Kamarádka nikdy neustoupí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101928
24.5.21 12:29
@Anonymní píše:
@mokkk jj já to chápu, pochopila bych i její pohled na věc. Oni mají stejné nastavení dne jako my, můj syn taky chodí spát brzy a vstává brzy. Jen nechápu, proč se někdy nemůže udělat vyjímka. Její syn nikdy s kamarádem nespal…přitom je to pro ty děti zážitek. U mého syna spí věčně kámoši, nebo i jiná kamarádka s dětmi. Děcka si večer pohrají, vykoupou se, v posteli jim pustíme film…a když dělají binec do 22, no a? Je to jednou za čas. U této kamarádky by to nešlo. I to chození ven, jak znám jejího syna, tak on by do 15 vydržel doma a mohl by jít až potom. Jde o to, že kamarádka fakt nikdy neustoupí. A já už jsem ve fázi, že ani já ne. Musím říct, že ona se nehádá, nediskutuje. Když nemůžeme, řekne jen oki, když i my končíme venku v 15, tak to neřeší - jenže my končíme ve tři, protože když byla vloni na jaře první vlna uzávěry a my šli ven, tak mi vždy řekla, že do 15:30 max, takže jsem to brala že jinak to nebude…když pak občas řekla, že můžou dýl, tak my už zase nemohli. Ale já si to vždy naplánovala tak, jak to nastavila od začátku ona.

Já spíš nechápu, proč máš potřebu ji nutně přeorganizovávat její režim. Prostě ona takový má, tak to vem jako fakt. Ono ty sice furt píšeš, jak ona nechce ustoupit, ale ty se ji ho taky snažíš měnit. Tak prostě pokud s ní chceš jít, tak běžte v daném rozmezí, které znáš předem a podle toho co píšeš, tak je jinak spolehlivá. Nebo nechoď, pokud se ti to nehodí, ale proč do toho tahat princip nebo řešit, že ona nechce později. Stejně tak nevidím problém v tom, aby ona šla ven dříve a vy jste se k ní někde připojili a stejně tak ona může zas odejít dříve a vy tam zůstat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 12:37

@j.a.n.i1 jj máš pravdu. Já bych samozřejmě mohla se s ní takto domluvit. Jenže už jsem ve stavu, že nechci. To bych taky ustoupila. A mě už to nebaví. Ustupovala jsem teď pořád - když byly zavřené ty školy, tak jsme se scházely hned 12:45. Na mě to bylo hrozně brzy, ale to jsem jí i řekla, že pro mě by bylo nejlepší o půlhodinu později. To se buď domluvili s někým jiným nebo my jsme zase se museli loučit jak chtěli oni. Přitom klukům se domů nechtělo…
Já nemám problém se domluvit, někam dojet, naplánovat čas tak, aby to vyhovovalo mně i jiné kamarádce. Jen u této kamarádky to je problém vždy. Přijde mi kolikrát, že jsem zatlačena do kouta. Když se vidíme, tak je fajn, je hodná, poradí, vyslechne. Nechci být hnusná, to ne…ale už jsem v tomto asi vyšťavená

• Citovat
  • Upravit
441
24.5.21 12:39

Tak vždyť oni můžou jít ven ve 13h, vy za nimi v 15h dorazíte, kluci si 2 hoďky pohrají, oni půjdou na 17h domů a vy ještě venku zůstanete, když budete chtít. Nemusíte přece trávit společně celé odpoledne a společně jít domů :think: V tomhle teda problém nevidím, taky odcházíme domů nezávisle na ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
24.5.21 12:40

Moc nechápu co řešíš… No tak chodí ven jen od 13-17. A co? Tak se k nim připojíte později nebo oni odejdou a vy ještě zůstanete venku. Nebo ty nemůžeš zůstat sama venku?
Ber to prostě tak, že to tak mají a počítej s tím. Pokud se vám to nehodí, tak s nimi ven nechoďte.
Nebude každý skákat podle tebe. Prostě mají jiný režim, kamarádka má nejspíš spoustu jiné práce a má to nějak naplánované. Nebo může mít klidně i nějakou tu poruchu. Ani jednu věc z toho nezměníš. Buď se tomu přizpůsobíš nebo si najdi jinou kamarádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
24.5.21 12:43

Ta paní má prostě rodinu silně na prvním místě. Když jí ty kufry vedle autosedačky zabijí při nehodě dítě, kamarádka neřekne ani promiň. Pokud budeš zapadat do jejího rodinného harmonogramu, pak se budete stýkat. Pokud ne, najde si někoho jiného. Asi je pro tebe mnohem důležitější, než ty pro ni. Proto ji tak řešíš. A až tě zas bude zásobovat citáty, řekni jí: Jasně „Drž řád, řád podrží tebe.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 12:47

@mihla ano, to bysme mohli. Jenže já když jí řeknu, že ve 13 nemůžeme, že můžeme dojít až 15:20, tak kamarádka mi napíše, to je na nás pozdě a kluci by z toho nic neměli, když my musíme v 17 hodin max domů…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.21 12:53

@mokkk ano, přesně. Rodina je pro ni vše a na prvním místě. Pro ni dělá vše a je až za blbce. Ale to není až moje věc. To ať má jak chce ona. Já si jen prostě myslím, že kamarádi jsou i lidé, kteří se mohou navštěvovat doma, nejen venku. Že jim ostatní mohou napsat s prosbou o pomoc. Já to zkoušela, když jsem měla depku, zda by nechtěla přijít na víno. Nepřišla. Přes zimu když nebylo počasí jsme se ani jednou neviděli. Byli jsme s klukama venku v říjnu a potom až v březnu, když zavřeli ty školy. V zimě by ven po třetí nešli a když jsem jí řekla, ať veme kluka z družiny po obědě a já vezmu toho svého - tak to nikdy nešlo.

• Citovat
  • Upravit
441
24.5.21 12:57
@Anonymní píše:
@mihla ano, to bysme mohli. Jenže já když jí řeknu, že ve 13 nemůžeme, že můžeme dojít až 15:20, tak kamarádka mi napíše, to je na nás pozdě a kluci by z toho nic neměli, když my musíme v 17 hodin max domů…

Takže se radši nesejde vůbec?
Asi bych jí na to napsala, že klukům to na chvilku určitě stačí, že lepší chvilka než nic. A kdyby trvala na svým, že radši nic, tak už bych se teda na to vykašlala a nesnažila se s ní nic domlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 13:00

@mihla sejde, ale ne s námi. Prostě oni v 13 hodin jdou ven a když ne s námi, tak se vídá ještě z jednou kamarádkou. Tak s ní…a když nemůže ani ta, tak jde s klukem ven sama. Ten se ale nudí. Samotného venku ho to nebaví. To je složité, kamarádka prostě nemůže počkat déle a jít ven později a tu práci si místo večera udělat poobědě.

• Citovat
  • Upravit
441
24.5.21 13:07
@Anonymní píše:
@mihla sejde, ale ne s námi. Prostě oni v 13 hodin jdou ven a když ne s námi, tak se vídá ještě z jednou kamarádkou. Tak s ní…a když nemůže ani ta, tak jde s klukem ven sama. Ten se ale nudí. Samotného venku ho to nebaví. To je složité, kamarádka prostě nemůže počkat déle a jít ven později a tu práci si místo večera udělat poobědě.

V tom případě ji teda nechápu…Když se její syn venku sám nudí, tak přece může být ráda, že za nimi dorazíte aspoň na chvíli, i když později?
Už bych se jí nesnažila vyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
24.5.21 13:12

Jo, jenže já bych třeba nikdy nenapsala kamarádce, se kterou chodíme venčit děti, že je mi smutno a jestli nechce zajít na víno. To bych spíš zavolala holce, se kterou se znám „od střední“ nebo na linku důvěry :-) Podle mě jste jinde. Není i o dost starší než ty? Ona nebude „fungovat“ jak by sis ty přála. Podle mě je to zralá dospělá ženská, která nic víc, než to hřiště, nechce. I když si u toho bezva pokecáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3928
24.5.21 13:22

My třeba můžeme být venku mezi 15.30 a 18.00. Předtím nejmladší spí, potom už potřebujeme být doma, aby se stihlo jít včas spát. Narušit to znamená nějaké dítě protivné, nevyspale, unavené, přetížené… A za to mi prostě většina věcí nestojí, mám tři děti, všechny hodne malé, já mám taky nějaké zdravotní problémy, musím hodně pečlivě hospodařit s energií, jinak se to celé rozsype.

S kamarádama se potkávám v takových casech, aby se nám naše režimy prekryly, holt je to někdy třeba na hodinu nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 14:06

@mokkk je ji 43 a mně 37. Ona má na prvním místě kluka, dělá vše pro něj a podle něj…až budou kluci chodit ven sami, už se vídat nebudeme. S jejím přístupem. Mám ale více kamarádek, které znám přes syna ze školky nebo školy…a není pro nás problém nechat děti tatínkum nebo u babičky a jít na víno

• Citovat
  • Upravit
5074
24.5.21 14:14
@Anonymní píše:
@mokkk je ji 43 a mně 37. Ona má na prvním místě kluka, dělá vše pro něj a podle něj…až budou kluci chodit ven sami, už se vídat nebudeme. S jejím přístupem. Mám ale více kamarádek, které znám přes syna ze školky nebo školy…a není pro nás problém nechat děti tatínkum nebo u babičky a jít na víno

Prijdes mi desne urputna, ze kdyz to ma nekdo jinak nez ty, tak se ho snazis predelat.

Sama pises, ze manzel se spatne pohybuje, kdovi, co vse doma musi delat a treba to nechce vysvetlovat kazde pseudokamaradce.
Ten jeji citat, mi prijde jako naucena obrana proti resitelkam, co ji porad davaji nejake navody typu, udelej si praci v noci, nebo rano, nebo…atd.

Sama pises, ze mas jine kamaradky, tak tuhle proste nechej byt, ona asi dobre vi, ze holt se dite bude nudit, kdyz ostatni nemuzou, evidentne ne vse dela pro dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.21 14:48

@Simmcaa Tak to dopadne. Jen jsem si potřebovala asi trochu postěžovat. Já ji chápu a věřím, že má toho doma moc. V žádném případě ji nechci předělávat…ale ani se jí už přizpůsobovat. Tak nějak jsem doufala, že když jednou přimhouřim oko já s sejdu se s ní v čas, který mi úplně nevyhovuje, tak že ona se ze stejného důvodu někdy přizpůsobí zase mně. Ale nestalo se a popravdě, celkem mě to nakrklo a i zamrzelo… tím citátem to ve finále zabila úplně

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová