Kamarádka už se neozvala

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sarah1618
31.10.17 10:34

Kamarádka už se neozvala

Ahoj holky,
Není to samozřejmě žádná tragédie. Ale docela dost mě to mrzí. Studuji na univerzitě v zahraničí denní studium. Našla jsem si tady známou z vedlejšího oboru.
Sedávaly jsme spolu když jsme měly přednášky společné (teď už nemáme díky specializaci oboru) po první naši společné zkoušce jsme šly spolu na kafe. Bylo to loni před Vánoci. Všechen stres ze zkoušky byl pryč mohly jsme si popovídat o něčem jiném než o anatomii.
Pak jsem ji v lednu přivezla uniformu kterou si nemohla sama vyzvednout (ma dvě malé děti) do města vzdáleného 70 km. Uvarila mi čaj a bylo to fajn.
Teď v létě jsme se parkrat sešly. Popovídat si o praxi. Pozvala jsem ji na oběd.
Pak byly její narozeniny Šly jsme do kavárny. Dala jsem ji symbolicky dárek a přánicko.
Teď nám začal další semestr
A poněvadž jsme každá na jiném oboru bylo těžké se sejít
Nakone jsme se asi po týdny sešly. Dala mě symbolicky dárek k narozeninám.
A domluvily jsme se ze se sejdeme další týden.
Mely jsme společnou přednášku.
Viděla me a volala na mě. Tak jsem na ni kývla.
Ale byla jsem zrovna v hovoru se spolužačkou (která ač velice mladá se bude zřejmě rozvádět)
Odešly jsme spolu

A kamarádka mi pak jen napsala zprávu kde jsem. Přičemž slovo TY zvyraznila.

Omluvila jsem se ze jsem musela jít vráti něco na studijní (máme deadline) a ze jsem pak zůstala s tou kamarádkou z mého oboru.
Krátce jsem ji informovala co se dělo včera. Zmeškala přednášku kvůli schůzce ve škole (její starší dcery)
Optala jsem se jaká byla schůzka..

Už neodepsala
Tak jsem si rikala ze třeba byla zaneprázdněná nebo zapomněla
Tak jsem teď asi po pěti dnech napsala znovu zprávu jak se ji daří?

Přečetla si ji
Ale už mi neodepsala

Fakt me to mrzí.
Nebyly jsme žádné blízké kamarádky
Ale takhle me ignorovat?
Moc to nechápu
Děkuji za reakce
Vím ze to není nic důležitého
Ale i tak

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26270
31.10.17 10:42

@sarah1618 myslím, že tomu přikládáš větší význam než to má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
31.10.17 10:43

Bohuzel ne vzdy my znamename pro kamaradky to same co ony pro nas… Mrzi me to :kytka: Znam to, mam neco podobneho ted taky. Po x letech kamaradstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
31.10.17 10:54

Tohle se bohuzel stava. Asi to zamrzi, ale uvedom si, ze ne kazdy si vubec zaslouzi, aby kvuli nemu bylo nekomu smutno.
Mozna v tom hraji roli i jeji male deti. Popravde - taky jsem se musela dost „odstrihnout“ od sveta, abych zvladla praci a male deti. A jestli studuje…
Rekla bych, ze jeji mlceni neni nejspis kvuli tobe. Ze je to spis jeji problem. At uz casovy nebo vnitrni…
Zkus se na to podivat z teto strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
31.10.17 11:02

To mě mrzí. Taky to znám. Někdy i v ještě horší variantě, kdy mi ten člověk odepíše a „udržuje mě v naději“. Tj. Já dotyčné napíšu, obě se chceme vidět jako obvykle, navrhnu termín, ona řekne, že zrovna má hodně práce, po měsíci se ozvu a navrhnu jiný termín, kdy bychom se mohly vidět, ona, že zrovna něco má. Zeptám se tedy, kdy asi tak bude mít volněji, a ona, že neví, že se ozve. Když se půl roku neozve, ozvu se já, protože se mi stýská a situace se opakuje, hrozně moc se chce sejít, ale zrovna nemůže. Po dalším roce si mě odpřátelí na fb, tak aspoň vím, že je konec přátelství, protože jsem trubka a jinak to poznat nedokážu :-D Po čase zjišťuji, že se mi dívá na profil na linkedin, asi chce vědět, co je u mě nového, ale nechce se se mnou bavit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
31.10.17 11:08

No, spíš to vypadá, že asi čekala nějakou větší reakci než jen kývnutí. a třeba si pro ni byla taková ta,,jediná,, kamarádka. když pak viděla, že ty to tak nemáš, tu jedinečnost, tak se stáhla. ze žárlivosti. aspoň tak to na mě působí z popisu situace.

• Citovat
  • Upravit
10848
31.10.17 11:09

Ehm, vy si složitě domlouváte termín, kdy se uvidíte. Pak ho konečně dohodnete. Už se i vidíte a ty na ní kývneš :) a odejdeš.
Ona ti napíše kde jsi - asi na tebe čekala, jak jste byly domluvené, matka dvou dětí, která toho asi má hodně a musí složitě organizovat čas - a ty jí pak napíšeš, že jsi šla na studijní a s pak s jinou kamarádkou- s kterou se zjevně vídáš častěji, bo je z tvého oboru?

aha :mrgreen: já bych si řekla, že mne máš na háku. Určitě bych se ti ozvala, ale vzhledem k tomu, že naprostou většinu zpráv vyřizuji pod časovým tlakem, tak bych to už tolik nehrotila a nechala to třeba na víkend. Přikládáš tomu větší význam než to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.10.17 11:16

Jé, to jsem taky zažila, jedna spolužačka čekala, že se z ní po a nebudu se bavit s nikým jiným… přátelství skončilo, díky bohu, tohle dětské chování nemám ráda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
31.10.17 11:25
@harpyje píše:
Ehm, vy si složitě domlouváte termín, kdy se uvidíte. Pak ho konečně dohodnete. Už se i vidíte a ty na ní kývneš :) a odejdeš.
Ona ti napíše kde jsi - asi na tebe čekala, jak jste byly domluvené, matka dvou dětí, která toho asi má hodně a musí složitě organizovat čas - a ty jí pak napíšeš, že jsi šla na studijní a s pak s jinou kamarádkou- s kterou se zjevně vídáš častěji, bo je z tvého oboru?aha :mrgreen: já bych si řekla, že mne máš na háku. Určitě bych se ti ozvala, ale vzhledem k tomu, že naprostou většinu zpráv vyřizuji pod časovým tlakem, tak bych to už tolik nehrotila a nechala to třeba na víkend. Přikládáš tomu větší význam než to má.

Ten začátek, vždyť psala, že se složitě domlouvaly a sešly se. A tohle bylo pak na přednášce v jiný termín, kdy se tam jen viděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
31.10.17 11:27

@sarah1618 Zamrzí to ale nic s tím neuděláš. Vypadá to že se urazila že jsi na ní jen kývla, kdo ví. Třeba si myslela že budeš kamarádit jen s ní a když viděla že to tak není :nevim: Může mít třeba nějaké starosti, kdo ví že? Ale odepsat na zprávu tolik času snad nezabere a pokud víš že zprávu četla a neodepíše tak bych se už nesnažila o kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petronellina
31.10.17 11:39

Podle popisu mi to nepřijde jako konec kamarádství. Třeba je jen dočasně uražená nebo nemá čas, já když jsem v zápřahu, tak taky odepisuju se zpožděním. Uvidíš jak se bude chovat, až na sebe zase narazíte. Ale nedělala bych z toho vědu.

• Citovat
  • Upravit
5283
31.10.17 11:44
@radkka píše:
Jé, to jsem taky zažila, jedna spolužačka čekala, že se z ní po a nebudu se bavit s nikým jiným… přátelství skončilo, díky bohu, tohle dětské chování nemám ráda :nevim:

Zazila jsem to samy. Vrcholem bylo, ze se na me urazila, ze jsem si ji nevzala jako svedka na svatbu. Prej se ji to dotklo, kdyz jsme byli na stredni nejlepsi kamosky. Od ty doby jsme se ovsem 4 roky nestykali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41060
31.10.17 11:48
@harpyje píše:
Ona ti napíše kde jsi - asi na tebe čekala, jak jste byly domluvené, matka dvou dětí, která toho asi má hodně a musí složitě organizovat čas - a ty jí pak napíšeš, že jsi šla na studijní a s pak s jinou kamarádkou- s kterou se zjevně vídáš častěji, bo je z tvého oboru?aha :mrgreen: já bych si řekla, že mne máš na háku. Určitě bych se ti ozvala, ale vzhledem k tomu, že naprostou většinu zpráv vyřizuji pod časovým tlakem, tak bych to už tolik nehrotila a nechala to třeba na víkend. Přikládáš tomu větší význam než to má.

pochopila jsem to stejně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
31.10.17 11:48
@vertunka píše:
Zazila jsem to samy. Vrcholem bylo, ze se na me urazila, ze jsem si ji nevzala jako svedka na svatbu. Prej se ji to dotklo, kdyz jsme byli na stredni nejlepsi kamosky. Od ty doby jsme se ovsem 4 roky nestykali.

Tak to jsem zase zažila opak, byla jsem za svědka právě holce ze střední, se kterou jsme se od maturity neviděly ani si nenapsaly 8o :mrgreen: přišlo mi to trochu smutné, ale co, když to chtěla.
Ale jinak lidi, kteří řeší takové hlouposti nemám ráda, pubertální chování, urážení, nenávist… zbytečné, jsem ráda, když nejsem součástí jejich života, protože je strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
31.10.17 11:56
@radkka píše:
Tak to jsem zase zažila opak, byla jsem za svědka právě holce ze střední, se kterou jsme se od maturity neviděly ani si nenapsaly 8o :mrgreen: přišlo mi to trochu smutné, ale co, když to chtěla.
Ale jinak lidi, kteří řeší takové hlouposti nemám ráda, pubertální chování, urážení, nenávist… zbytečné, jsem ráda, když nejsem součástí jejich života, protože je strašný.

No tak to je tak dobry :mrgreen:.Ale zase chapu, ze odmitnout nekomu svedcit je takovy smutny.
Ja to taky nemam rada. My s manzelem rikame, ze tyhle lidi jsou zamrzly ve veku,,tesne po stredni skole''. Ze i kdyz jim je pres 30, tak se chovaji a resi problemy jako dvacetilety. A my co se posouvame dal s nima ztracime krok, respektive oni s nami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová