Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No me totit mate jedna vec. kdyz vynecham to dite tak je ta castka cca 17600 a kdyz ho tam zadam tak 15500. coz bych spise cekala ze se to k tomu prida a ne odecte.
Hlavne co to je za kalkulacku, jestli je overena. Neni lepsi to vyplnit online primo do formularu financaku a zjistit, jak ti to dkutecne vychazi? Tam je totiz v radku primo v zavorce uvedeno, co znamena plus a ci minus.
No chtělo by to uvést podstatně víc informací. Nevíme, jaké máš příjmy, atd. A máš tam zadanou sraženou zálohu na daň? Podle toho, jak to píšeš, se fakt nedá říct, jestli je to správně nebo ne.
Tak prijem 244200
srazky dane 79950
hypo 33850
zivotko 7700
a dva mesice dite.
Srážky daně 79950? To má být asi soc. a zdrav. pojištění, které odvádí zaměstnavatel. Neuvádíš sraženou zálohu na daň. Pokud jsi do kalkulačky dala pouze toto, pak vyšla daň asi 17600 a odpočet na dítě funguje jako sleva, tedy pak těch 15500. Ve výplatě máš sraženou zálohu na daň, kterou musíš porovnat s touto částkou 17000. To by mělo být při příjmu cca 20000/měsíc hrubého necelé 2000/měsíc. Teoreticky 2000 * 10 +2 * 900 (srážka ponížena o dítě) = 21800,– sraženo. takže přeplatek by měl být něco kolem 6tis. ale to jen hádám a počítám, nevím podrobnosti (přesnou zálohu na daň, atd.)
@Hanula1212 děkuji moc už jsem se v tom zoorientovala a dopočítala. jo ta částka je soc a zdravotní a daně jsou 10000. já do té kalkulačky zadala jen 2m jedno dítě přitom mám dvě a na jedno jsem to měla ve výplatě. proto to nesedělo. děkuji ![]()
Ahoj prosím o radu. dle kalkulačky na netu jsem zadala data a vyšla mi konečná čáska 15500. mám tam hypotéku, životko a 2měsíce jedno dítě. a já nevím zda to je částka, kterou dostanu nebo bych teoreticky měla dát ( vím, že jako zaměstnanec daně nedoplácím )