Kam vede náboženství...? Vraždění v Norsku

18305
23.7.11 14:52

Kam vede náboženství

Dobré odpoledne,

nedá mně to, abych sem nedal odkaz na jeden dost hrozný článek na Novinkách - ohledně střelby v Norsku. Tamní policie označuje vyšetřovaného člověka za křesťanského fundamentalistu - no a mně se chce říct, že ten člověk se dostal do zjevného rozporu s Desaterem, totiž s tím bodem, kde se praví „Nezabiješ“. Nějak mně nejde na rozum, jak se může potom srovnat s tím, v co věří jako s celkem.
Co myslíte, co se asi odehrává v hlavě takového člověka? Jak se chovat, pokud mám někoho takto vychýleného ve svém okolí?

Jo, pardon - ještě ten odkaz…

http://www.novinky.cz/…-a-lovu.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
23.7.11 14:54

Ještě dodám - možná to nesouvisí, ale vidím to - na jedné z fotek má ten člověk na sobě takovou modrobílou „zástěrku“ a bílé rukavičky. To je poznávací znak svobodných zednářů (respektive jejich „obřadní oděv“). Takže podle všeho je členem i nějaké zednářské lóže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.7.11 15:11

jÁ SI O VĚŘÍCÍCH MYSLÍM SVÝ.PŘIVDALA JSEM SE DO RODINY CO CHODÍ DO KOSTELA A NEJPRVE NEMOHLI STRÁVIT,ŽE JÁ NE A PO ČASE JSEM ZJISTILA,ŽE DESATERO NEDODRŽUJÍ.
NO NA CO TAKY KDYŽ SE PAK V KOSTELE POMODLÍ A JE JIM ODPUŠTĚNO.
ZÁVĚREM JSEM ZJISTILA,ŽE MÉ SVĚDOMÍ PRACUJE DALEKO LÍP NEŽ JEJICH.NO,NEMÁM SE NA CO VYMLOUVAT,ŽE?MUSÍM ŽÍT SAMA S TÍM CO UDĚLÁM.ONI SE VYZPOVÍDAJÍ,DOSTANOU ROZHŘEŠENÍ A MAJÍ VYSTARÁNO.AMEN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.7.11 15:17
29 píše:
jÁ SI O VĚŘÍCÍCH MYSLÍM SVÝ.PŘIVDALA JSEM SE DO RODINY CO CHODÍ DO KOSTELA A NEJPRVE NEMOHLI STRÁVIT,ŽE JÁ NE A PO ČASE JSEM ZJISTILA,ŽE DESATERO NEDODRŽUJÍ.
ZÁVĚREM JSEM ZJISTILA,ŽE MÉ SVĚDOMÍ PRACUJE DALEKO LÍP NEŽ JEJICH.NO,NEMÁM SE NA CO VYMLOUVAT,ŽE?MUSÍM ŽÍT SAMA S TÍM CO UDĚLÁM.ONI SE VYZPOVÍDAJÍ,DOSTANOU ROZHŘEŠENÍ A MAJÍ VYSTARÁNO.AMEN.

ono to s tím rozhřešením a odpuštěním zas tak „jednoduchý“ není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.7.11 15:49
Jura007 píše:
Dobré odpoledne,

nedá mně to, abych sem nedal odkaz na jeden dost hrozný článek na Novinkách - ohledně střelby v Norsku. Tamní policie označuje vyšetřovaného člověka za křesťanského fundamentalistu - no a mně se chce říct, že ten člověk se dostal do zjevného rozporu s Desaterem, totiž s tím bodem, kde se praví „Nezabiješ“. Nějak mně nejde na rozum, jak se může potom srovnat s tím, v co věří jako s celkem.
Co myslíte, co se asi odehrává v hlavě takového člověka? Jak se chovat, pokud mám někoho takto vychýleného ve svém okolí?

Jo, pardon - ještě ten odkaz…

http://www.novinky.cz/…-a-lovu.html

Myslela jsem, že jsi to založil ty Juro. No, já se na to dnes ráno dívala na BBC a CNN. Hlavněže nejprve podezřívali Al-Qaedu, to chápu…no nakonec z toho vyleze křesťan.

Já si stejně myslím, že by toto normální člověk neudělal..ať je křesťan, ateista nebo muslim, ale podle mě jde o psychicky narušeného člověka, který má náboženství jako zástěrku. Určitě by něco takového udělal i kdyby byl ateista. :nevim:

Příspěvek upraven 23.07.11 v 16:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
23.7.11 15:58

Jen se mi chce podtknout, že v historii byla většina válek ve jménu víry … a co teprve věrozvěsti a jim podobní, kteří se snažili domordce obrátit na správnou víru (ty masakry co vznikly) … On, pokud člověk touží rozpoutat spor či vraždění, důvod si vždy najde … a je pohodlnější to podat „ve jménu víry“ …
Jinak jsem ateista, donedávna z výchovy, dnes už bohužel z přesvědčení … jak je psáno výše, spousta pambíčkářů, kteří se dělají lepšími, zahybá parterům, okrádá - stát, v práci … ale hlavně že jsou věřící a pod dohledem Boha. O teroristech ani nemluvě …

Zase jedno sobotní smutné téma :-(

• Citovat
  • Upravit
15319
23.7.11 16:02

Tohle nemá nic společného s vírou, ale s mentálním zdravím onoho člověka. To normální duševně zdravý člověk neudělá, ať ateista či věřící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
23.7.11 16:02
29 píše:

Neboj, i na tyhle lidi Bible pamatuji, nejsou pokládáni za věřící

• Citovat
  • Upravit
byron
23.7.11 16:05

Jinak bych řekla, že ten člověk js emagor a žádná víra za to nemůže…
Zrovna dmes jsme to dlouho řešili v rodině, je to tragédie a obětí a pozůstalých je mi hrozně líto

• Citovat
  • Upravit
4880
23.7.11 16:12
jancic píše:
Jen se mi chce podtknout, že v historii byla většina válek ve jménu víry … a co teprve věrozvěsti a jim podobní, kteří se snažili domordce obrátit na správnou víru (ty masakry co vznikly) … On, pokud člověk touží rozpoutat spor či vraždění, důvod si vždy najde … a je pohodlnější to podat „ve jménu víry“ …
Jinak jsem ateista, donedávna z výchovy, dnes už bohužel z přesvědčení … jak je psáno výše, spousta pambíčkářů, kteří se dělají lepšími, zahybá parterům, okrádá - stát, v práci … ale hlavně že jsou věřící a pod dohledem Boha. O teroristech ani nemluvě …Zase jedno sobotní smutné téma :-(

S tímto nějak nesouhlasím. Ale souhlasím s tím, co řekl T. Okamura a plně se s tím ztotožńuji.

** „Ze 3 manželství se 2 rozpadnou do roka. A to jedno se do 5 let v 50 % případů rozpadne také. Já se ptám: koupila byste si byt na hypotéku na 30 let, když budete vědět, že ho s největší pravděpodobností do pěti let mí nebudete, a přitom budete muset půjčku splácet dalších 25 let? Já ne.“

„Neviděl jsem moc jiných zemí, kde by byla nevěra větší než v Čechách, což vyplývá z ateistického přístupu tohoto národa. Náboženství má pozitivní vliv v tom, že nastavuje určité hodnoty.“ **

Bohužel i atesti okrádají stát a kradou v práci a to ve větší míře.
Jinak terorismus nemá s náboženstvím nic společného…ale to je už jiná kapitola. Jak jsi napsala, každý si důvod najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.7.11 16:25
byron píše:
Jinak bych řekla, že ten člověk js emagor a žádná víra za to nemůže…
Zrovna dmes jsme to dlouho řešili v rodině, je to tragédie a obětí a pozůstalých je mi hrozně líto

S tím souhlasím.
Sice mám k náboženství své výhrady, ale za tohle faakt asi nemůže, ten člověk by vraždil i kdyby byl vulgárním materialistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
23.7.11 16:32

Terorismus nemá s náboženstvím nic společného 8-o 8-o 8-o :roll: :roll:
No tak nevím ve jménu čeho nebo koho už zemřeli tisíce lidí jen v posledních pár letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.7.11 16:50
PETRUCHA píše:
Terorismus nemá s náboženstvím nic společného 8-o 8-o 8-o :roll: :roll:
No tak nevím ve jménu čeho nebo koho už zemřeli tisíce lidí jen v posledních pár letech.

Ne nemá. Náboženství je jen zástěrka. Bible ani Korán neříká nic o zabíjení lidí. Oni si to vyloží po svém a pak říkají třeba ve jménu atd. Jsou to nemocní lidé. Je to hlavně o společnosti, kde vyrůstají. V Afghánistánu pobíhají i 7 leté děti se zbraněmi v ruce a ostatní co dělají jim jdou příkladem..bohužel špatným příkladem.

Ještě dodám…je to spíše politicky motivované násilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.7.11 17:19
Sumaya píše:
jancic píše:
Jinak jsem ateista, donedávna z výchovy, dnes už bohužel z přesvědčení … jak je psáno výše, spousta pambíčkářů, kteří se dělají lepšími, zahybá parterům, okrádá - stát, v práci … ale hlavně že jsou věřící a pod dohledem Boha. O teroristech ani nemluvě …Zase jedno sobotní smutné téma :-(

S tímto nějak nesouhlasím. Ale souhlasím s tím, co řekl T. Okamura a plně se s tím ztotožńuji.

