Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na vás nestranný nazor, zdali by se situace co se stala mě také dotkla nebo zdali to mám nechat být. Mám kamaradku s kterou se znám 25 let, byly jsme vlastně nejlepší kamarádky ale v dospělosti jsme už přeci jen měla každá svoje zájmy, práci a času méně ale pořad jsme v kontaktu, vídáme se, piseme si… to vše funguje. Minuly týden se kamarádka vdavala, svatba byla celkem hezká. Obřad, hostina vše ok. Ale co mě hrozné zklamalo a dotklo se mě to a nemůžu se s tím pořad nějak srovnat je to, ze mi kamarádka po obřadu a před hostinou oznámila mezi řeči, ze už se vlastně vdala den předemměli to na úřadě jen se svědky a druhy den jako svatbu na oko nebo nevím jak to nazvat, takže vlastně při obřadu už vdaná byla. A to jsme se pred svatbou viděli i si psali tak mě hrozné mrzí, ze mi to neřekla, ze to takhle bude mít. Anebo tedy už to neměla říkat vůbec. Tak co myslíte vy?
Ze je to jeji vec, udelala obrad i pro zname a kamarady, tak o co jde? Ze jsi nebyla ta jedina vyjimka, ktera sla na urad? Na urade to vetsinou byva komorni, max par clenu rodiny…
Vubec by mi to nevadilo. Proc ti to vadi? Tam bude u tebe nejaky jiny duvod, proc te tohle tak zasahlo
@PAN66 ale neee, na úřad mi nevadilo, ze jsem nesla. Já ani nesla za svědkyni. Mě ale mrzí to, ze mi o tom neřekla. Protože sem myslela, ze si říkáme všechno
a teď jsem zjistila, ze vlastně ne. Jinak to jak to udělali je jejich věc, to samozřejmě.
Myslím si o tom, ze vy jsi měla respektovat kamarádku. Její svatba, ona to tak chtěla a není vám 15 aby jste si musely vsechno říkat.
@Anonymní píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na vás nestranný nazor, zdali by se situace co se stala mě také dotkla nebo zdali to mám nechat být. Mám kamaradku s kterou se znám 25 let, byly jsme vlastně nejlepší kamarádky ale v dospělosti jsme už přeci jen měla každá svoje zájmy, práci a času méně ale pořad jsme v kontaktu, vídáme se, piseme si… to vše funguje. Minuly týden se kamarádka vdavala, svatba byla celkem hezká. Obřad, hostina vše ok. Ale co mě hrozné zklamalo a dotklo se mě to a nemůžu se s tím pořad nějak srovnat je to, ze mi kamarádka po obřadu a před hostinou oznámila mezi řeči, ze už se vlastně vdala den předemměli to na úřadě jen se svědky a druhy den jako svatbu na oko nebo nevím jak to nazvat, takže vlastně při obřadu už vdaná byla. A to jsme se pred svatbou viděli i si psali tak mě hrozné mrzí, ze mi to neřekla, ze to takhle bude mít. Anebo tedy už to neměla říkat vůbec. Tak co myslíte vy?
Nedělej z toho drama, jaký zklamání? Kdyby tě nepozvala vůbec, tak bych pochopila, že tě to mrzí. Ale takhle? Nemusela by ti to ani říkat, ale řekla. Takže z toho plyne co? Že si vše říkate, ne že ne.
Ja myslim ze ti toho rekla vic nez ostatnim. Odtatnim adi ani nerekla ze je to svatba naoko. Nedelej z toho drama. ![]()
@Anonymní píše:
@Jana525 myslela jsem, ze si jako letite kamarádky říkáme vše
Tak pokud se s manželem domluvili, že to nikomu neřeknou předem, tak bys měla být naopak ráda, že to dodržela, protože takhle drží pod pokličkou i to co si řeknete vy dvě.
Jsi kamarádka a ne její manželka. Podle mě to je v pořádku.
Jiná situace by byla, kdyby ses to dozvěděla od někoho cizího, tam bych to chápala, že tě to může mrzet.
@Anonymní píše:
@Alušáček ani takovou zásadní věc?
Mně to jako tak zásadní nepřijde. A hlavně je to čistě její věc, proč byste měla vědět úplně všechno? Nejste agent FBI. Zkuste dospět a neřešit číčoviny.
@Anonymní píše:
No a ted si predstav, ze ty mas takovou,,kamaradku,, kterou je mozno odstrihnout.
Ja mam takovou matku.
A to je teprve peklo.
Kdykoliv ji zavolam, nebo se vidime, tak jen bla bla bla posloucham jeji,,problemy,,.
Problemy typu venku prsi, neprsi, fouka, nefouka, horko, jedna baba povidala…
Nikdy se nezepta, co ja nebo co deti.
Kdyz uz se rozhodnu byt tak troufala, ze vytáhnu svoje starosti, klidne me v pulce vety prerusi a jede si tu svoji.
A ja proste jen ziram s otevrenou pusou a v ni nedokonceny zbytek vety.
Hodne me to mrzi, ale hlavne me to neskutecne vysava a bere energii.
Uplne se vzdycky musim donutit, abych ji zavolala, protoze vím, co bude nasladovat.
Jak z toho ven neporadim. Ja uz si kolikrát rikala, jestli by alespon u nas nepomohlo, fakt durazne dat najevo, ze i ja mam treba svoje starosti a ze tohle chovani tedy fakt ne.
A matku snad odstřihnout nemůžeš? ![]()
Souhlasím s názory výše, s tebou to nemá vůbec nic společného - a opravdu možná víš sama víc, než ti ostatní. Pravděpodobně si chtěli udělat intimní obřad jen pro ně dva a až to oslavit s vámi se vší parádou. Vždyť to je přece hezký. ![]()
Shodou okolností jsme řešili něco podobného - a víš co? Neřekla bych to nikomu. Teda možná jen svědkyni, tam mi to přijde fér a důležité, že podepisuje něco, co není pravá listina. Ale jinak ani rodině, je to mezi mnou a manželem. A na svatební veselí vás pozvali, za mě se zachovali dobře.
My se nakonec rozhodli touhle cestou nevydat, ale kdyby ano a dozvěděla bych se, že nám to někdo má za zlé, docela by mě to rozhodilo. Naštvalo? Zklamalo? Nevím, ale popravdě mě ani nenapadlo jako varianta, že by si tohle někdo vzal osobně.
@Anonymní píše:
Byt dobrou kamaradkou znamena akceptovat druheho a nechat mu svobodu. Tohle preci s tebou vubec nesouvisi, naopak Ty z toho delas drama.
Dam ti priklad, co se stalo ted mne. Moje letitita kamaradka se mnou zacala komunikovat odmerene, az prestala uplne. Mrzelo me to, ale rekla js si, ze to tak ma proste byt, ze ji mozna na me neco vadi, ale ze to neni moje vec.
Po 3 mesicich mi napsala a ja se dozvedela, ze je po operaci a ze ji nasli nador. Omlouvala se, ze nechtela, aby to nekdo vedel. Jsem rada, ze mam zpatky kamaradku, ze je v poradku a ani by me nenapadlo resit, ze mi neco nerekla.
Naopak jsem ji ujistila, ze na to mela plne pravo, delat veci tak, jak je citi.
Pokud tee to tak zranuje, tak prava pricina tvych pocitu bude hlubsi problem nekde uvnitr tebe, neco co potlacujes, nejaka nesokojenost s vlastnim zivotem.
@Anonymní píše:
Ach to ego…
Já bych naopak ocenila, že to nevyžvanila předem, protože já bych to před nejlepší kamarádkou neudržela, ani kdybych stokrát chtěla. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj. Chtěla bych se zeptat na vás nestranný nazor, zdali by se situace co se stala mě také dotkla nebo zdali to mám nechat být. Mám kamaradku s kterou se znám 25 let, byly jsme vlastně nejlepší kamarádky ale v dospělosti jsme už přeci jen měla každá svoje zájmy, práci a času méně ale pořad jsme v kontaktu, vídáme se, piseme si… to vše funguje. Minuly týden se kamarádka vdavala, svatba byla celkem hezká. Obřad, hostina vše ok. Ale co mě hrozné zklamalo a dotklo se mě to a nemůžu se s tím pořad nějak srovnat je to, ze mi kamarádka po obřadu a před hostinou oznámila mezi řeči, ze už se vlastně vdala den předem
měli to na úřadě jen se svědky a druhy den jako svatbu na oko nebo nevím jak to nazvat, takže vlastně při obřadu už vdaná byla. A to jsme se pred svatbou viděli i si psali tak mě hrozné mrzí, ze mi to neřekla, ze to takhle bude mít. Anebo tedy už to neměla říkat vůbec. Tak co myslíte vy?