manažerskou pozici, bude to mít hodně těžké - ne-li nemožné. Když se člověk s vyšším vzděláním rozhodne dělat popeláře, klidně může. Nejde o to, že by někdo někoho snižoval, to ani náhodou, ale jde o tu možnost volby a tu studovaný člověk prostě má větší - aniž by to jakkoli snižovalo toho nestudovaného. Pokud ho neodmítnou pro překvalifikovanost
Takhle přesně jsem to myslela. Ale už teda nemám nervy na to to tady dokola vysvětlovat. Už mám prostě nálepku „nebrat, nechápat, odporovat“
@Angua píše:
@pomenkova to asi nebavilo - taky píšu o určité rozumné regulaci. Barva plotu je extrém, ano, ale zas pokud je nějaká rozumná…Ale ne, je to už moc, aby ti někdo nařizoval, co si můžeš a nemůžeš dělat se svým majetkem. Na druhou stranu tohle je v Německu, oni jsou takoví akurátní. Třeba v Americe by tohle podle mě neprošlo. Tím chci říct, že to neznamená, že to zákonitě přijde všude, jde i o mentalitu toho národa - a všude se děje nějaký nesmysl.
Já bych to tedy v nějaké rozumné míře chápala
Pokud obec má nějaký územní plán, chce aby to vypadalo nějak pěkně a jednotně, tak holt tam nějaká pravidla jsou.
Kdysi jsme byli ve Francii v jednom malinkém přístavu a tam nám říkali, že ty domy musí každoročně přemalovat určitou barvou, konkrétním odstínem, že to mají nařízené od města ![]()
@pe-terka píše:
Jenže ani člověk s IQ 200 nemusí mít na výběr. Může být v praxi totálně nepoužitelný, hřebík Ti nezatluče
.
Co máš furt s tím zatloukáním hřebíků? ![]()
Znáš Lafferovu křivku? Funguje to víceméně dobře na všechno. Místo sazby daně si dej výši IQ (nebo cokoli, klidně zručnost), místo daňového výnosu počet obyvatel. Ti, co jsou blízko 0 nebo 100 na výběr nemají - a je jich zároveň nejméně. Nejvíce je těch uprostřed, ti mají možnost svou budoucnost ovlivnit vzděláním. A nejde o IQ, nebo šikovnost, ale právě o tu možnost volby. Nejvíc lidí je v průměru, mají podobné předpoklady, ale ti, kteří dosáhnou vyššího vzdělání si mohou více vybírat na pracovním trhu. Takto to funguje
Vůbec to nepopírá tvrzení, že opravář praček může mít vyšší příjmy než vysokoškolák (např. učitel
) - jde jen o tu možnost volby.
Když to napíšu ještě jinak - i učitel má možnost stát se opravářem praček, stačí získat nějaké praktické zkušenosti, což není takový problém - chce to jen čas, případně si něco nastudovat. Opravář praček se učitelem bez dalšího studia stát nemůže.
http://blog.idnes.cz/…figure_1.jpg
Příspěvek upraven 21.05.15 v 11:28
@Angua Prosim te ziju tady 14 let brzy 15 oni jsou akuratni na to na co potrebuji, vetsinu veci za ne delaji prave cizinci na ktere si stezuji..Ja mam dost nemeckyh pratel, ale dodnes napriklad nekteri nechapou co udelali jejich rodice kdysi(valka atd.),zacina se tu mnozit opet nacismus-temi pristehovalci atd..No ale museji si uvedomit, ze nekteri ti co je obtezuji za ne delaji prace na ktere by oni ani nesahli..Ja mam rozumne pratele, ale k tem co se priklaneni rasismu k tem se ani nepriblizuji ![]()
Jak rekla ma trenerka ve fitku..podivej se na ty pupkaty nemce(sama nemka) hnusny lenivy jsou uz prezrany tim luxusem kolem, to vy v cr si to musite vyzrat musite na sobe pracovat
Ta byla dost husta teda, ale v nemem mela pravdu ![]()
Muj manzel by ani nevstal za vyplatu obycejneho cloveka v cr, ani by nevstal z postele..hruza ci v cr nekteri berete, ja uz bych za ty prachy delat tam nesla teda… ![]()
@pomenkova píše:
@Moise Ja ti rozumim desny stres co???No a ted si vwm, ze ti tady napisu, ale kdo vi jak to je, treba si to vymyslis. Vzdyt je to obycejny pejsek nic nedela nikomu prehaneji…
Ano ja ti to ted verim a chapu, ze to musi obtezovat..Chtela jsme ted jen ricz kolik lidi by ti kdyby to byl skutecny problem a vase deti pokousal, jeste hajilo pejskare, reklo to ci ono tady..Tak jako se tady zlehcuje i priklad pani Mihalakove, to je to co porad pisu.
ja mam take psy, ale nikdy jsme je nenechala volne behat, nesmi se nechavat tady.No taky sem tam nekdo necha, ale kdyz vidi jak jde v polich rodina hned ho privola a je to- vyresene..naprosto ti verim, ze s etam obavate a nikdo to neresi??No vzdyt to je ono a o o tom se tady pise k uzoufani..A bude hur budou se prehlizet pripady ktere muzou byt vazne![]()
![]()
Jen grazlove maji zelenou bohuzel
Neřeší, protože ti úplně nejbližší sousedé si je nechtějí rozházet, tak radši mlčí
Ozval se až manžel, který kvůli němu měl málem nehodu, když se proplétal po silnici I. třídy v provozu a to je to fakt tele (ten pes
)
Jo on je to takový neškodný pejsek, co nikomu neublíží, jen je na procházce
![]()
@Antonie Bolavá píše:
Aha, takže i mrzák na vozíku dostane krumpáč, protože občan jako občan. Lidi dejte si studenou sprchu a přestaňte číst ty konspirační weby
Ne, on krumpáč nedostane vzhledem k protěžování (která jim bohužel v důsledku akorát škodí)
a tohle přeci není o konspiračních webech, to je tendence tak posledních několika let a dost hodně to tlačí EU. Mě trochu překvapuje, že tě to tak zaráží, že by vůbec něco takového mohl být problém
vždyť už teď se ty feministky úspěšně zasadili o docela extrémní rovnoprávnost, takže i co do některých formalit je žena na úrovni chlapa (smazávaly se rozdíly v pojištění a takové nesmysly, jen protože EU řekla, že to je diskriminační a že pohlaví v tomto případě nelze rozlišovat).
P. S.: Předpokládám, že jsi ani nesledovala ten průser s romama a pronájmem bytů, kdy naše úžasná Šabatová prohlásila, že se zasadí o to, aby majitel bytu byl povinen příjmout v zásadě prvního, kdo příjde, protože nelze diskriminovat lidi, kteří se přihlásí o bydlení. Takže pokud chceš pronajímat byt a nechceš tam kuřáky, romy, dlužníky apod., tak bys v tu chvíli měla smůlu… já nevím, tobě to příjde v pořádku? Mě fakt ne ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat