Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@milas jo, já jsem byla hlídaná u KM, dostávala jsem IVIG a na kontrole u OG v 10tt se zjistilo, že asi před týdnem přestalo bít srdíčko, tak jsem šla hned na revizi. alfa a spol byly vysoko, ale nikdo s určitostí neřekne, jestli to byla alfa a nebo taky prostě běžné ZT kvůli špatnému vývoji
a ted máš jaké léky??
@Tinakaterina píše:
Holky, někdo tu psal, že Dexamed má být v lednici?V lékárně říkali, že ne. KM už recepty poštou neposílá. Bohužel.
Jinak já teda taky ZT po Metypredu, hodnoty byly ok a stejně ZT. Je to prostě spíš o štěstí. Teď po ZT se mi zhoršily hodnoty zas zpátky na původní a k tomu se objevil alergický zánět.Příspěvek upraven 04.02.15 v 20:45
ja to psala o imunoglobulinech-ivig- to ma byt v lednici ![]()
Tak mám výsledky. Budu kombinovat Dexamed a imunoglobuliny. Měla jste to některá? Dexamed píchám i nadále + k tomu přidají intralipidy…
Holky, byla jsem dneska na odběrech, nabírala mi vlastně všechno, začínám po pauze znovu s léčbou. Nevíte, jak dlouho budu čekat na výsledky? KM jsem vůbec neviděla, měla jsem rovnou žádanku
@Bea1979 Začínáš po pauze? Takže jsi už léčbu měla? A jak dlouho jsi měla pauzu a jaký byl důvod?
@Bea1979 mě když dělala KM komplexnejší testy po šestinedělí, tak výsledky byly do 14 dnů.
@Hanka548 Děkuju moc, zkusím jí příští týden napsat.
@Monulek Jojo, měla jsem metypred kvůli Annexinu V, pěkně se to srovnalo, pak IVF, chytlo se to, ale v 7. týdnu potrat. Mezitím jsem ale byla na odběrech a měla jsem vše ukázkově, takže imunita asi příčinou nebyla. 6 týdnů po potratu jsem měla katastrofální hodnoty všeho, takže jsme počkaly další 2 měsíce a dnes jsem byla na kontrolních odběrech. Na základě výsledků bych měla začít další kolo léčby a co nejdřív bych ráda na KET. Aspoň si to tak maluju ![]()
@Bea1979 a ty jsi psala KM, že přijedeš na kontrolu krve a nebo jsi jen volala asistentce a objednávala jsi se na krev přes ní? Revizi jsem měla 5.11. a KM mi psala, že mám přijet na kontrolu 6-8 týdnů před plánovaným KET. Tak už o tom začínám uvažovat. Trochu mě děsí jak se všem ty výsledky po revizi hodně zhoršily. Jsem zvědavá jak to budu mít já. Držím palce aby výsledky teď byly dobrý a mohla jsi začít s případnou léčbou ![]()
@Danny001 U mně to bylo tak, hlásila jsem jí potrat, a protože jsem brala metypred už dlouho, domluvily jsme se na vysazení a měla jsem po šestinedělí přijet na odběry. Myslela jsem, že hned začnu zas s léčbou, ale psala mi, že je ještě krátce po tom potratu, a proto mám hodnoty špatný, takže ještě počkáme a mám se s asistentkou domluvit na žádankách na další odběry na konec ledna. A to jsem udělala
. Ale vyloženě mi psala, že vysoká alfa a NK buňky jsou ještě zbytek toho potratu, tak doufám, že to byl přechodný stav, protože tyhle hodnoty jsem jinak měla v pořádku i bez léků.
Taky držím palce, ať to máš dobrý a ke KETu se dostaneš co nejdříve ![]()
@Bea1979 mě po šestinedělí kontrolovat nechtěla, ale asi proto, že jsem psala, že bych na KET chtěla až na jaře. Tak jí napíšu, že nastal čas a domluvím se kdy přijedu. Minule jsme brala Metypred od března a povolení na IVF jsme dostala až za 4 měsíce. K tomu Pentomer, ale po tom mi byo pořád blbě. Tak snad to teď nebude trvat tak dlouho. Máme posledního sněhuláka a pak už bohužel bude konečná. Kolik ty máš zamraženo?
@Danny001 Revizi jsme měly stejně. Já byla na kontrole 6.1. A hodnoty špatné. Byla jsem i u ní pokecat a pak na odběrech. Napsala mi Dexamed a něco na alergii. Ta se mi hodně zhoršila a jsem celá osypaná. No a ještě před ket chce udělat kontrolní odběry.
Jo a chtěla mě vidět po šestinedělí, i když ví, že ket nejdříve v létě. Dřív se na to necítím…
@Tinakaterina ahoooj,já vím, že jsme na tom stejně.
A jak se cítíš?