Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simi11 píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je to tak smutný, jak já tě chápu.
včera mi bylo pěkně trapně u KM, sedělo tam 6 holek přede dveřma a já vyšla od ní s břichem. ty pohledy nebyly hezké a mně to bylo tak líto![]()
![]()
ale s každou z nich tak soucítím, ale u KM máte každá obrovskou šanci. a na každýho jednou dojde.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jee tak to my zažili i maminku s chlapečkem 2 roky krutého boje a celé těhu vybojované nám to říkala i M i ta paní a říkala že se taky dočkáme…
No a nebo paní co ji donesla krásný pugééétt takže taky nádhera, ale mě to tak kruté nepřipadalo, nikdy nemůžeme vědět jaké trápení to těhu tédané osoby těhu předcházelo
Já se za ní chystám ještě na kontrolu krve po šestinedělí, tak ji taky chci vzít něco. nevím jestli kytku, nebo nějaký poukaz do restaurace.
Fífo, balíček připraven, dokonce jsem našla i kablík a cd, takže by mělo fungovat nahrávání, ale upřímně, já to nikdy nezkoušela. nikdy jsem ji netrápila.
vždycky mi stačilo každý ráno poslechnout 2 srdeční ozvy a přestala jsem. nechtěla bych ji trápit nahráváním a třeba 15 minutovým poslechem.
pak až budeš kolem 10-11tt to můžeš slyšet, hrozně dole. uplně v ohanbí, tam kde je ochlupení. málo kdo tuší, že je to takhle nízko, ale je, musíš dost přitlačit, ale čím víc roste, tak ho slyšíš líp a líp
![]()
prvně jsem ji třeba hledala 5 minut.
dokud neslyšíš vlak, tak to není ono. někdy už si myslíš, žes ho našla a pak si dej prst k uchu, jestli to není tvůj tep ![]()
ale je to parádní.
může to být putovní angelsound po naší diskuzi, doufám, že se nebude ale čekat celých 8 měsící na další štafetu.
doufám, že bude dřív někdo těhotný.
angelsound jsem nejvíc využila do pohybů tzn tak do 24 tt. pak máš denně pohyby, třeba i dřív, ale do té doby máš prohlídku jednou za měsíc a pro mě to nervy teda byly…
![]()
Jo a dneska jsem si vzpomněla, že jsem byla zhruba 3 měsíce před ketem u kartářky a ta byla přesvědčená, že brzo otěhotním, že na tatínkovi(mýho táty) narozeniny v září budeme všichni moc štastní a tak to bylo.
co vy? nezkoušely jste za žádnou vyrazit? nebo tomu nevěříte? mně to moc pomohlo, i kdyby to byly kecy, tak mně to prostě pomohlo
![]()
@Simi11 píše:
Jo a dneska jsem si vzpomněla, že jsem byla zhruba 3 měsíce před ketem u kartářky a ta byla přesvědčená, že brzo otěhotním, že na tatínkovi(mýho táty) narozeniny v září budeme všichni moc štastní a tak to bylo.co vy? nezkoušely jste za žádnou vyrazit? nebo tomu nevěříte? mně to moc pomohlo, i kdyby to byly kecy, tak mně to prostě pomohlo![]()
Nevím i bych zašla ale zatím nebyli peníze… dnes už i chlap slyšel že je plodný rok na dětičky tak jsme zvědaví no
@Simi11 tak super, ale asi kablik taky nevyužiju, jinak teda
moc děkuji za,,návod" ![]()
Já bych na kartářku neměla odvahu ![]()
@monika m píše:
to a toje přesně ono
a pak se má člověk rozhodu, zda to chce či ně
manžel by chtěl ideálně 1 zavést, to nejlepší, a ostatní vyšetřit, abychom nemuseli čekat na další měsíc, když se musí po PGD mrazit. Jen nevím, zda to jde
Nám v Caru navíc nabídli jen PGS, tak nevím
holky nevíte, zda to jde??
@Fíífía píše:
@Simi11 tak super, ale asi kablik taky nevyužiju, jinak teda
moc děkuji za,,návod"
Já bych na kartářku neměla odvahu
Fifo penizky na uctu, neuveritelna rychlost:-) ficim za chvili na postu:-) dekuju
@Simi11 píše:
Podle me 100%
no jako bylo by to tak nejlepší…
mobjím se toho ubýtku při pražení
ikdyž PGD, prý taky není 100% jisté a můžou vyhodit i dobré embryo
Moje mamka si nechala vyložit na moje druhé dítě. kartářka jí řekla, že ho mít budu. Ale že tam dušička není v nejbližším půl roce a že mám počkat po mém krizovém období, což je červen (3 potraty v tomto měsíci)
Tak čekám na červenec a věřím, že to s pomocí KM vyjde:-)
@Adona-i píše:
Moje mamka si nechala vyložit na moje druhé dítě. kartářka jí řekla, že ho mít budu. Ale že tam dušička není v nejbližším půl roce a že mám počkat po mém krizovém období, což je červen (3 potraty v tomto měsíci)
Tak čekám na červenec a věřím, že to s pomocí KM vyjde:-)
@monika m já teda nevím, jaký je rozdíl mezi Pgd A PGS. mně v CAru řekli, že je to to stejné.
Myslím, že po domluvě s CARem by to jít mělo, i když to asi není běžná praxe.
@Adona-i pdg je pětidenních (nutno tedy mrazit) a pgs třídenních embryí (zavádí se rovnou, ale chybovost je větší)
@monika m aha, mně vyšetřovali pětidenní, ale akci měl CAR na PGS. Tak nevím ![]()
Ono je to asi jedno. Myslím, že rozmrazení problém dneska už není. Já bych do ET bez vyšetření nešla. Ale je fakt, že já potrácím a otěhotnět není problém.
@Adona-i já se bojím, že mi vychodí i dobré embryo
všude to píšou, že to je možné