Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,tak nám s manželem ve finále zůstala dvě jména pro holčičku. Mně se líbí obě, ale Elišek je v dnešní době tolik. Samozřejmě manžel se více přiklání k Elišce. Mám podlehnout? Julie nebo Eliška Sedláčková? Co Vám víc sedí, neustále mi to vrtá hlavou a nemohu se rozhodnout a porod se blíží. Díky moc za reakce.
Eliška Sedláčková mi přijde ušišlané. Julie Sedláčková je zajímavější. ![]()
neanonymní píše:
Eliška Sedláčková mi přijde ušišlané. Julie Sedláčková je zajímavější.
Naprostý souhlas! Eliška Sedláčková - tak nějak se tam pere to Š a S a Č. Julie Sedláčková - krásně to zní.
Příspěvek upraven 12.07.10 v 14:57
neanonymní píše:
Eliška Sedláčková mi přijde ušišlané. Julie Sedláčková je zajímavější.
Souhlasím
Plus navíc ten fakt, že je tolik Elišek (taky mám jednu a netušila jsem, že jich tolik bude, i když ani to by můj názor nezměnilo)
Jsem taky Sedláčková
A chtěla bych Lucku, pokud budu mít ještě někdy jedno mimčo. Pokud bych měla volit mezi Julčou a Elou, volím Julču. To šišlání mně ani tak nenapadlo, ale těch Elišek je fakt v poslední době dost. Ne že by Lucek bylo méně, že ![]()
Já se taky přikláním k té Julii.je to moc pěkné jméno a k příjmení se víc hodí.
Elišek není jen teď moc, ale už snad 10let. Naše Eliška bude mít za týden 8.let a na plavání ve skupince 11 dětí bylo 5 Elišek (to bylo v době kdy ji bylo kolem roku). Proto jsme ji dali z obavy, že bude několik Elišek ve škole a uč. je bude volat přijmením, dali druhé jméno, tk je Eliška Anna. A názor k přijmení Sedláčková, tak spíše Julie.
Ke jmenu mi jde taky vic Julie, nicmene se ted s Juliemi taky roztrhl pytel, takze to je z blata do louze. Osobne znam 3 male Julinky ![]()
Julinka je hezčí. Švagrová má Sedláčkovou Valentinku a Amálku. ![]()
My jsme dali holčičce jméno Julie, protože se nám moc líbilo a tou dobou (6 let zpět) bylo spíše neobvyklé. No a pak jsme se nestačili divit, kolik Julií se kolem najednou vyrojilo. Začalo to v porodnici, kdy jsme byly na pokoji dvě maminky a obě jsme měly Julii. Sestřičky se tomu smály, že se sešla tak neobvyklá jména. A teď známe několik Julinek přibližně stejného věku. Ale nelitujeme ani náhodou. Eliška je taky moc pěkné jméno. Dokonce i obě kombinace s příjmením mi přijdou v pohodě. Takže já neporadím
, resp. ať dáte jedno nebo druhé obě budou pěkná.
me prijde taky eliska sedlackova hodne zdrobnele. julie neni muj vkus.. ale co takhle zkratit elisku treba jen na ella? to pak nebude tak usislane a i k delsimu prijmeni zustane kratsi jmeno ![]()