Kamarádův vztah a závist

Anonymní
30.10.19 07:20

Kamarádův vztah a závist

Ahoj, včera se u mě projevil takový pocit, který neznám, který mě překvapil a za který se stydím. Jsem už delší dobu sám a mám kamarády mezi zadanými i nezadanými. Pochopitelně, že víc času trávím s těmi nezadanými, neznamená to, že by byli lepší kamarádi, než ti nezadaní, jenom s těmi nezadanými je zkrátka možnost toho kamarádství intenzivnější. Předevčírem se u jednoho z těch nezadaných objevila informace, že si někoho našel, pozdějc se vysvětlilo, že to byla z jeho strany sranda, kterou jsme nepochopili. Co mě ale strašně překvapilo nebo vyděsilo, byl pocit, který jsem měl než se to vysvětlilo. Já to snad ani neumím popsat, ale byla to směsice naštvání na něj, na tu holku, že si někoho našel a že kvůli ní už nebude mít tolik času na všechny aktivity, závisti, že on někoho má a já ne, výčitek, co já teď budu dělat a já nevím čeho všecho ještě. Jako někde tam asi byla i ta radost za něj, z toho, že by nebyl sám, ale nějak ji ty ostatní pocity udusily. Když jsem vychladnul, začal jsem přemýšlet a zhnusil se sám sebou. Došlo mi, že jsem asi kamarád na baterky. Kdybych byl opravdovej kamarád, tak se přece raduju z toho, že můj kamarád bude šťastnej a nezaobírám se sám sebou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20902
30.10.19 07:25

Troll. Neni mozny, aby chlap resil takovou blbost a jeste na miminkovskem foru. A nebo je mu tak 10 let. V tom pripade je to mozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
30.10.19 07:31
@Cenarius píše:
Troll. Neni mozny, aby chlap resil takovou blbost a jeste na miminkovskem foru. A nebo je mu tak 10 let. V tom pripade je to mozny.

Já myslím, že sem právě zapadá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
30.10.19 07:31

A proč nemáš přitelkyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.19 07:38

@sediza Řekněme, že s mým životním stylem, přístupem k životu, koníčky, by ta holka byla spíš chudák než přítelkyně. Tak to radši nechci pokoušet, na co někomu vědomě ztěžovat život.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.19 07:38

Ahoj, a ja tomu verim. Chlapi jsou v tomhle horsi nez zensky. Ja si nasla kamarada s vyhodama a jeho kolegove to nemuzou rozdychat do ted. On byl vzdycky stredem takovych jejich vtipku apod a najednou jim vytrel zrak, ze ma babu atak. Nasli se i takovy, naseptavaci, co mu rikali, ze ja z nej delam blbce a ze jsem takova a makova. Ale to byla proste jen zavist, pac pak vyslo najevo, ze zrovna ti naseptavaci jsou podpantoflaci, co doma uz nejakou dobu nesoulozi a hned by taky brali mlady maso. Takze asi tak. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20902
30.10.19 07:46
@Anonymní píše:
Ahoj, a ja tomu verim. Chlapi jsou v tomhle horsi nez zensky. Ja si nasla kamarada s vyhodama a jeho kolegove to nemuzou rozdychat do ted. On byl vzdycky stredem takovych jejich vtipku apod a najednou jim vytrel zrak, ze ma babu atak. Nasli se i takovy, naseptavaci, co mu rikali, ze ja z nej delam blbce a ze jsem takova a makova. Ale to byla proste jen zavist, pac pak vyslo najevo, ze zrovna ti naseptavaci jsou podpantoflaci, co doma uz nejakou dobu nesoulozi a hned by taky brali mlady maso. Takze asi tak. :mavam:

Ja si myslim, ze to spis az moc resite vy a moc to zvelicujete. Pochybuju, ze to ti chlapi resi „jako zensky“.

Jako zavist? Tak ta urcite, kazdej z nich mu zavidi kamaradku s vyhodami. Kdo by nezavidel, zvlast jestli jste „kus“. :D ale to je tak vse, jsme jednoducha a prima stvoreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.10.19 07:50

Emoce jsou nezávislé na tom co chceš nebo nechceš.

To že ti bylo líto, že on někoho má a ty ne je prostě pocit, který se objevil. To že se objevil není tvoje vina a neznamená to, že jsi špatný kamarád.

To jak umíš nebo neumíš přátelské vztahy se odvíjí od toho, co pak s takovou emocí děláš.

To že ti nakonec došlo, že není úplně super kazit druhým radost kvůli vlastním negativním emocím je to podstatné.

Pokud si svoje naštvání na něj nijak neventiloval, tak to prostě už neřeš, pokud si ho sprdl že je kretén, že nezůstává sám, nebo něco takového, tak ho pozvi na pivo a řekni - sorry, choval jsem je jako pako, došlo mi to, už se to nestane. A vyřešeno.

