Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mám na vás zkušené prosbu.
Moje kamarádka byla u primářky a naindukovala jí toto:
V souvislosti s plánovaným embryotransferem doporučuji podpůrnou imunomodulaci i. m./i. v. imunoglobuliny dle tohoto rozpisu:
Igamplia 800 mg i. m. 1.DC
Privigen 2,5 g i. v. 7 dní před ET
Privigen 2,5 g i. v. 7 dní po KET
V případě pozit. gravitestu Privigen 2,5 g i. v. á 14 dní nejméně do průkazu vitality plodu.
řekněte to je ta drahá léčba viz tehdy článek na idnesu?
řekla ji na rovinu, at si najde jiného imunologa blíž bydlišti - Morava…
ale upřímně, nikdo jiný ji to nedá. ![]()
Simi, já našla tohle:
1. Igamplia - cena 1355,– asi za jednu ampuli, pojišťovna hradí až 100%
http://www.sukl.cz/…n/detail.php?…
2. Privigen je stopro imunoglobulin, ampule 25 ml stojí 2619,–. To její dávkování odpovídá tý cene 2619,–, což je teda darda…28 dávek… ![]()
@Simi11
myslim ze v clanku bylo ze 1 gram stoji 1300kc
když jsem to propočítávala na me tehotenstvi tak to bylo cca 80tis…nevim kde vzaly ty castky v tom clanku…ja mela nedriv myslim 1g, pak 2g a pak celou dobu 5gramu po 3tydnech, v krizovych tydnech po 2 týdnech…poslední davka byla 7,5 gramu cca ve 32-33tt-schvalne to zkusim podle zaznamu propočítat…jinak ma vaha byla na zacatku tehu 67kg-na konci 75-ale nikdo mou vahu nikdy neresil a nezohlednovaly se davky podle vahy
v clanku je dost nesrovnalosti-aspoň dle me zkusenosti
a co mam zkušenost a ruzne nacteno, tak opravdu nikdo jiny nez malickova ji to neda
…zkusila bych se u ni udrzet za kazdou cenu ![]()
Příspěvek upraven 25.02.15 v 11:24
@Bea1979
pekne jsi to nasla ![]()
jinak do vitality plodu je myslim odle nich cca 30-32tt-to jsou uz hotove plice a i oci miminka ![]()
@Bea1979 píše:
Simi, já našla tohle:
1. Igamplia - cena 1355,– asi za jednu ampuli, pojišťovna hradí až 100%
2. Privigen je stopro imunoglobulin, ampule 25 ml stojí 2619,–. To její dávkování odpovídá tý cene 2619,–, což je teda darda…28 dávek…
takže to bude o penězích, jenže ji to nikdo jiný nedá.
Holčina má po 15 IVF, snaží se 12 let. to je k pos..ní.
Co radíte? jak se k ní dostat?
Ty vado já naivně myslela, že vitalita plodu je srdce…nebo ukončený 1 trim.tedy když se plod vyživuje z plodový vody.
No tak 32 týdnu to je mazec.
![]()
Kámošce jsem napsala, at se sem přihlásí, tak nás snad navštíví
![]()
@Papia Děkuju za pochvalu ![]()
Představ si, dneska jsem volala k Apolináři do CARu a MUDr. Koucký tam už nepracuje
, šéfuje teď rizikovce a nemá už čas, ach jo. Objednala jsem se k doc. Řežábkovi, vůbec ho neznám, ale dělal mi ET a to, i když nakrátko, tak vyšlo
@Simi11 Já taky pochopila, že to je do srdíčka, ale tohle je teda mazec.
Nepsal tu někdo, že s tou léčbou začínají už i v Ústí?
@Simi11 píše:
takže to bude o penězích, jenže ji to nikdo jiný nedá.
Holčina má po 15 IVF, snaží se 12 let. to je k pos..ní.
Co radíte? jak se k ní dostat?
Jestli KM nebere, tak MUSÍ kámoška do CARu k Apolináři, tam při vstupní prohlídce automaticky nabírají imuno a jde to rovnou ke KM, aspoň se mnou to tak bylo
@Simi11
ja to s tou vitalitou nevim jiste, ale srdicko uz masklido v 6tt-a to není „nic“
ve 24tt uz se da mimi zachranit-ale popravde-zajakou cenu a s jakou pravdepodobnosti ![]()
tak jsem to ted spočetla- mela jsem za cele tehu 53 gramu- takze to není tak hrozne-zadne 300-400 tisíc jak pisou v tom clanku
…jen ta tva kamaradka by mela ještě nejake davky před tehu, no…ale zase ma mit "jen 2,5 gramu i v prubehu tehu-ja mela pak uz 5g.
v tom clanku to psali, ze zacinaji uzi jinde-ale kdoví jak jsou na tom v tech zacatcich ![]()
poslední davku 7,5g.jsem mela ve 32+2tt
@Simi11 píše:
Ty vado já naivně myslela, že vitalita plodu je srdce…nebo ukončený 1 trim.tedy když se plod vyživuje z plodový vody.
No tak 32 týdnu to je mazec.![]()
![]()
Kámošce jsem napsala, at se sem přihlásí, tak nás snad navštíví
![]()
![]()
![]()
plod secca od 10- 12tt vyzivuje z placenty- z vody ne ![]()
zkus to propočíst kolikrat by ty davky dostala-podle me to není tak strasne ![]()
Koukám na to ještě jednou a ta formulace „nejméně do průkazu vitality plodu“ mi přijde jako fakt do srdeční akce. Já mám ve zprávě z ultrazvuku napsáno: jeden vitální plod. A dál než do srdíčka jsem to nedotáhla
Pokud to jen tak narychlo propoctu, tak by dostala dejme tomu v 8mesicich davku cca 5gramu(2×2,5)-takze cca 40 gramu celkem, coz je 40× 1300= 52tisic
-vim ze to je hodne penez, ale není to 300-400 tis jak pisou