Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bea1979 píše:
Holky, já se asi zbláznim! Už v půl 5 mi přišly výsledky od KM a já si toho NEVŠIMLA!Píše:
Já mám takovou radost!!!
Dobrý den, ty nehezké prosincové nálezy byly vskutku způsobeny kyretáží a hojením. Aktuální nálezy jsou už téměř normální. Za mne začněte plánovat KET. 6 týdnů před KET navrhuji začít podávat imunomodulační léčbu injekcemi dexamethasonu (lék Dexamed, podává se nitrosvalově 1× týdně, důvod injekční aplikace = rychlejší a trošku jiný efekt než u tabletového methylprednislonu). Ráda bych viděla parametry bun imunity ještě před ET.
Autoprotilátky z únorového odběru ještě nemám, doufám však, že budou negativní jako v prosinci
Super nádhera!!! to jsem měla podobné v říjnu, teď jsem zvědavá co dál?
@Bea1979 žádné vedlejší účinky nemám ani nwspavost nebo spavost, fakt neee, neboj bude to ok
@milas píše:
Holky vy jste měly ket 21 dc? já měla teď ovu teprve 22 dc, ale tehdy v jiném caru mi dělali ket 10 dc
Jj 21 dc, mela jsem rizenej cyklus, abych nemela ovulaci s estrofermem, pak utros a o 2 dny jsme to posunuli s primarem, aby mi transfer udelal on.
Vedlejsi ucinek u me ten, ze jsem ten den nespala nic vic ![]()
Nadhernych 5 nanuku, to je fajn, ze se vyhnes hormonum, podle me mas obrovskou sanci. Budes vkladat 2?
@Simi11 Ty vstáváš v půl šestý?
![]()
Moc děkuju, no uvidíme, jedno embryo z týhle várky se mi na podzim chytlo, ale pak jsem měla hnusnej potrat. Imunitu jsem měla v pořádku, tak bylo pravděpodobně špatné embryo, doufám teda, že nejsou špatný všechny
. Taky se nemusí rozmrazit všechny… Ale jo, jsem klidnější. Zamrazeno mám po jednom embryu, embryoložka u Apolináře mi říkala, že když jich je takhle trošku víc, je to lepší vkládat pojednom a chodit třeba na KET každý měsíc, dokud se to nepovede, tak uvidím. Propočítávala jsem to a vychází to na ket kolem 6/4, jupí
![]()
@Bea1979 píše:
@Simi11 Ty vstáváš v půl šestý?![]()
![]()
Moc děkuju, no uvidíme, jedno embryo z týhle várky se mi na podzim chytlo, ale pak jsem měla hnusnej potrat. Imunitu jsem měla v pořádku, tak bylo pravděpodobně špatné embryo, doufám teda, že nejsou špatný všechny. Taky se nemusí rozmrazit všechny… Ale jo, jsem klidnější. Zamrazeno mám po jednom embryu, embryoložka u Apolináře mi říkala, že když jich je takhle trošku víc, je to lepší vkládat pojednom a chodit třeba na KET každý měsíc, dokud se to nepovede, tak uvidím. Propočítávala jsem to a vychází to na ket kolem 6/4, jupí
![]()
![]()
no paráda, v pronatalu zamražují po 2, to mě dost štvalo. ket kolem 6.dubna nebo jak myslíš to 6/4?
nene nevstávám, ale už jsem nemohla spát, psala jsem z mobilu. je to náhodou výjimka, jsem se vzbudila uplně až v tech pul šestý, normálně tedka nespim od 3-6.
Holky co jste měli před těhotenstvím nk buňky, drželi se vám pak stále dole, nebo v těhu stoupli ![]()
@Simi11 jojo, KET 6. dubna. Nemůžu věřit, že mi šly ty hodnoty dolů samy, s annexinem jsem bojovala rok a i potom jsem šla do IVF s nadlimitníma hodnotama
@Bea1979 píše:
@Simi11 jojo, KET 6. dubna. Nemůžu věřit, že mi šly ty hodnoty dolů samy, s annexinem jsem bojovala rok a i potom jsem šla do IVF s nadlimitníma hodnotama
byla jsem pak 2× na kontrole. 12+0jsem měla 16.6 uplně nejmín v životě. pak jsem byla ještě jednou někdy ve 22 týdnu a bylo už zase kolem 40. ale jakmile mimino zpočne výživu z placenty(kolem 12tt) tak už se tvoje nk bunky můžou zbláznit jak chtějí ![]()
Jo a týden před ket jsem měla 18.8, na to konto mi je dala domů a měla jsem si píchnout ještě den přd ket, v den ket a den po ket. týden po ket kontrola nk 18.2, další týden 17.9
@Bea1979 píše:
anexin mám pocit takhle od holek, že s ním bojuje hodně holek. nk bunky jsou většinou hodnější, až u někoho viž Fífo
![]()
@Fíífía píše:![]()
Já si myslím že ten můj mimoň tu hodnotu nemohl přežít
no to víš, to se nedá říct. ![]()
nicméně bych to vzala z té lepší stránky.
je strašně důležitý, že víš, že otěhotnět lze.
Malíčková má něco v zásobě, věřím, ji, podle mně by ti dala kapačky, ty jsou nejúčinnější.
ale ještě neházejme flintu do žita, třeba je mimi bojovník. hlavně nenastydni, at se nk bunky ještě víc neaktivují
![]()