Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, za jak dlouho šla dolů první kila? Začínám a tohle mě určitě nakopne💪🏻 🙂
U lidí, kteří špatně jedli, tak třeba až za několik měsíců. Dokonce můžeš nabrat. Nebo za pár týdnů.
nevíme, který případ jsi ty.
@Cenarius já se snažím jíst tak nějak pravidelně, tak čtvrt roku. Občas sem tam nezdravé jídlo. Tak uvidime ![]()
Pokud je tvoje startovací váha v nadváze či obezitě, tak to může jít poměrně rychle, ale optimální shazování by mělo být 0,5 - 1 kg tuku týdně, pokud vše děláš správně a zařadíš pohyb. Víc už by to byla voda nebo svaly. Na začátku bych cheat days nedělala, maximálně jednou týdně cheat meal.
Držím palce.
@MermaidMotel uplne nejaka extrémní obezita to neni. Merim 166cm a vážím necelych 67 kg🤷🏻♀️. Tak uvidime, zda to pujde dolu rychleji.
@Dylucie Tak to je v pohodě, já mám 158cm a moje nejvyšší váha byla 60kg. Šlo mi dolů kilo týdně. Jednou týdně jsem si nějaký dortík nebo hambáč dopřála, ale fakt jen jednou.
![]()
@MermaidMotel ja se spis bojim toho, ze za 14 dni odlitame na dovcu😃 takze ted i kdyby slo kilo tydne dolu, tam to jiste naberou zpet😀 vetsinou odpoledne mam kolečka tak trictvrte plna a vecer uz to jen necim doženu. Dela se to tak ze? Cvicim Dance workout 13minutovy, so toho obvykli chod kolem deti a zahrady. Tak se budu modlit ze to pujde dolu😀
@Dylucie píše:
@MermaidMotel ja se spis bojim toho, ze za 14 dni odlitame na dovcu😃 takze ted i kdyby slo kilo tydne dolu, tam to jiste naberou zpet😀 vetsinou odpoledne mam kolečka tak trictvrte plna a vecer uz to jen necim doženu. Dela se to tak ze? Cvicim Dance workout 13minutovy, so toho obvykli chod kolem deti a zahrady. Tak se budu modlit ze to pujde dolu😀
Určitě to nemusíš nabrat zpět, já jsem to na dovče řešila stejně jako doma - jezení třikrát denně, ráno hodně bílkovin (vejce, plody), svačinky nějaké ovoce a pak pořádná večeře, ono v tom horku stejně člověk nemá chuť na těžká jídla. ![]()
Momentálně mám 50 kg, těch 10 jsem dala dolů tak, že jsem 4× týdně hodinu jela na rotopedu, ale teď váha stojí což je fajn a už měsíc jedu jen cvičení s vahami, k tomu už jen procházky. Paradoxně se teď moc nesnažím a stejně hubnu (ne na kila ale na centimetry).. Sním denně tak 1600 kcal.
Pokud teprve začínáš a nejsi si jistá, jestli to týdně půjde dolů, dala bych to intenzivní kardio alespoň na 40 minut, klidně jen třikrát týdně. Pak je jistota, že budeš hubnout z tuků. ![]()
@MermaidMotel co ja bych dala treba za 60kg😏. Cele dny mi to tak krasne jde, kolečka zelený. No a vecer, pak chodim a hnedam co bych snedla. Pak si to tim akorat takhle pokazim😟 🥵
@Dylucie taky jsem pred tydnem odstartovala kalor. tabulky
Ted bohuzel dva dny vypadek, protoze me chytly zlucovody, ale zitra uz diufam pujde pokracovat.