Kam jít studovat dálkově?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zakladatelko a ted pracujes nebo jak? Zrejme ano, kdyz muzes jit jen na dalkove. V jakem oboru, na jake pozici? Tlaci te neco studovat prave ted? Vypada to totiz, ze nemas absolutne paru co by te zajimalo a co chces skutecne delat. Ja bych tomu na tvem miste dala cas, zkusila si nejaky kurz ve volnem case, zmenila zamestnani apod. a az pak bych se hlasila na VS na zaklade toho co te chytne, ted to podle me nema smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Budu upřimná, nemám k IT vztah, vím že IT je hodně vyhledávaný obor a má uplatnění na trhu práce ale asi to není nic pro mě. Ale to zdravotnictví by jsem chtěla, tam se vidím. Lituji že jsem nestudovala střední zdravotní.
nestuduj nic, k čemu nemáš vztah, já tu blbost bohužel udělala! co si myslím, že by stálo za to, je psychiatrie - konkrétně dětská psychiatrie, těch je málo a ve zdravotnictví budeš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
Zakladatelko a ted pracujes nebo jak? Zrejme ano, kdyz muzes jit jen na dalkove. V jakem oboru, na jake pozici? Tlaci te neco studovat prave ted? Vypada to totiz, ze nemas absolutne paru co by te zajimalo a co chces skutecne delat. Ja bych tomu na tvem miste dala cas, zkusila si nejaky kurz ve volnem case, zmenila zamestnani apod. a az pak bych se hlasila na VS na zaklade toho co te chytne, ted to podle me nema smysl.
Ano pracuji jako asistenka ve stavební firmě. Tedy dělám administrativní práce a také učetnictví když je potřeba, šéf účetní má ale někdy když je potřeba jí pomáhám.
- Citovat
- Upravit
@Boeing737 píše:
A co tě baví? Já třeba za sebe můžu doporučit ČZU. Dělala jsem tam dálkově zootechniku. Ale pokud ti zvířata a zemědělství nic neříká, asi to nebude nic pro tebe.
Mě by to bavilo moc. Můžeš mi o tom něco napsat, kdyby se ti chtělo? Co byl prosejvak třeba, skladba předmětů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
@89Luca ale houby, v oboru nepracuju, jsem na rodičáku a od září nastupuju na dálkové studium.
Ani před rodicakem jsi jako sestra nepracovala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano pracuji jako asistenka ve stavební firmě. Tedy dělám administrativní práce a také učetnictví když je potřeba, šéf účetní má ale někdy když je potřeba jí pomáhám.
A soucasna prace ta bavi/nebavi? Co to ucetnictvi, to by nebyla cesta? Nebo co te motivuje ke studiu? Vyssi plat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirenka píše:
@89Luca ne
Tak to je zvláštní, já to měla jako podmínku ve Zlíně a i v Praze kam jsem pak přestupovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Mě by to bavilo moc. Můžeš mi o tom něco napsat, kdyby se ti chtělo? Co byl prosejvak třeba, skladba předmětů?
Konkrétně jsem dělala obor živočišná produkce. Prvák byl obecnej, jako na všech školách. Anatomie, fyziologie, genetika, chemie, matika. Studenti mají hodně nahnáho z fyziologie, protože jsou na ní docela velký nároky. Jo, dala mi taky zabrat, ale na druhou stranu je k učení dostatek materiálů. Největší strašákem je genetika, kde se musí vypracovávat protokoly, psát náročnej zápočtovej test a zkouška je z testu na počítači a následně ústní. Vyučující tam oceňují, když se člověk zajímá a pokud něčemu nerozumí, tak chodí na konzultace. I ke genetice je dostatek materiálů, ze kterejch se učit. Mě osobně potrápila i matika, protože jsem z ní nematurovala a v životě jsem neviděla žádný logaritmy ani matice. Zaplatila jsem si doučování, vypočítala všechny vzorový testy a dobře to dopadlo.
V dalších ročnících jsou chovy hospodářských zvířat (skot, prasata, ovce), chov koní, chov drůbeže, chov kožešinovejch zvířat ( těžko říct, zda se tohle ještě bude učit, když jsou farmy zakázaný), výživa zvířat, reprodukce, základy ekonomiky, zemědělský stroje a stavby a jazyk. Nedávno se mělnilo na fakultě vedení a trochu se hejbá se studijníma plánama. Takže přesnou skladbu předmětů si můžeš stáhnout ze stránek FAPPZ. Dělala jsem střední zemědělku a měli jsme tam fakt dobrý vyučující, takže jsem toho spoustu znala a jenom si rozšiřovala obzory. Takže kromě genetiky, fyziologie, matiky a chovu prasat (zkoušející lpí na všech detailech) to bylo celkem v pohodě. Kdybych nebyla takovej stresař za zkoušek, asi bych si to studium i dokázala užít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 děkuji za info, obávám se, že tak dlouho po maturitě bych matematiku, fyziku a chemii nedala. Ani s doucovanim. Ty další předměty by se mi libily. Jseš dobrá, žes to dala!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova Nemáš za co.
Mezi dálkařema byli lidi různýho věku. Některým už bylo kolem padesáti a ti byli ze střední školy už hódně dlouho pryč. Je pravda, že je taková chemie stála spoustu usilí, ale zvládli to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Boeing737 já vím, že to jde. Take jsem studovala dálkové a na další studium se chystám. Mám pořád cuky vystufdovat něco, co souvisí se zvířaty, s jejich chovem. Koukala jsem na obory na zemědělce. Znám právě lidí, co neprosli přes chemii, matematiku.
Budu se priste držet svoji profese a prohlubovat vzdělání v tom, co už trochu znám.
Já chemii a matematiku nemusela už na gym0lu, teď, skoro ve čtyřiceti, už na to prostě nemám kapacitu. Škoda, te tam ty předměty jsou ![]()
Chápu, že tam být musí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit