Kamarádka mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
4.8.19 14:29
@Kaileee píše:
doporučuju si zajít k nějakému odborníkovi, tvoje dcera musí s tebou docela trpět… a tím, jak jsi teď ukázala jak nezvládáš když má někdo na tebe připomínky, to musí být těžké

Bohužel plně souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
4.8.19 14:30
@Ou píše:
Smiř se s tím, že dcera není tvůj projekt a má vlastní přání potřeby a umožni ji výběr vlastních kamarádů. A i kdyby si čirou náhodou měla pravdu, a přátelství tvé dcery skončilo tak, že z toho dcera bude nešťastná, tak je to něco co se musí naučit sama a ty jí pak maximálně můžeš utěšit.

A nebo se můžeš pomalu transformovat do zdejší psychopatky s agamou a snažit se manipulací, krutostí a tupostí převzít absoltuní kontrolu nad svými dětmi. Ale stejně se ti to povede jen krátkodobě a za cenu toho, že je dost poškodíš.

Pomalu si začni hledat nějaký jiný smysl existence, než dohled nad tím, aby byla dcera přesně podle tvých představ. Dost vám to obou usnadní život.

Příspěvek upraven 04.08.19 v 13:17
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
4.8.19 14:32
@Kfětoslava píše:
Zakladatelka?

Ta kamarádka dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale

Pokud zakladatelka není troll, tak je to duševně chorý člověk a dceru docela lituju.

• Citovat
  • Upravit
carsa

A budoucího partnera jí taky budeš vybírat ty? Nech dcerku, ať pozná, že existuje i jiný svět, než ten u vás doma. Tohle všechno formuje charakter, rozhled a sociální inteligenci.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
4.8.19 14:37

No, tohle je zakladatelko hodně těžky, ona bude z dětí asi nejblíž, takže tam se hoky potkávat prostě budou. No, taky jsem kolikrát koukala s kým se má dcera kamarádí, kolikrát se mi to nelíbilo, ale mohla jsem dělat co jsem chtěla a ono i to bylo k prdu. No, v dnešní době jsou ty děti dost přelétavý a troufám si tvrdit, že o skutečným přátelství nemá většina ani páru, takže neboj oni se určitě nijak dlouho bavit nebudou a až se jedna nebo druhá dostane k facebooku tak to je jistý.
Jinak podle toho co jsi psala mi holčina nepřijde nijak hrozná, že by se chovala nějak hodne zle. Prostě jsou chvíle kdy člověk musí doufat, že své dítě vedl a vychoval dobře a že se nenechá zatáhnout do špatného směru a čím bude starší tím těch lákadel atd…bude víc a ty s tím neuděláš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
4.8.19 14:39

@lucenka přesně tak, proč teda zmiňuje její váhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 14:39

Zazila jsem obe strany a fakt to neni nic prijemneho. Mela jsem kamaradku. Od detstvi. Tu nejlepsi. Ale jejim rodicum jsem nesedela, prtoze (krome jineho) oni byli oba inzenyri, a moji rodice delnici. Nesmela si u nas nic vzit, protoze to byly buchty, a ne kolace z Esa nebo zvejky z Tuzexu. A tak, kdyz k nam prisla, se nacpala buchet, az mela boule za usima, protoze kdyby ji videla mama, byla by bita…

Ja byla jako dite oplacana, a mela jsem to na taliri od jejich rodicu hodne casto, d pridomkem, mela bys cvicit, podivej, jak vypadas. Pritom jsem treba hodne plavala, jezdila na kole, na bruslich… Bolelo to na dusi, ale vydrzela jsem. U nas doma jsme mohli jist kdy jsme chteli a co jsme meli, u nich doma ne (aby ona nebyla tlusta). Ja jsem u ni byla rada, nez prisli jeji rodice z prace, protoze mela hezci hracky a mela jich vic. Ale prave nez prisli, musela jsem domu, aby nedostala vynadano, ze se se mnou taha… Z meho pohledu jsem nedelala nic spatneho, jen jsem ji proste mela za kamaradku. Vydrzelo nam to pres 40 let, nez umrela :,(

A druha strana je, ze kdyz moje starsi dcera byla na prvnim stupni, mela kamaradku, pro jejiz maminku taky nebyla moc nobl. To se proste stava. Standardy nekterych lidi jsou jinde nez nase. Ale ten pohled te mamy, kdykoliv se ji pred skolou jeji dcera ptala, jestli k ni muze ( a ja byla u toho), nikdy nezapomenu.

Mohla jsem si rict, ze je to krava blba (treba je, nevim, radsi nesoudim), ale k cemu by mi to bylo? Dnes je dceri pres 20, s kamaradkou se vidaji, a ja doufam, ze jim to pratelstvi i pres reci jedne zenske vydrzi, tak jako to moje. Ja proste nechci svym detem diktovat, s kym se maji nebo nemaji kamaradit. Dokud je ten ci onen nebude ohrozovat na zivote, je mi do pratelstvi prd.

Na to, jestli je nebo neni ta kamaradka pro tvou dceru vhodna nebo ne, prijde ona sama. Na to te fakt nepotrebuje. Kdyby si nehraly u vas doma, ale nekde na ulici, tak tyhle reci ani neuslysis (a nemela bys dle ceho soudit. Podle me jde o normalni detske konverzace a tajnosti Buh vi, cim si prochazi ta, ktera se ti nelibi.. :think:

Prosim anonym (osobni info), nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 14:42

@Lalelale a můžu vědět proč mou dceru litujes? Že o ní mám strach? A neboj nejsem duševně chorá :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
41988
4.8.19 14:49

Nejhorší, dle mého je, že celé okolí odsoudilo šestileté dítě k tomu, že je nevhodné, ze špatné rodiny a neumí se chovat. Zakladatelko, pokud se s ní dcera kamarádí, nezakazuj jí to, jen dceři vysvětli podmínky, za jakých to půjde (chovat se slušně, nejíst sladkosti,…) A kamarádce to vysvětli taky - ale ne stylem, protože jsem to řekla. Ale udej nějaký rozumný důvod - třeba Evička nemůže jíst sladké, protože by nerostla, byla by nemocná a nemohla by si s tebou hrát. Nechceš si raději vzít s námi jablíčko? Je dobré, i (třeba nějaký oblíbený hrdina) ho má rád. A podobně. Moje dcera mnohem lépe poslechla, když to měla zdůvodněné tak, sby to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
4.8.19 14:51

Zakladatelko, nech holky byt…je jim sest let. Co myslíš, ze ji kamarádka asi tak udělá? Já mám holčičku taky trochu oplacanou ( sportuje, je Pevna ) a kamarádů má hodně, v kolektivu je oblíbená. V září k nim do třídy přišla romská holcicka, parkart si spolu hrály, nebyly teda kamosky jak hrom, ale i kdyby byly, neřešila bych to…jestli ji nikdo netýká, nesikanuje, neublizuje…why not?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.8.19 14:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 14:58

@Dorotka101 dceři neubližuje, ale ostatním ano

• Citovat
  • Upravit
1557
4.8.19 15:04

@carsa :palec: mluv s ni o tom, ale nerikej, ze je kamaradka spatna. Rekni ze treba tohle a tamto se ti nelibi, ze se to nedela a proc, ale neizoluj ji. Deti jsou ruzne. Tohle navadeni oni proste delaj. Kdyz to slysis, rekni kamardce narovinu, ze tohle ne, ze jste s dcerou domluvene jinak. S dcerou si to jeste potvrd a uvidis, jak dal. Jsou to zatim jen deti. Muzes i kamaradku zkusit trochu formovat, kdyz je u vas na navsteve. Aby pochopila, jak to u vas funguje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.8.19 15:04
@Anonymní píše:
@Dorotka101 dceři neubližuje, ale ostatním ano

Jestli se jí smějí, že je tlustá, tak se ani nedivím. Třeba je šťastná, že má konečně kamarádku. Každopádně tvojí dceři neubližuje, tak to řeš až to nastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová