Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Osmileté vajíčko, které bylo defakto souhrnně používáno cca 2 roky (na 2 - tvé - děti) stylem - převezu, pak ho i s dítětem vezmu domů, takže v autě je jen na tu jízdu, v mezidobí mezi dětmi skladované doma, nepromrzá, nepřehřívá se… bych s naprosto čistým svědomím použila, obzvlášť, je-li to solidní značka.
S podsedákem neporadím.
@Ali-Ali na maxi cosi sedačce to je. Máme rok vyražený na zapínání pásu.
@brumdinka píše:
Ach jo…souhlas s @anairdajo a ještě takovej detail, osmiletý dítě se Vám jaksi do tý klasicxký autosedačky už nevejde
Z té klasické autosedačky už vyčuhoval hlavou, je dělaná na to, aby se při určité výšce dítěte zádová část odmontovala a zůstal jen podsedák.
Vcelku jste mě uklidnili. Je mi jasné, že vždy bude část lidí, kteří investují do nejnovějšího modelu, který vyšel v testech nejlépe, ale já jednoduše přiznám, že na to nemám. Nechci si zahrávat s bezpečností svých dětí, ale např. vybrat si, jestli dítě pojede na ŠvP nebo mu koupím lepší autosedačku… prostě vždycky se musí volit nějaký kompromis.
@zuzkasim jj taky to tak máme…resp. dokud mladší nepotřeboval tuhle autosedačku a byl jen ve vajíčku, tak na tom podsedáku starší seděl…jak ji potřeboval mladší, tak sme staršímu koupili novej podsedák tento http://www.mall.cz/…r-basic-plus?… a tu původní autosedačku zas dali dohromady pro mladšího…
a jsme rádi, že sme tě uklidnili
já teda určitě
přeju krásný odpoledne ![]()
No posedák bych nedávala…
to vajíčko
možná jo, životnost autosedaček se píše 5 let, ale beru to spíše u větších autosedaček, které zůstávají trvale v autě v teplotách -20st/+60st… každopádně radši vlastní staré 8let než koupené v bazárku ![]()
Ne nepouzila. Unava materialu Vam nic nerika asi ze?? Autosedacky se doporucuje pouzivat max 7let(vyrobce)ale jiz po 5letech muze nastat unava, ktera se projevi v pripade narazu. Vzhledem k tomu ze na ne pusobi slunce, mraz atd…
A pochybuju ze 12let stara sedacka bude splnovat normu.
Pokud mam na to abych zivila auto tak mam na to poridit autosedacku. Navic pokud dobre pocitam tak to vychazi na cca 3autosedacky ta posledni se jiz pouzije nejdyl.Nebo poridit kategorii 0-18 a tim padem na dve…
Vajicko bych 7let pouzivala to se vetsinou odnasi dom…
A podsedak te nijak nechrani ten v testech totalne propadl.
@kattkka sorry Katko, ale na naší autosedačku nepůsobí ani mráz ani slunce, když je auto uklizený v garáži
…nehledě na to, že byla uklizená doma. když se do ní ten starší nevešel…
@brumdinka : to je jedno. Plasty krehnou at tak ci onak.Ty to nepoznas jako laik okem. Poznas to az v pripade narazu a na to uz bude pozde(a argumenty my jezdime jednou za cas nech taky schovane a nehodu muzete mit i tak).Mimochodem tohle tema se tady taky probiralo a ne jednou. Takze nepouzivej argumenty sedacka lezela doma apod…Mozna by nebylo spatne otevrit ucebnici pro zakladni skolu fyzika.
A veci dalsi je ze urcite 12let stara sedacka nesplnuje normy takze za ni muzes dostat pokutu a to uz se vyplati premyslet ze misto pokuty koupim novou… ![]()
Jo akdyz se ti tam nevleze 8lete dite tak nechapu jak tam narvu svoji dceru pri vaze 27kg a zhruba 117cm…
.Kdyz ho das na podsedak tak ho das i do sedacky…
@kattkka tak sorry ale s někym kdo používá tak ubohé argumenty typu, že si mám otevřít učebnici základní školy
nehodlám dál diskutovat…
p. s. jo a pokud už chceš diskutovat timto stylem tak jen pro tvou informaci…sedačka je stará 9 let, a můj 9-tiletý syn má cca 30 kilo a skoro 140 cm…takže jako sorry, ale do normální klasické autosedačky ho fakt rvát nebudu, podsedák chicco na který sem tu házela link je pro něj akorát a splňuje bezpečnostní předpisy, stejně jako autosedačka pro menšího a ty mi můžeš políbit něco
jo a o tom, že policajti řeší uplně jiný věci, když zastaví auto a né stáří sedačky ani nemluvim…ale dík aspoň sem se po ránu pobavila ![]()
jinak přeju krásný den ![]()
@brumdinka : ja se taky bavim ale tvoji hlouposti a ze tim trpi dite je mi lito. Podsedak ti dite neochrani v pripade narazu chapes ten rozdil podsedak.
Tady mas adac test at vis s cim mas zkusenost i laik vidi rozdil.
http://www.youtube.com/watch?…
Bohuzel nemohu najit ten lepsi kde jde videt naraz i do skla…
@brumdinka Tak autosedačky jsou až do 36kg, což je do 12 let a pak již dítě podsedák nepotřebuje. Pokud nejsi líná, mrkni se tady http://www.stream.cz/…tosedacky-ii je tam ukázáno, co se stane s dítětem na podsedáku při bočním nárazu. A záleží už jen na matce, jak moc chce dítě chránit. A řeči typy ŠvP nebo autosedačka jsou dost ehm… ![]()
Nemel byt uz podsedak zakazany
chudaci deti
@brumdinka ze policajti resi neco jinyho nez autosedacky je bohuzel pravda a smula tech deti…me by tedy uplne stacilo, aby kontolovali, ze ma dite sedacku odpovidajici kategorie a hlavne ze je pripoutane!!! Dite i sedacka ![]()
@zuzkasim pokud si nechces zahravat s bezpecnosti deti jak pises. Tak kup starsimu poradnou sedacku. Ty nejvetsi nestoji svet a kdyz to rozpocitas na ty minimalne cca 4 roky co by v ni mel jezdit tak je to vubec prkotina ![]()
Vajicko bych riskla jen v pripade ze bych si jine tezce nemohla dovolit a vedela bych ze s nim bylo opravdu dobre zachazeno a i tak teda nic moc pocit…nicmene tech 8 let bude pro vajicko jeste na hrane protoze se vetsinou nosi domu takze neni vystaveno extremnim teplotam tolik jako vetsi sedacky.
@quinny : ne zakazany neni.Ale dle norem EU a nevim od kdy ma byt povoleny az 135cm.Na ty kontroly se kasle u nas.Ale doufam, ze to zprisni uz jenom kvuli tem podsedakum…A ty nejvetsi mas pravdu ten cybex se da poridit myslim ze uz za 1700…