Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nepřipustila bych kontakt dětí, které nejsou kompatibilní.
Moje dcera má kamarádku, která je dost nevychovaná, až obtížná. Tím, jak pořád něco chce a když to dostane, ihned ztratí zájem. Nevydrží u žádné hračky.
Moje dcera je více systematická a schopná koncentrace. Po dni stráveném s touto holkou je naprosto psychicky vyčerpaná a otrávená. Naředili jsme kontakty na několikrát do roka a hned je to snesitelnější. Kdyby jí mydlila, tak je stopka totální.
@Zoe1 píše:
Zajímavé je, že mě tímto způsobem naučil táta chodit na nočník. Když už jsem se několikrát vyčůrala vedle nočníku a jemu došla trpělivost, tak mi prostě dal přes zadek a na nočník jsem chodila hnedTo mi ještě nebyly ani dva roky, tak nevím, asi jsem byla úplně jiný dítě, když na mě to zabíralo.
Husty teda..Maltut tak male dite a jeste za takovouhle vec..
Na nocnik si se naucila i kdyby si nedostala.. jen to chce rodickovkou toleranci..
@GabinkaCh píše:
Vysvětlování nepomáhá, takže dat přes prdel.Od jeho matky samozřejmě.
Jo jasne, a to potom urcite zabere..
Ne..
Takze diteti vysvetlim tak, ze se nemlati, ze mu matka ma dat pred pr.del?
. To jako vazne?
Vsak tady by ta matka ukazala, ze spory se resi bitim…
@_.Emilyyy píše:
Husty teda..Maltut tak male dite a jeste za takovouhle vec..Na nocnik si se naucila i kdyby si nedostala.. jen to chce rodickovkou toleranci..
Mlátit
to je jako kdybych to dítě měla bít do obličeje
ono když má plinu, tak nějakou jednu vychovnou ani moc neucejti, takže spíš jde o to, aby si to dítě uvědomilo, že dělá něco špatně. Ať si to každej dělá jak chce, ale ať se pak nediví a nestěžuje si na mimáči, že nemá respekt a že si dítě dělá co chce.
Najdi si jinou zábavu než krafat s kámoškou u kafe, když nesneseš jiné chování než tvého dítěte a problém je vyřešen.
Dvacetkrát ti tu holky napsaly, že jsou to ještě chodící mimina, že v hlavě mají „chodím, běžím, bábovička, jéé bum“ a ne nějaké naschvály, agresivitu, bezohlednost a cos ještě vyplodila… Za pár let si na to možná s úsměvem vzpomeneš, jaks dokázala hrotit takové ptákoviny. Jestli jí chceš v létě chlapečka hlídat, v červnu se párkrát sejděte, jaképak zvykání. Takové batole neví, co bylo včera, natožpak, že má mít s klukem na pískovišti nějaký vztah. Děti budou za čtvrt roku úplně jiné, tobě možná Vojta do té doby takových scének předvede nespočet, její možná kluk bude už úplně jinde a teď si ušetříte obě plno nervů.
Svistice ti to napsala přesně. Přijdeš mi hrozně útlocitná a lítostivá - proč by ti to mělo rvát srdce?
Představ si, že s takovými dětmi se tvůj syn bude stýkat až do dospělosti, v kolektivu je vždy někdo akčnější až šikanující. Jenže v tomto věku o žádný záměr nejde. Jde o zkoušení hranic, sledování rodičovských reakcí. Podle mě je prochajda v přírodě super. Dala bych Vojtu do kočárku a vypustila až v místě, kde zaparkujete kočárky a budete za klukama chodit s volnýma rukama. Představ si, že to tak dělá drtivá většina rodičů batolat (pokud v tom kočárku zároveň neleží mimino). A pak prostě žádné krafání a sledování z povzdálí. No a nebo se nevídejte, když ti tak děsně rve srdce, když tvůj Vojtíšek padne na plenu na zem.
@_.Emilyyy píše:
Jo jasne, a to potom urcite zabere..
Ne..
Takze diteti vysvetlim tak, ze se nemlati, ze mu matka ma dat pred pr.del?. To jako vazne?
Vsak tady by ta matka ukazala, ze spory se resi bitim…
Tak vysvětluj, do nekonečna a do zbláznění. Jako bys mluvila do dubu.No ale chápu, teď je to in tahle výchova proto tak taky vypadá
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. schazim se často s kamaroudkou, která má o 3 měsíce staršího syna, mému synovi je 1,5 roků.
Jde mi o to, že když jsme venku, tak můj syn se drží spíš u mě a pokaždé ho kamarádky syn třeba strčí ze zadu a on spadne, nebo když se rychle pririti, tak se ho bojí a začne brečet. nebo když jsme u mě doma, tak kamarádky malý vezme Vojtovi hračky a když mu podá ruku, že chce aspoň jednu hračku, tak ho buď odstrči, nebo ho majzne hračkou. Trhá mi to srdce, když vidím, že mu takhle ubližuje, Vojta je drobný a kamarádky syn má strašnou sílu. Kamarádka pokaždé se snaží vysvětlit, že se to nedělá, ale není to k ničemu platné. kdyby tohle delalo moje dítě komukoliv, tak mu dám aspoň přes zadek.co se stim dá dělat? prosím poraďteděkuji moc
A vy děláte co
U nás pokud se stalo, že děti k sobě,, zatím neměli nějaký vztah nebo jak to napsat, tak jsme se scházely tak, že jsme sedly s dětmi třeba do pokojíku a každá si stavěla s dítětem návzájem třeba dávaly druhému kostku a tak jjsme je učili.. Ne vždy si děti sednout, ale toto je fakt hodně bzro řešit, časem se to změní.. Jurčitě nedoporučuju sedět na kávě v obýváku a děti hrajte si, asi zatím to nejde no..
@Zoe1 toto neni respekt někde pít kávu a šup po zadku, toto mě spíš přijde, taková určitá pohodlnost.. nevím co tak dám na zadek…
A co, jedno dítě řve, druhé dítě řve, a konec návštěvy.. zase můj názor.. Mám kluky už 12 let, a 7 let, taky jsme si prošli různými návštěvami a za tu dobu můžu říct, že nejvíc problémy dělaly takové ty uřvané matky, co to takto řešily, protože pak se vykolejily obě děti a apk už vůbec spolu nechtěly.
A žádné pak nebylo nějaký co bere a bije děti, prostě je naučit,, být spolu..