** „Ze 3 manželství se 2 rozpadnou do roka. A to jedno se do 5 let v 50 % případů rozpadne také. Já se ptám: koupila byste si byt na hypotéku na 30 let, když budete vědět, že ho s největší pravděpodobností do pěti let mí nebudete, a přitom budete muset půjčku splácet dalších 25 let? Já ne.“

„Neviděl jsem moc jiných zemí, kde by byla nevěra větší než v Čechách, což vyplývá z ateistického přístupu tohoto národa. Náboženství má pozitivní vliv v tom, že nastavuje určité hodnoty.“ **

Jinak terorismus nemá s náboženstvím nic společného…ale to je už jiná kapitola. Jak jsi napsala, každý si důvod najde.

Sumayko AHOJ :huban:
Já si myslím, že míra rozvodovosti nesouvisí ani tak s náboženstvím, ale spíš netolerantností Čechů.
Taky spousta věřících lidí se nerozvádí, protože nemůžou. Otec mé kamarádky její matku psychicky a potom i fyzicky týral.Ona se rozvedla a část rodiny se s ní nebaví, protože se rozvedla = spáchala hřích. Méně hříšné by bylo zůstat s takovým idiotem a nechat se mlátit. :roll: :zed:
Doufám, že jsi pochopila jak to myslím. :kytka: Nějak jsem nevěděla jak to napsat srozumitelně :oops:

Upřímně já ne nemám ráda, ale nemusím ani jedno náboženství - vyjma buddhismu.Nemám ráda, když mi někdo nařizuje, že něco musím a na ráj nevěřím. :wink: Mám ráda kostely, mešity i synagogy, ale hlavně se mi líbí jejich architektura… :-) Přečetla jsem Bibli i Korán. Starý zákon mě bavil, Nový ne a Korán se mi taky líbil. Ale jenom jako čtení. Je to zajímavé, ale myslím, že spousta věcí se nedá praktikovat ve 21. století.
Islámu si myslím, že spousta lidí křivdí. Muslim = terorista. Což není pravda.

Svině se najdou všude.
Já osobně mám ráda Buddhismus a také se k němu přikláním.Což není ani tak náboženství, ale spíš nábožensko-filozofický směr.Je to o lásce, o přírodě,…žádné násilí, zakazování,…

Juro jinak vyšel zajímavý speciál 21.století o náboženství. http://extra.rf-hobby.cz/index.php?…

• Citovat
  • Upravit
1347
23.7.11 18:30
Sumaya píše:
jancic píše:

Jinak terorismus nemá s náboženstvím nic společného…ale to je už jiná kapitola. Jak jsi napsala, každý si důvod najde.

No ano, teroristi si náboženství vysvětlí po svém, korán neříká nic o zabíjení, ale všichni teroristi si Boha berou do huby a víra je pro ně vším.
Taky jsem ateista a nemyslím, že bych měla hodnoty hůř nastavené než silně věřící člověk. Naopak si myslím, že pro opravdu poctivě praktikujícího křesťana je víra v mnohém omezující v praktickém životě. Protože jak tu někdo napsal, říká, jak mám to či ono dělat.
Většina válek byla ve jménu víry, ne že ne.
Tvrdíš, že ateisti podvádí, okrádají stát atd. ve větší míře, než věřící…copak jsou na to nějaké statistiky?
Teda Tomio Okamura má občas zajímavé názory, ale v tomhle se dle mého dost seknul. Srovnávat manželství a hypotéku… :roll: No co k tomu dodat. Ty bydlíš v pronajatém bytě? Většina lidí asi raději bude platit za svůj byt než za cizí.
Podotýkám, že jsem s manželem 7 let, z toho 6 v manželství, bez krizí, šťastném se dvěma dětmi, hypotéku máme 4 miliony na 40 let a dle mého nemůžeme být šťastnější i s tímto „břemenem“.
A nevěry…no tak vzhledem k tomu, že přiznaných nevěr je nepatrný zlomek z celkového počtu, a to ve všech státech světa, civilizovaném i třetím světě, globalizovat to, že Češi podvádějí víc než jinde proto, že jsou státem ateistů, mi přijde úplně zcestné.

Já s Jancic souhlasím. :-) Nelze házet všechny do jednoho pytle, ale víře bych nepřikládala zásluhy za to, jak se ten či onen stát a jeho obyvatelé chovají. Člověk, který udělal tu hrůzu v Norsku, je psychicky narušený, ať už věřící nebo nevěřící. Ale předpokládám, že to opět dělal „ve jménu víry“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová