Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou liny a zvyklý, ze zaridis ![]()
Co si nezajistis, to nemáš. Třeba časem narázis taky na někoho, jako jsi ty
Já mám úplně to samé. Jako bonus jsme se sem přistěhovali, takže to je marné. Nikomu se nechce za mnou jet, a to není až tak daleko. Kámošku tu mám jednu a ta to samé. Jak se neozvu, nic. Spíš se musím skoro vnutit a to uz je mi hodně trapné, takže jsem neustále doma a nemám nikoho, s kým si popovídat. Přitom to samé- když se vidíme, tak : Nechoď ještě, poseď..taky tomu nerozumím a je mi to líto, že nenapíše sama. Nebo se prostě nestaví.
@Anonymní píše:
Proč se mi kamarádky s dětmi nikdy neozvou první? Vídáme se, navštěvujeme se (spíš já je po pozvání), chodíme na procházky a na výlety, pokud to zařídím. Vždy jdou rády, užijí si to, ale nikdy se samy od sebe neozvou. Nebo minimálně. Tak jsem si teď řekla, že se nebudu ozývat taky a nic.. Je to tím, že ony jsou vdané a mají širší rodiny( a dost kontaktu jinde) a já kromě dcery nikoho nemám? Nebo jsem nějak vadná? Mrzí mě to a nevím, jak to řešit.
Jsou to kamarádky, tak jim pověz, co ti vadí. Třeba půjdou do sebe. Pokud ne, tak nic nenaděláš, ale zase přijdou, když jim zavoláš, což je fajn.
Tak hodně to je tím, že když máš kolem sebe víc lidí, tak prostě máš míň času na to někoho někam zvát, protože už tě mezitím většinou někdo jiný pozve jinam.
To je normální matematika. Zatímco, když máš těch lidí míň, tak máš menší šanci, že nějaká pozvánka přijde.
Pak taky druhá, související věc, někdo si nepotřebuje pokecat s kámoškama, když si obstojně pokecá s rodinou, sousedkama, kolegyněma v práci atd.
A v neposlední řadě, každý tráví čas jinak a je možné že holky upřednostňují jiné aktivity než návštěvy. ![]()
Odkud jsi? ![]()
Mám to taky tak.. jak se vidíme, je všechno supr, ale pak se nikdo neozve. Dopadá to tak, že si mluvím ve sprše sama pro sebe, páč nejsem vykecaná a manžel moc komunikativní není. Takže supr život na mateřský ![]()
Nevím, proč je to neťukne, a když se zeptám na přímo, vyleze z toho, že není čas. Takže se pak nakonec cejtím nedoceněná.
Ale jak říká má mamka: “Kamarádka, malá zrádka..”, tak už si radši z toho ani nic nedělám.
Kamarádství na život 2 a/nebo více ženských jako z amerických béčkovek se nikdy nedočkám ![]()
@Tomie píše:
Tak hodně to je tím, že když máš kolem sebe víc lidí, tak prostě máš míň času na to někoho někam zvát, protože už tě mezitím většinou někdo jiný pozve jinam.To je normální matematika. Zatímco, když máš těch lidí míň, tak máš menší šanci, že nějaká pozvánka přijde.
Pak taky druhá, související věc, někdo si nepotřebuje pokecat s kámoškama, když si obstojně pokecá s rodinou, sousedkama, kolegyněma v práci atd.
A v neposlední řadě, každý tráví čas jinak a je možné že holky upřednostňují jiné aktivity než návštěvy.
Já to tak nějak logicky chápu, ale prostě mě to mrzí a přemýšlím, jak to vyřešit. Jestli se jim neozývat a ukončit to, nebo co. Ale to budu ještě osamělejší.
Co kdybyste si vyvtvorily WhatsAppovou nebo Messengerovou skupinu, kam vzdycky napisete: “Zitra odpoledne se s detmi chystam do kavarny na namesti / do zoo / na rozhlednu / na koupaliste / na hriste / do lesa / … Kdo se prida?” nebo “Holky, co mate dnes v planu? Nepodnikneme neco spolecne?” Nebo to jsou jen tvoje kamaradky a vzajemne se neznaji?
@Janča6 Jsou to moje kamarádky. Vzájemně se trochu znají, protože bydlí poblíž, ale nevídají. A tak nějak to přesně funguje - Já napíšu, že se chystáme tam a tam, nebo jsme venku a ony se buď připojí nebo ne. Ale samy nenapíšou. Max. když se potkáme ve školce, tak nás pozvou k sobě domů, ale k nám taky nejdou. To samy nic s dětmi nedělají? Nebo asi s mužem, co.. a nikoho dalšího k tomu nepotřebují. Nejvíc mě mrzelo, když nás ta jedna nepozvala ani na oslavu narozenin její dcery, protože to měli jen v rodině a její dcera tam měla hromadu sestřenic a mou dceru (její nejlepší kamarádku) ne.
@Anonymní píše:
@Janča6 Jsou to moje kamarádky. Vzájemně se trochu znají, protože bydlí poblíž, ale nevídají. A tak nějak to přesně funguje - Já napíšu, že se chystáme tam a tam, nebo jsme venku a ony se buď připojí nebo ne. Ale samy nenapíšou. Max. když se potkáme ve školce, tak nás pozvou k sobě domů, ale k nám taky nejdou. To samy nic s dětmi nedělají? Nebo asi s mužem, co.. a nikoho dalšího k tomu nepotřebují. Nejvíc mě mrzelo, když nás ta jedna nepozvala ani na oslavu narozenin její dcery, protože to měli jen v rodině a její dcera tam měla hromadu sestřenic a mou dceru (její nejlepší kamarádku) ne.
po tomhle chapu, proc te nezvou… ![]()
@lejla105 píše:
po tomhle chapu, proc te nezvou…
No můžeš mi to trochu osvětlit? Předtím měla narozeniny má dcera a oni na nich byli.
@Anonymní píše:
No můžeš mi to trochu osvětlit? Předtím měla narozeniny má dcera a oni na nich byli.
nevim, ale kdyz se neco slavi v rodinnem kruhu, tak si myslim, ze mit tam cizi zenskou s ditetem je nemistne,… ty se citis dotcena, ze vas nepozvali na rodinnou oslavu? to me hlava nebere… ![]()
@Anonymní píše:
Vaše dcera ale není rodina, sestřenice ano. Nějak nevím, co na tom nechápete. ![]()
@lucad77 píše:
Vaše dcera ale není rodina, sestřenice ano. Nějak nevím, co na tom nechápete.
Už to chápu. Bylo mi líto dcery, která nechápala, proč ji nepozvali, když oni na jejich narozkach byli.
@Anonymní píše:
Už to chápu. Bylo mi líto dcery, která nechápala, proč ji nepozvali, když oni na jejich narozkach byli.
Ale tak to je potreba dceri vysvetlit.
Proč se mi kamarádky s dětmi nikdy neozvou první? Vídáme se, navštěvujeme se (spíš já je po pozvání), chodíme na procházky a na výlety, pokud to zařídím. Vždy jdou rády, užijí si to, ale nikdy se samy od sebe neozvou. Nebo minimálně. Tak jsem si teď řekla, že se nebudu ozývat taky a nic.. Je to tím, že ony jsou vdané a mají širší rodiny( a dost kontaktu jinde) a já kromě dcery nikoho nemám? Nebo jsem nějak vadná? Mrzí mě to a nevím, jak to řešit.