Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simi11 je to asi hodně náročný, ale ušla jsi už tak dlouhou cestu, že tohle dáš. Brzy budeš mít malou u sebe v náručí a my tady se moc těšíme až nám jí představíš. ![]()
@Bea1979 tak to na KET držím palce a hlavně aby byla i imunita ukázková.
Jsem zvědavá jak ta moje zareagovala po revizi (v listopadu). Chceme také KET někdy na jaře nebo začátkem léta. Záleží jaká bude léčba.
@Danny001 Taky jsem byla v listopadu na revizi. Po šestinedělí jsem byla na kontrolních odběrech, ty vyšly hodně blbě. Ale ted jsem byla znova a krásně se mi to srovnalo semo od sebe do normálu. Teď píchám dexamed (už mám za sebou 3) a po šesté jdu na odběy zas. Věřím, že i ty to budeš mít v pořádku.
Teď se zas bojím, jak se budou embrya rozmrazovat, jestli to přežijou a taky jestli třeba nemají nějakou vadu…
Takze klasika, opet jsem vyjimka:-) na druhou tbl jsem prestala zazrakem reagovat:-D za chvili treti, pokud do 19.00 nezacnou poradny stahy, tak to nema smysl dal pry protahovat a otevre me:-D dneska bude mimineckooooo
@Bea1979 mě ani nezvala KM na odběry po revizi, napsala mi abych přijela 6-8 týdnů před KET. Teď jsem od listopadu vysadila uplně všechno. Tak si říkám, že ty hodnoty by nemusely už být tak vysoké. My máme poslední embryo a naše poslední naděje na vlastní. Bohužel jsme zatím měly embrya špatný. Kolik vy máte sněhuláků? Určitě se vám dobře rozmrazí ![]()
@Simi11 držím palce! mně vyvolávali taky 3 tabletama a ani jedna kontrakce, takže jsem skončila na operačním sále
@Adona-i píše:
@Simi11 držím palce! mně vyvolávali taky 3 tabletama a ani jedna kontrakce, takže jsem skončila na operačním sále
No tak s tim uz pocitam. Tak kdyz mrnous nechce at se nestresuje si rikam, vynda se tak jako tak:-) jediny co me strasi, ze mam hlad uz ted.
@Danny001 máme 5 blastocystiček, je to první KET, tak nemám zatím zkušenost. Podívej, jestli na světě existuje nějaká spravedlnost, tak vám to s posledním embryjkem při posledním pokusu prostě vyjít musí. A pak ještě vyjde ta adopce a budete mít doma dvě škvrňata ![]()
@Simi11 Mně se líbí, jak v týhle vypjatý chvíli, na kterou čekáš už kdoví jak dlouho, myslíš na hlad
![]()
@Bea1979 píše:
@Danny001 máme 5 blastocystiček, je to první KET, tak nemám zatím zkušenost. Podívej, jestli na světě existuje nějaká spravedlnost, tak vám to s posledním embryjkem při posledním pokusu prostě vyjít musí. A pak ještě vyjde ta adopce a budete mít doma dvě škvrňata@Simi11 Mně se líbí, jak v týhle vypjatý chvíli, na kterou čekáš už kdoví jak dlouho, myslíš na hlad
![]()
![]()
![]()
No ani nevis jak, na nic jinyho nemyslim ![]()
Ahoj Holky,
já jsem ta kamarádka od Simi, co jí paní primářka Malíčková předepsala léčbu imunoglobuliny Igamplia a Privigen, ale jelikož jsem z Moravy, tak mě odmítla léčit. Včera jsem jí ještě usilovně prosila, ale bohužel bezvýsledně. Zase mě odmítla. Prý musí uspokojit pacientky VFN. Dnes jsem celý den protelefonovala s Imunologi a CAR centry v Brně a Olomouci, ale nikdo mi není schopný pomoci. Každý jen říká doneste si imunoglobuliny a mi vám je podáme, ale zajistit vám je neumíme. A vyřídit žádost na pojišťovně tak to taky ne. Volala jsem i na VZP v Olomouci, ještě takovou žádost nevyřizovali. Zítra jedu osobně na VZP do Brna se informovat tam. Opravdu už nevím jak dál. Neznáte nějakého imunologa z Moravy, který by mi imunoglobuliny předepsal??? Dnes jsem se dokonce objednala i do CAR VFN, termín mi dali až 26.5.. Ale upřímně nedovedu si představit jezdit 300 km na IVF a imunoglobuliny do Prahy… Prosím poraďte mi. Díky moc.