Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Na tuhle stránku jsem se zaregistrovala teprve včera, i když nemám dítko (doufám, že to nevadí).
Pročítala jsem si diskuse a napadlo mě, že bych se tu mohla rovnou na něco zeptat. Otázka je určená především pro maminky z Tábora, ale v diskusi samozřejmě dávám prostor všem.
Jde mi o to, že už šest let zpívám a tančím v jednom folklórním souboru na Vysočině. Folklór je opravdu moje láska a vášeň a ráda ho předávám dál, hlavně těm mladším generacím, protože je mi líto, že z Čech, konkrétně z Jihočeského kraje hodně mizí.
Asi před rokem jsem si s touhle myšlenkou pohrávala a díky tomu jsem založila celkem úspěšný dětský folklórní soubor. Tvořila jsem choreografii a učila děti tancovat, přítel mi pomáhal s muzikou. Ale abych mohla soubor rozjet, potřebovali jsme pomoc přítelovy matky, učitelky na ZŠ, která nám zařídila, aby soubor mohl fungovat právě pod školou, kde pracuje.
Jak už jsem říkala, soubor se rozjel velice dobře, ale díky povaze tchýně a jejímu intrikářství, pomluvám a lžím jsem byla ze souboru vykázána.
Teď přemýšlím o založení nového souboru.
Ptám se tedy vás, jako maminek, zda byste uvítali možnost dát dítě do folklórního souboru. Vím, že jsou teď v módě mažoretky a fotbal, takže se toho trochu bojím.
Další otázka je, zda byste byly ochotné do začátku investovat dejme tomu 200 Kč kvůli pořízení základního kroje, které by se vám v případě nalezení sponzora vrátily.
Kdyby měl někdo zájem, můžu připojit odkaz na video s naším prvním vystoupením abyste viděli, co se dětičky dokázaly naučit za tři měsíce pod mým vedením ![]()
Omlouvám se za sloh a přeji hezký den ![]()
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!