Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:Čím byste chtěla argumentovat? Maximální životnost autosedačky je 6-10 let podle konkrétní značky. A navíc je to vaše dítě. Babičce, která mě nerespektuje, bych své dítě nesvěřila
Chtěla bych poradit s jedním problémem. Moji rodiče se často berou dvouletého syna. On je miluje, strašně se na ně těší a většinou od nich nechce domů. Jsem moc ráda za jejich vztah a nechtěla bych nějak utinat kontakt. ALE hlavně moje mamka má velký problém mě nějak respektovat. Za mými zády ho krmí kde čím, sladkosti mu cpe od rána do večera. Vše ji komentují, ale nějak mhouřím oči. Přece jen ho to snad nějak neovlivní. Doufám. Ale k věci. Když mají malého tak zásadně odmítají naší sedačku do auta. Když ji vnutim tak stejně ji nechají v garáži a vozí ho ve své. Je to nějaká sedačka, která je stará 20! Let, v kategorii 0 až 36 kiluž jsme měli výměnu názoru několikrát. Zkrátka při únavě materiálu kroutí očima, nejaka ztráta pružnosti plastu taky nic. Nakonec to skončí tím, že se mám dát do klidu, však se nic nestane a sedačka je plně v pořádku. Jo a na závěr argument vás jsme vozili v korbě od kočáru
už jsem zoufalá, nemáte nějaky odkaz na adac testy, popř směrnice, které musí sedačka splňovat? Už nevím čím argumentovat.
Blbá situace. Tady jde o to, ze plasty opravdu krehnou, ma na ně vliv čas, zima, léto. Už 5 leté bych nepouzila, toto je extrémní. Jsi rodič, tak jim domluv. A nevystavuj své dítě zbytečně riziku.
@Jolana24 píše: Čím byste chtěla argumentovat? Maximální životnost autosedačky je 6-10 let podle konkrétní značky. A navíc je to vaše dítě. Babičce, která mě nerespektuje, bych své dítě nesvěřila
Chápu vás. Bohužel já žijí v tom, že 30 let je můj názor nic. Matka je hrozná, ale jako babička je fajn. Pro malého si přijeli, sedačku naši odmítli, do toho malý plakal, že chce k babičce, sapal se po ní. Neumím říct ne nikam nejede. Ano je to moje chyba, ale pokroky dělám pomalu. Pro ně prostě sedačka je plně bezpečná, má atest, není bourana a skladováná v černém pytli na půdě takže ok. Jsou to sice moji rodiče, ale vše s nimi řeší manžel, který nebyl doma. Jeho názory nějak berou, moje bohužel ne.
@Anonymní píše:
Chápu vás. Bohužel já žijí v tom, že 30 let je můj názor nic. Matka je hrozná, ale jako babička je fajn. Pro malého si přijeli, sedačku naši odmítli, do toho malý plakal, že chce k babičce, sapal se po ní. Neumím říct ne nikam nejede. Ano je to moje chyba, ale pokroky dělám pomalu. Pro ně prostě sedačka je plně bezpečná, má atest, není bourana a skladováná v černém pytli na půdě takže ok. Jsou to sice moji rodiče, ale vše s nimi řeší manžel, který nebyl doma. Jeho názory nějak berou, moje bohužel ne.
pokud s nimi není řeč a absolutně tě nerespektují, tak se seber a v nestřežený okamžik dotyčnou sedačku rozbij a odnes daleko do popelnice
![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych poradit s jedním problémem. Moji rodiče se často berou dvouletého syna. On je miluje, strašně se na ně těší a většinou od nich nechce domů. Jsem moc ráda za jejich vztah a nechtěla bych nějak utinat kontakt. ALE hlavně moje mamka má velký problém mě nějak respektovat. Za mými zády ho krmí kde čím, sladkosti mu cpe od rána do večera. Vše ji komentují, ale nějak mhouřím oči. Přece jen ho to snad nějak neovlivní. Doufám. Ale k věci. Když mají malého tak zásadně odmítají naší sedačku do auta. Když ji vnutim tak stejně ji nechají v garáži a vozí ho ve své. Je to nějaká sedačka, která je stará 20! Let, v kategorii 0 až 36 kiluž jsme měli výměnu názoru několikrát. Zkrátka při únavě materiálu kroutí očima, nejaka ztráta pružnosti plastu taky nic. Nakonec to skončí tím, že se mám dát do klidu, však se nic nestane a sedačka je plně v pořádku. Jo a na závěr argument vás jsme vozili v korbě od kočáru
už jsem zoufalá, nemáte nějaky odkaz na adac testy, popř směrnice, které musí sedačka splňovat? Už nevím čím argumentovat.
Souhlasím s názorem výše, že ideálně tu starou nějak znehodnotit. Každopádně Argumenty budou těžké. Možná bych se jich zkusila zeptat, jestli by jezdily v autě po silnici, která nemají v pořádku brzdy, nebo v autě, které je zralé tak na srotiste a technickou by neprošlo ani u kamaráda.
Chtěla bych poradit s jedním problémem. Moji rodiče se často berou dvouletého syna. On je miluje, strašně se na ně těší a většinou od nich nechce domů. Jsem moc ráda za jejich vztah a nechtěla bych nějak utinat kontakt. ALE hlavně moje mamka má velký problém mě nějak respektovat. Za mými zády ho krmí kde čím, sladkosti mu cpe od rána do večera. Vše ji komentují, ale nějak mhouřím oči. Přece jen ho to snad nějak neovlivní. Doufám. Ale k věci. Když mají malého tak zásadně odmítají naší sedačku do auta. Když ji vnutim tak stejně ji nechají v garáži a vozí ho ve své. Je to nějaká sedačka, která je stará 20! Let, v kategorii 0 až 36 kil
už jsme měli výměnu názoru několikrát. Zkrátka při únavě materiálu kroutí očima, nejaka ztráta pružnosti plastu taky nic. Nakonec to skončí tím, že se mám dát do klidu, však se nic nestane a sedačka je plně v pořádku. Jo a na závěr argument vás jsme vozili v korbě od kočáru