Hele a teda více než vřele doporučuju rozšířit svoji sociální síť, aby si nebyl závislý na jedné partě nezadaných kamarádů, kteru ohrožuje případné nalezení partnerek.

Měla bych tu jeden tip - najdi si někde v okolí nějakou organizaci co potřebuje dobrovolníky a připoj se k nim a jednou týdně choď pomáhet něčemu či někomu, co tvou pomoc potřebuje. Je vcelku jedno, jestli to budou děti, příroda, sport, památky, senioři, kultura, opuštěný zvířata, cokoliv - mělo by tě ale trošku zajímat.

Co z toho budeš mít?

1. docela to pomůže vlastnímu sebevědomí, to že děláš něco, co má smysl a někomu to pomáhá.

2. seznámíš se tam s jinými lidmi a jo, většinou jsou mezi dobrovolnicemi holky a to holky pro které je důležitější něco jiného, než běžné stereotypy.

3. získáš jiný okruh známých, rozšíříš si svoje sítě - ať už pro případnou pomoc, nebo pro trávení volného času.

4. při změně práce to často dost pomáhá v živitopise, pokud se teda hlásíš na jiné, než vyloženě dělnické profese.

Mrkni třeba sem, jestli se ve vašem okolí děje něco, co by tě zaujalo

https://www.dobrovolnik.cz/prilezitosti

Případěn pokud tam najdeš činnost, co by si chtěl dělat, ale není to v tvém regionu, tak progoogli organizace co u vás jsou a věnují se takovým věcem a přímo se jim nabídni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
30.10.19 07:53

:D Vzdyt muzete travit cas i s temi zadanymi kamosi. At jejich buchty privedou kamosky a je to. Se aspon seznamis. A sam bys mel prat a bude ti doprano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.10.19 08:10

Je tohle resil nedavno nas mladsi, ze prijde o kamarady az si najdou holky, on samozrejme zadnou nechce, je mu 13 :lol:

Ale vazne. Meli jsme dlouholeteho kamarada, zaprisahleho stareho mladence. Nikdy nebyl problem se domluvit, kdyz sli s manzelem zaparit nebo na kolo, jezdili jsme i spolecne na ruzne akce. A ted si ve 40ti nasel babu s ditetem, dalsi si hned poridili spolu a vsechny kamarady hodil za hlavu, nekomumikuje nema cas, jen prace druha prace a domu. Takze opet se potvrdilo, ze odrikaneho nejvetsi krajic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
30.10.19 08:19

Zas se musí ocenit fakt, že sis to hned uvědomil a zastyděl ses sám před sebou ;) Máš poučení pro příště: PŘEJ A BUDE TI PŘÁNO :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
30.10.19 08:24

Kolik je ti let? Mám kamaráda čtyřicátníka, který brutálně pociťuje, jak mu ujela jeho generace, 99% jich má děti, manžela či manželku, málokdo má na něj někdy čas…abys pak nelitoval, že sis nějakou nenašel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.19 08:31

@truelly Bude mi 25. Přesně z toho, co píšeš mám i strach. Jenže tím, jak momentálně žiju nejsem úplně nejvhodnější partner do chovu a ještě dlouho nebudu, takže mi nezbývá nic jinýho než se s tím smířit.

• Citovat
  • Upravit
5810
30.10.19 08:38
@Ijen píše:
Je tohle resil nedavno nas mladsi, ze prijde o kamarady az si najdou holky, on samozrejme zadnou nechce, je mu 13 :lol:Ale vazne. Meli jsme dlouholeteho kamarada, zaprisahleho stareho mladence. Nikdy nebyl problem se domluvit, kdyz sli s manzelem zaparit nebo na kolo, jezdili jsme i spolecne na ruzne akce. A ted si ve 40ti nasel babu s ditetem, dalsi si hned poridili spolu a vsechny kamarady hodil za hlavu, nekomumikuje nema cas, jen prace druha prace a domu. Takze opet se potvrdilo, ze odrikaneho nejvetsi krajic.

To zní jako ten můj :lol: :lol: ten taky hodil za hlavu celej dosavadní život a doteď nikdo nevěří že má ženskou a děti, a to je mu taky přes 40 :lol: prostě to byl vždy ten bavič, kalič a ženský střídal jak ponožky.. :mrgreen: všichni mu radili ať si najde stálou babu, usadí se, založí rodinu.. a teď jsou z toho stejně všichni paf :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
30.10.19 10:01
@Anonymní píše:
@truelly Bude mi 25. Přesně z toho, co píšeš mám i strach. Jenže tím, jak momentálně žiju nejsem úplně nejvhodnější partner do chovu a ještě dlouho nebudu, takže mi nezbývá nic jinýho než se s tím smířit.

Moje zkušenost je, že když někdo říká, že partnera nechce, z jakéhokoliv důvodu, tak v 99% ho ve skutečnosti nemůže najít. Není to spíš tak, že tě to tak bodlo právě proto, že další z nezadaných kamarádů někoho splašil? Kdy jsi měl naposled přítelkyni?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová