Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo dodržoval kaloricky deficit? Zajímá mě kolik jste zhubli a za jakou dobu?
Tohle je strašně individuální, záleží na mnoha faktorech, především na pohybu a trénincích, které k tomu patří..
@Anonymní píše:
Ahoj, je tu někdo kdo dodržoval kaloricky deficit? Zajímá mě kolik jste zhubli a za jakou dobu?
Každý kdo hubne musí mít kalorický deficit. Je to rozdíl v příjmu a výdeji energie. ![]()
A zdravý hubnutí je tak 1-3kg měsíčně.
@Anonymní píše:
Všichni, kdo zhubli, tak měli kalorický deficit.
Bez kalorického deficitu se zhubnout nedá, takže na co se vlastně ptáš?
@Cenarius kilo týdne cca je zdravé hubnutí, za mě lepe řešit centimetry než váhu.
Začala jsem hubnout v červenci, od té doby mám dole 6 kg a o dost lepší kondici. Hlavní pomocníci jsou pro mne Kalorické tabulky, kde si hlídám vyvážený jídelníček a velikost porcí (to byl dříve můj hlavní problém). A pak mě taky hodně motivují chytré hodinky, snažím se abych podle nich spálila každý den alespoň 500 kcal aktivitama. A zjevně to funguje ![]()
@unuděná píše:
Bez kalorického deficitu se zhubnout nedá, takže na co se vlastně ptáš?
Ona to snad nějak rozporuje? Ptá se „kolik jste zhubli a za jakou dobu“, tj. na zkušenosti. To si zase spousta lidí přijde hrát na chytré, aniž by ve skutečnosti něco sdělili, že? ![]()
@anaon píše:
Ona to snad nějak rozporuje? Ptá se „kolik jste zhubli a za jakou dobu“, tj. na zkušenosti. To si zase spousta lidí přijde hrát na chytré, aniž by ve skutečnosti něco sdělili, že?
Tak já spíš mám dojem, že si spletla pojmy a chce se zeptat na nějakou konkrétní hubnoucí metodu. Čili se snažím dopátrat, co vlastně chce vědět. Kdyby se třeba zeptala konkrétně na deficit -1000kcal, tak se tu můžeme bavit o konkrétních číslech, kolik to komu dalo kilo ![]()
Já shodila 20 kilo za rok. Informace jako noha ![]()
Dřív jsem shodila 25 kilo za 2 měsíce. Deficit byl asi slušný, zmizel alkohol a sacharidy (do 20g) a jo, většina byla jen voda. Teď nedávno jsem shodila 11 kg za 2 týdny. Už se to řeší, těžká hormonální nerovnováha, pomalu nabírám.
Já s cílenými dietami nemám moc zkušeností, ale dvě kamarádky takto během pár měsíců zhubly myslím 11 a 12. Jedly podle tabulek svůj bazál. Zbytek - pohyb (ani jedna aktivně nesportuje, takže jako cesta na tramvaj a tak) měly do deficitu. A dařilo se jim to fakt parádně
Ale jsou to sestřenky a prostě ty svaly nějak mají, i když v životě neviděly činku….Ale funguje to očividně ![]()
@HloupýFlop Teda tak je opravdu nezdrave, to se nedivím že bude jo jo efekt. Ale podle mě je lepší pomalu a trvale, to kilo za týden a nebrat nic jako dietu ale jako trvalý a zdravý životní styl.
@Lutern píše:
@HloupýFlop Teda tak je opravdu nezdrave, to se nedivím že bude jo jo efekt. Ale podle mě je lepší pomalu a trvale, to kilo za týden a nebrat nic jako dietu ale jako trvalý a zdravý životní styl.
Myslíš ten muj rychly ubytek ted? O ten jsem nestala, proto ho resime, byla jsem z toho fakt vycerpaná, to nebyl dietní záměr ![]()
@Lutern píše:
Ja jsem jednou vlivem extremniho stresu zhubla 8 kg za tyden. A zadne jojo se nekonalo. Ale rozhodne takovy zpusob hubnuti nedoporucuji. Ne ze by mi z toho bylo nejak spatne, ale vim, ze to neni ok.
@Janča6 píše:
Ja jsem jednou vlivem extremniho stresu zhubla 8 kg za tyden. A zadne jojo se nekonalo. Ale rozhodne takovy zpusob hubnuti nedoporucuji. Ne ze by mi z toho bylo nejak spatne, ale vim, ze to neni ok.
Přesně tak, hodně jsem zvracela, pak i krev - takže hned gastroskopie kvůli vředům. No čisto, krev jen z poleptaného hltanu. Jenže nevolnosti nezstupovaly a az jsem byla na 53/175, už to fakt nebylo hezké a podlamovaly se mi nohy. Teď beru víc estrogenovou antikoncepci a mám od pondělí 2 kila nahoře a jsem mnohem silnější. Jen to snad nepůjde zase druhým směrem…chci si říct o hysterektomii, děti už mám a ty hormony mě fakt ničí, takto bych mohla mít klid. Jen je mi 28, tak nevím, jestli mi to někdo dobrovolně udělá
@HloupýFlop omlouvám se za osobní otázku -Ty jsi trpěla PPP? Konkrétně bulimií? Možná si tě jen pletu, omlouvám se.