Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chystám se na pár dní s dětmi (13 a 11) do Prahy a ty projevily přání zajít do pražské SAPY na nějaké dobré jídlo. Milují ostrou kuchyni a také všemožné typy vietnamských knedlíčků. Já jsem zase ta polévková.
Máte prosím nějaký tutový tip, kam zajít? Díky moc. A kdyby Vás napadlo, co jiného by mohlo v Pze zajímat dva puberťáky, tak sem s nápady.
Mockrát Vám děkuji a přeji krásný den.
@Fee-bee píše:
Ahoj, chystám se na pár dní s dětmi (13 a 11) do Prahy a ty projevily přání zajít do pražské SAPY na nějaké dobré jídlo. Milují ostrou kuchyni a také všemožné typy vietnamských knedlíčků. Já jsem zase ta polévková.Máte prosím nějaký tutový tip, kam zajít? Díky moc. A kdyby Vás napadlo, co jiného by mohlo v Pze zajímat dva puberťáky, tak sem s nápady.
Mockrát Vám děkuji a přeji krásný den.
Tam bych nejedla vůbec nic.
@Da12 píše:
Tam bych nejedla vůbec nic.
Mají tam vyhlášené nejlepší asijské restaurace v Praze ![]()
https://www.vuong.cz/post/sapa-top-5
![]()
@Fee-bee Myslíš Holešovickou tržnici nebo opravdu SAPA dole pod Prahou…?
Jestli tržnici, tak tam byla vyhlášená vietmanská restaurace v takovém stánku, před pár lety se to přestěhovalo jako restaurace do normální zděné budovy. Je to myslím dům/blok č.5 (ale třeba si to pamatuji špatně a někdo mě opraví). Tam opravdu objektivně dělali jedno z nejlepších Pho Bo nebo Bun bo nam bo u nás (rozhodně u různých recenzentů to bylo tak TOP 5)
Pokud myslíš Sapa tam dole pod Vídeňskou, tam je to složitější, sama se tam moc nevyznám a měla jsem naučenou cestu tak do 3 restaurací, co už za mě předtím otestovali kolegové. Tam jen pozor, narazíš často na to, jako v asijské domovině, že restaurace se specializuje třeba jen na 1 jídlo. Měli jsme tam vytipovanou nejlepší restauraci na Pho a nevařili nic jiného, než 2 druhy Pho. A taky tam vezmi v úvahu, že to v té restauraci často pekelně smrdí a prostředí taky nic moc
Ale musím konstatovat, že čím větší smrad, tím lépe tam vaří
![]()
@unuděná píše:
Mají tam vyhlášené nejlepší asijské restaurace v Praze
https://www.vuong.cz/post/sapa-top-5
Moc děkuji, už se mi sbíhají sliny. ![]()
@vulpes Prej „dole pod Prahou“
SAPA je na Libuši, to je normálně ještě Praha
To jen pro upřesnění ![]()
@Fee-bee píše:
Moc děkuji, už se mi sbíhají sliny.
Dobrou chuť
Já tam nebyla roky, takže osobní zkušenost, co je tam teď top, nemám, ale lidé si chválí pořád ![]()
@unuděná Tak víš jak…
Zlíčín je taky ještě normálně Praha, ale když tu sháníme nové zaměstnance, tak Pražáci se ani nehlásí, protože si to musí hledat na mapě a pak usoudí, že na vesnici za Prahou dojíždět nechtějí
a to sem jede metro ![]()
a do té sapy si ani neumím moc představit, jaké tam jede MHD doprostřed těch polí…
Tak to vnímám jako „tam dole pod Prahou“ kam jsme jezdili pěkný kus autem z jihu Prahy ![]()
@vulpes píše:
@unuděná Tak víš jak…Zlíčín je taky ještě normálně Praha, ale když tu sháníme nové zaměstnance, tak Pražáci se ani nehlásí, protože si to musí hledat na mapě a pak usoudí, že na vesnici za Prahou dojíždět nechtějí
a to sem jede metro
a do té sapy si ani neumím moc představit, jaké tam jede MHD doprostřed těch polí…
![]()
Tak to vnímám jako „tam dole pod Prahou“ kam jsme jezdili pěkný kus autem z jihu Prahy
@unuděná je fakt, že jsem tam nebyla přes 2 roky…
ale na mapě vidím furt ten samý příjezd přes pole ![]()
@Fee-bee ale díky kouknutí na mapy jsem už schopná i navigovat
Ty nejlepší restaurace tam byly kolem „budhistického chrámu“ (najdeš ho na mapě). Na Pho ta přímo naproti chrámu, ale vyzkoušená i jedna vedle něj a nějaká naproti a trochu bokem - neuděláš chybu.
Ještě opravuji: Nejlepší na Pho a Bun bo, Bun cha…my jsme si jeli hlavně v tomhle
Ty ostatní speciality jsme trochu opomíjeli, na ty jsou tam určitě zas jiné vyhlášené specializované restaurace ![]()
@vulpes píše:
@unuděná je fakt, že jsem tam nebyla přes 2 roky…ale na mapě vidím furt ten samý příjezd přes pole
To si pleteš s tou vaši zemljankou a stánkem na buřty s rozlejvanýn gambáčem. Pokud vím jsou do SAPY 4 vchody. Hlavní, přes budovu, přímo naproti stanice MHD, jeden pro auta hned nalevo vedle. Momentálně je na louce mezi, odběrový stan, pak hned vedle, co vede do Tamdy. A napravo od věžáku je panelka a ta tě zavede do zadního vchodu. Dobrá restaurace je hned když projdeš věžákem, ale občas se stane že je zavřená, protože svatba.
@vulpes píše:
@unuděná je fakt, že jsem tam nebyla přes 2 roky…ale na mapě vidím furt ten samý příjezd přes pole
Holky, děkuji, už jsem vše nastudovala, tak se těším na bůček, kačku a závitky. Pho dáme, pokud ještě zbudou síly.
Ale ty knedlíčky jsem tam moc nenašla. ![]()
@vulpes píše:
@unuděná Tak víš jak…Zlíčín je taky ještě normálně Praha, ale když tu sháníme nové zaměstnance, tak Pražáci se ani nehlásí, protože si to musí hledat na mapě a pak usoudí, že na vesnici za Prahou dojíždět nechtějí
a to sem jede metro
![]()
Tak to vnímám jako „tam dole pod Prahou“ kam jsme jezdili pěkný kus autem z jihu Prahy
Tak na rozdíl od Zličína (což je fakt pustina) je Libuš, konkrétně areál SAPA, v pěší vzdálenosti od tramvaje (nebo 5 minut busem).
Jsem tam vyrostla a občas zajedu za rodiči.
Taky tu byty stojí o 30 % víc než na Zličíně (je tu dobré spojení do centra i ven, pěkná příroda, super vybavení co se týká škol, knihoven, kroužku, lékařů a obchodů). Ale chápu, zřejmě bydlíte na severu a vidíte to svojí severní optikou (já mám zas tendenci říkat, že Prosek je hrozně daleko od centra - byť tam ta tramvaj je taky
). Každopádně je na tom Libuš se spojením líp než třeba Vysočany. ![]()