Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bea1979 píše:
Holky nestrašte, teď se budu bát jít na KET!!!
néééé to se vubec neboj…
![]()
@Simi11 píše:
jj hodně často se toto potvrzuje. říká se, že rodina je plná a muselo se uvolnit místo pro novou dušičku.
když jsem měla před 3 rokama IUI, tak v ten den mi umřel milovaný dědeček. Bohužel to skončilo vývojovou vadou a potratem.
nyní jsem otěhotněla poté, co zemřel dědeček z druhé strany asi týden před ketem.
Když to vypadalo, že potratím, tak odešel náš milovaný 13 letý do té doby naprsoto zdravý bígl. na CT zjistili, že měl nejagresivněješí formu nádoru v mozku a do 48 hodin umřel od propuknutí.
Hrozný.
věřím na věci mezi nebem a zemí, nikdo mi to nevymluví![]()
![]()
milas moc gratuluju k práci
![]()
![]()
Jooo to mi připomíná naše fenka ve 12 letech čilá jak blázen hravá nic ji nebolelo a jen trošku kašlala pak se to zhoršovalo a krev vyplivovala přežila necelých 40 hod od prvního kašle, rakovina plic bohužel moc krutá rána zdravý hafík do té doby
@joha79 píše:
no mě napadlo když jsem šla domu z mého posledního KETu tak jsem kousek od našeho domu musela stát a odášeli rakev z paneláku uplně mě zamrazilo a na druhou stranu sem si řekla jeden odešel a já si vedle nesu domu zase cvvčka… no ale nepovedlo se a pak se teprve přišlo na tu velkou ALFU…
Jo jo 2 fny před mým oslefním OPU, vynášeli naší známu v rakvi, to byl pátrk v neděli OPU, další pátek pohřeb a můj ET, no a dopadlo to ZT, nejspíš se mi zase zbouřila tnf alfa pak byli výsledky šílené
@milas píše:
Jooo to mi připomíná naše fenka ve 12 letech čilá jak blázen hravá nic ji nebolelo a jen trošku kašlala pak se to zhoršovalo a krev vyplivovala přežila necelých 40 hod od prvního kašle, rakovina plic bohužel moc krutá rána zdravý hafík do té doby
to je hrozny, ja mu takovouhle rychlou smrt v podstate cely zivot prala, jeste v utery behal v krusnych horach na louce a ve ctvrtek na ct ta hrozna zprava a uz ho neprobudili, ze by v patek umrel v bolestech. Na druhou stranu si rikam, ze bych radeji byla vic pripravena. Tohle byl sok a v den, kdy jsme ho z urny prasili na jeho oblibeniu louku jsem dostala kontrakce a byla cely vanoce v porodnici. Hruza obdobi. My ho meli jako clena, proste clovek. ![]()
@Simi11 píše:
to je hrozny, ja mu takovouhle rychlou smrt v podstate cely zivot prala, jeste v utery behal v krusnych horach na louce a ve ctvrtek na ct ta hrozna zprava a uz ho neprobudili, ze by v patek umrel v bolestech. Na druhou stranu si rikam, ze bych radeji byla vic pripravena. Tohle byl sok a v den, kdy jsme ho z urny prasili na jeho oblibeniu louku jsem dostala kontrakce a byla cely vanoce v porodnici. Hruza obdobi. My ho meli jako clena, proste clovek.
tak my jsme hafíky zakopali u strejdy na zahradě.
Jinak vánoce ve špitále taky znám s těškým ohss před 2 roky kanyla v krku a brutálně mi tehdy taky bylo fakt, neboj teď to holky už zvládnete už to máš za pár dní!!!
@Simi11 píše:
to je hrozny, ja mu takovouhle rychlou smrt v podstate cely zivot prala, jeste v utery behal v krusnych horach na louce a ve ctvrtek na ct ta hrozna zprava a uz ho neprobudili, ze by v patek umrel v bolestech. Na druhou stranu si rikam, ze bych radeji byla vic pripravena. Tohle byl sok a v den, kdy jsme ho z urny prasili na jeho oblibeniu louku jsem dostala kontrakce a byla cely vanoce v porodnici. Hruza obdobi. My ho meli jako clena, proste clovek.
My máme vždy hafíky za člena rodiny, i toho našeho černého opičáka jedného, labradorka už má 9 let, bojím se taky toho až to časem přijde bojím, už jsem to zažila 2× u pejsků, morčat, ptáků,
@joha79 já jsem je ještě nezačala brát (píchat) vysazuji kortikoidy a čekám na recept a ty jsi kortikoidy taky zkoušela? takže ty kapačky budou taky imunoglobuliny? já jsem myslela že je ještě možnost dexamed ale imonoglobulin je lepší?
@Gilmorka píše:
@joha79 já jsem je ještě nezačala brát (píchat) vysazuji kortikoidy a čekám na recept a ty jsi kortikoidy taky zkoušela? takže ty kapačky budou taky imunoglobuliny? já jsem myslela že je ještě možnost dexamed ale imonoglobulin je lepší?
Podívej se na Janu ta u 7 pokusu otěhotněla při kapakách a donosila zdravou holčičku
@Gilmorka nn kortikoidy na mě nefungujou měla jsem Metypred a i Dexamed oboje nic a ani ty imunoglobuliny…kapačky to je zase něco jiného…
@joha79 píše:
@milas kapkách jako kapačkách? myslíš?
Joo jako kapačky infuze to jspu ty mé překlepy promiň
@milas píše:
Joo jako kapačky infuze to jspu ty mé překlepy promiň
super no moc o tom na netu nenajdeš a jak píšeš Jana ona už sem nechodí??? ale i tak díky za povzbuzení je to super že to pomohlo už je to náš poslední pokus IVF a poslední krok s ALFOU něco udělat…
@joha79 píše:
super no moc o tom na netu nenajdeš a jak píšeš Jana ona už sem nechodí??? ale i tak díky za povzbuzení je to super že to pomohlo už je to náš poslední pokus IVF a poslední krok s ALFOU něco udělat…
Chodím občas ![]()
@janvana píše:
Chodím občas
super tedy dodatečně gratuluji
koukám 7 IVF to sis taky užila sevé…
no nás čeká poseldní a to 4 IVF Metypred, Dexamed, imunoglobuliny na mě vubec nefungovalo ani trošku ted mě čekájí ty infuze je to poslední pokus možnosti. ty jai je měla v popisu máš psáno( terapie imunoglobuliny a konečně úspěch) tak v tom mám bordel
ale děkuji že jsi napsala 18.2 jdu do caru a vše proberem s dr. no na netu se moc o těch infuzí někde nák nepíše ale základ se našel…