Kamarádka a odlišné názory na výchovu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.9.15 10:57

Děkuji.
Ano, od této chvíle už ho sama od sebe hlídat nebudu (jen pokud by mě o to poprosila)a na výlety už ho taky brát nebudeme.
No on nám ráno nemůže jít naproti, protože ona ho samotného nepustí na krok.

• Citovat
  • Upravit
2874
10.9.15 10:58
@Anonymní píše:
Děkuji.
Ano, od této chvíle už ho sama od sebe hlídat nebudu (jen pokud by mě o to poprosila)a na výlety už ho taky brát nebudeme.
No on nám ráno nemůže jít naproti, protože ona ho samotného nepustí na krok.

Konečně rozumná rada. Ale počítej s tím, že jak řekneš, že te´d zrovna nemusíš hlídat, protože někam jdete, tak bude do tebe hučet :však může jít s vámi, zavazet ti nebude atd". Fakt jenom tě využívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
10.9.15 11:00

Myslím, že je na čase, aby si synek našel svého kamaráda sám a ne toho, kterého mu dohazujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.15 11:02

@radkka Ale vždyť jo. Ale co je na tom, že kámoška ráno zvedne telefon a zeptá se, že kde jako jsou? No nic.
Podtrženo sečteno… Zakladatelka chodí pozdě, ale to je v pořádku, zakladatelčin syn bouchl toho druhé po hlavě, ale to je taky v pořádku. Vzali toho druhého na výlety /z vlastní vůle/ a asi čekali že na oplátku vezmou toho jejich přinejmenším k moři /aby se to vyrentovalo ne?/, zaměstnaná kamarádka netuší kdy udělá oslavu pro děti. No strašný průser. Já měla osýpky z organizování oslav, i když jsem byla doma a nechodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
10.9.15 11:04
@Black Cat píše:
@radkka Ale vždyť jo. Ale co je na tom, že kámoška ráno zvedne telefon a zeptá se, že kde jako jsou? No nic.
Podtrženo sečteno… Zakladatelka chodí pozdě, ale to je v pořádku, zakladatelčin syn bouchl toho druhé po hlavě, ale to je taky v pořádku. Vzali toho druhého na výlety /z vlastní vůle/ a asi čekali že na oplátku vezmou toho jejich přinejmenším k moři /aby se to vyrentovalo ne?/, zaměstnaná kamarádka netuší kdy udělá oslavu pro děti. No strašný průser. Já měla osýpky z organizování oslav, i když jsem byla doma a nechodila do práce.

Pokud se nezdržela o půl hodiny, tak bych jí nevolala, tečka.
K bití jsem se nevyjadřovala. A výlety? No, pokud by mi někdo bral dítě na výlety, hlídal mi ho, dával mu najíst, dopravoval ho apod. tak bych se hodně styděla, kdybych na oplátku jejich nikdy nepohlídala nebo ho nikam nevzala, či jim to nijak nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.15 11:09

No nejlepší bude si o tom s kamarádkou narovinu promluvit. :nevim:
Normálka jí sdělit svoje pocity a dojmy. A pokud by to z té druhé strany nevyznívalo dobře, tak bych uvažovala o tom, že kamarádkce prostě hlídat ani vodit do školy nebudu… Hotovo. Prostě jí řekne, že nebude, nemá čas a je to… Je po problému. I když možná i po „přátelství“. :nevim: Do úvozovek to dávám schválně. Protože je to přátelství opravdu trochu vachrlaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.15 11:10

Bylo to v tomto týdnu 3× co jsme vyšli o 5 minut déle. O víc ne. A dnes jsme šli včas a jejich klučina hned říkal „no konečně!!!“

• Citovat
  • Upravit
6525
10.9.15 12:46

Pochop i jeho, jemu se těch pět minut může zdát nekonečných. Moje dcera byla jako druhačka taky děsná motáčka a stresovala…
Na druhou stranu tě chápu, že máš pocity využívání. Prostě se nauč lidem říkat ne. Když pojedete někam, řekni kamarádce, že hlídat jejího chlapce nemůžeš a s sebou ho neberte, když ho brát nechceš… nebo nemáš čas nebo chuť na hlídání. Přeju hodně sil na upřímné si popovídání s kamarádkou. Možná se ti jednou ještě bude hodit, když ti přes prázdniny prozměnu bude měsíc hlídat ona nebo ti odvede dítě do školy… :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.9.15 13:19
@Anonymní píše:
Bylo to v tomto týdnu 3× co jsme vyšli o 5 minut déle. O víc ne. A dnes jsme šli včas a jejich klučina hned říkal „no konečně!!!“

A on se na tu půl osmou vypraví sám před barák?
Já bych se na jeho vodění do školy vykašlala. Mamince se to nelíbí, tak ať si to vyřeší sama. Akorát Tě využívá.

• Citovat
  • Upravit
13714
10.9.15 13:31

Mně se zdá, že takovéto „nonstop“ kamarádství nemůže nikdy fungovat. Že člověk potřebuje vlastní prostor a občas dojít na kafe nebo pokec, ne se někomu montovat neustále každodenně do jeho režimu.
Nejzajímavější mi přijde, že zakladatelka je vlastně tlačena do kouta svou kamarádkou, která se sama chová nepřiměřeně a pokud se ozve zakladatelka, bude ona za tu konfliktní, i když ten, kdo nezná míru, je ta kamarádka.

Bude třeba se ozvat a všechno uvést do snesitelných mezí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.9.15 13:32
@Anonymní píše:

To by se mnou šel určitě naposledy. Bezpochyby to NO KONEČNĚ slyšel doma, že jo.
Nas*at!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.9.15 13:36

No a to s enemůžete domluvit, až budete poblíž prozvnonit a nebo přímo zazvonit u domu..?
Mě to trochu přijde, že obě hodně srovnáváte děti a jste na sebe jakoby napružené. myslím, pokud nehodíte obě zpátečku, že bude brzo po kamarádění.. Myslím, že nechápe postoj té druhé..
Já chápu ji, že je třeba nervozní, že nejdete, nejdete, jste nemocní, zase chápu vás, že nepoběžíte, kvůli někomu na čas..
Oslava to samé- pokud nechtějí něco slavit, tak to vnímajuí jinak. Vy jste ji třeba pozvali, ale oni třeba chtějí slavit jinak..
Třeba mě taky kamarádky zvaly na oběd s dětmi a odmítla jsem, protože vím, že to některé berou něco za něco a já prostě vyvařovat nechci.. raději je pozvu na půl dne s kávou, občerstvením, ale ne na oběd, kdy jíme v klidu
Každopádně si myslím, jak se začnou takové hlídací a vodící akce, že je to pak na hádky, jen vyjímečně, když někdo potřebuje, ale ne pravidlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.15 13:53
@Kobea píše:
A on se na tu půl osmou vypraví sám před barák?
Já bych se na jeho vodění do školy vykašlala. Mamince se to nelíbí, tak ať si to vyřeší sama. Akorát Tě využívá.

On se sám nevypraví, ona ho vypraví, postaví před barák a přesně v půl odjíždí. Takže od nás očekává žre my přijdeme rychle a vezmeme ho, aby on tam nemusel čekat. On se i hrozně bojí všeho a stresuje pořád, furt slyším jak to nestihneme, přitom to do školy máme 10 minut a vždy to stíháme v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
2874
10.9.15 13:59
@Anonymní píše:
On se sám nevypraví, ona ho vypraví, postaví před barák a přesně v půl odjíždí. Takže od nás očekává žre my přijdeme rychle a vezmeme ho, aby on tam nemusel čekat. On se i hrozně bojí všeho a stresuje pořád, furt slyším jak to nestihneme, přitom to do školy máme 10 minut a vždy to stíháme v pohodě.

Přestaň se strat o cizího fakana: Pořád tady čtu, jak on, jak on, jak on…ale co ty a tvé dítě?
Dnes jí napiš, že už „jeho“ vyzvedávat od zítřka nebudete. Finito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.9.15 14:00

A nebo ho mohla autem přivézt k vám.. jak to máte od sebe..
Tak ulehčuje si to, je to pravda.. Klidně mohla do školy jet dřív autem.. nebo ranní družinka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí