Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No mám v plánu udělat ještě dvě IVF, ale do toho se my už nechce chodit na nějaké psychotesty sami víte jaké je to stimulovat a dělat tyto testy. Člověk je více plačtivý a vše si více bere podobně. Já jsem nybyla dojmu, že se snaží o to aby mě už bylo více jak 40 let a tím pádem nám chtějí dát dítě v 5 letech což se nám nelíbí. Je to už moc velké dítě na výchovu a nikdy bychom s ním neprožili nic od začátku plazení první krůčky atd. To si myslím, proto to tolik natahují. Aby náš věk byl co nejvyšší na malé dítě.
@adny mně odpoví do pár dní.. vždy tak 3,4 dny taky jsem z toho bývala nervní a psala i 2× email a nevím jestli to pomohlo nebo prostě si to přečetla až měla čas
@Mandlička každý kraj to má jinak, ale myslím, že oni nedělají to, co ty si myslíš. Domnívám se, že se snaží žadatelům i dětem pomoct. A nikdo vás nemůže nutit do 5letého dítěte. Pokud si budete stát třeba za dítětem do 1 roku, tak je pravděpodobný, že si asi pěkně počkáte. Kdybyste zadali třeba dítě do 3let, šance je podle mě daleko vyšší.
IZZi oni hrály kvůli mému věku protože letos mi už bude 40 let a podávali jsme to když mi bylo 38. Takže si myslím, že to celkem prodlužují a to dost. My jsme dali do tří let ale nyní to stahujeme do dvou. Protože chtějí abych byla s dítětem tři roky doma a to bych zase neměla drženou práci. to je jen do 7 let dítěte, ale než půjdu na MD tak se mohou zákony opět změnit a měla bych smůlu. atd. No u nás se žadatelům nesnaží pomoci jen to jak říkali, že jsem si z toho nesedla na zadek a nebyla schopná zařídit školení tak to se jim nelíbylo a to hodně. jenže pracuji v nepřetržitém provozu a plánujeme měsíc do předu a nejde to ze dne na den změnit když nemá kdo chodit do práce. Oni si neuvědomují, že ta práce mě živí a bude i to dítě, ale toto si oni neuvědomují je u nás v mém oboru vysoká nezaměstnanost. atd. Ano nemám flexibilitu z týdne na týden. Hlavně když mi volají někam do lesa a pořád se ztrácí signál a domluvit se na tři měcíse volno na jeden celý den to moc nejde. Víš protože to bylo tak blbě, že jsem nemohla mít ani noční. pokud chodíš na ráno tak je to v pohodě.
@Mandlička u nás teda, když někdo nemohl, nahradil si tu část kurzu jindy. My jsme jeli 1× o 2hodiny dřív a nakonec to nikdo neřešil, i když jsem počítala s náhradou.
No a volali jste někdy na kraj, co se děje? Já bych se asi zajímala, proč to trvá tak dlouho, v čem je problém, jestli jim nechyběj nějaký podklady. Mě třeba volali, že nemaj nějakou zprávu pro jejich doktorku. Tak jsem jim musela říct, že musej otočit list, že je to z druhé strany ![]()
Já volala jednou na kraj a se zlou se potázala za mě už ne. Chtěli jsme jít na školení dříve, ale bylo nám řečeno, že těhotná nemůžu a pak jsem o mimčo přišla a nemohla se na školení vrátit. hele mám práci a nebudu si v ní dělat zle vloni to stačilo a táhne se to až do letošního roku. No nic nikdy na vánoce nebudu mít volno ani dva dny v kuse a to do důchodu. No nic zrušila jsem vánoce a už je nikdy nebudu slavit. To zklamání je vždycky moc veliké atd. Příští rok se podívám po jiné práci, ale za 10 dělat nemohu nezaplatila bych hypotéku a vše kolem což nyní činí více jak 18 tisíc. ted to celkem jde. Jo a stát by nám totiž nic nedal stačí kolik mi můj otec dluží na alimentech a nikdy to nebyl povinný zaplatit i s uroky atd. stačí jak jsem si musela při škole pořád někdě přivydělávat i zpětně se diví jak jsem to vůbec dokázala v týdnu uklízet o víkendu uklízet + letáky. o velkých prázdninách každý den v práci a po noční jít uklizet a pak opět roznášet letáky. atd.
@Mandlička tak to jsi z nějakýho drsnýho kraje s dost necitlivýma úředníkama ![]()
IZZ mě říkali at o práci vůbec nemluvím ani o tom co mi kdo v práci udělal a mám si vždycky sednout na zadek když oni budou viölat a mám nechat praci prací a řešit telefony no je to na palici.
No přípravka skončila v listopadu 2014 až minulý týden jsme se dozvěděli na nás posudyky, že nás školitelé doporučují. nezdá se ti to po konci celkem dlouhou dobu až v unoru se dozvědět výsledky? V lednu jsme to dvakrát urgovali kdy příjdou na návštěvu k nám domů jeden den zavolali a druhý přišli. No a já den před tím do 19:30 v práci teplotu a podobně. takže jen tak tak jsem stihla v horečkách něco poklidit. no a jako vždy nikdy nedodrželi dobu příjezdu vždy max 30 až 1,30 zpoždění apodobně.
@Mandlička nám přišlo vyjádření měsíc po konci přípravky…měli na to 30dní
No nám to četli minulý týden tak než to odešlou a podobně tak to bude zase nějaký ten měsíc trvat. No a to pořád nejsme v pořadníku. Proto se mi nediv, že se mi zdá, že je to všechno moc zdlouhavé a to až moc. počítám, že někdy o prázdninách půjdeme na psychotesty a to už bude dva roky od podání. takže je to moc a moc dlouho.
@Mandlička tak pokud vás teprve čekaj psychotesty, tak nemůžete být schválení, ne?
Já psala, že nás schlálili školitelé z přípravky. Nic víc také jsem psala, že nejsme na čekací litině. takže od podání to bude trvat tak dva roky což se mi zdá velice dlouho když tady jiní jsou na pořadníku za 3/4 roku. Proto říkám, že si hrají kvůli mému věku.
@Mandlička aha, tak máte zvláštní postupy narozdíl od našeho kraje. My jsme byli schválení po půl roce od žádosti. Tak snad se to pohne u vás
Ahoj holky, už jsem konečně doma. Děkuju že jste na mně myslely.
Nakonec to byly NK buňky. Prý se stim ještě nesetkala aby při dexamedu se zvýšila hodnota, a tu jsem měla 59 ![]()
Dnešní výsledky jsem měla expres, hodnota klesla na 34,potřebuju pod 20.Příští týden zase KO, pojedu ve středu. Jinak hcg stouplo, minulý týden 1302 dnes 18766.
V CARU jsme viděli ale jen gastracni váček, něco druhyho tam studovala, ale myslí si že tam je jen jeden. Další kontrola také příští středu.
Tak holky, prosím držte palečky ať je za týden vše ok ![]()