Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@monika m tohle jsem nikde nečetla, ale nezajímala jsem se o to. Proč by to dělali? Maximálně omylem a to se nikdo nedozví. Asi není dobré to studovat tak moc a prostě jim věřit. Ono pokud to má vyjít, tak to vyjde.
mně zavedli embryo zdravé, silné a stejně to v 10tt skončilo:-(
@monika m KM si myslí, že chyba je v tom, že jsem neměla Fraxiparine. Zjistila mi lehce zvýšené TNFa, tak možná i to bude problém.
každopádně, teď mě bude sledovat, tak to určitě dobře dopadne. Předtím jsem chodila jinam.
@Simi11 píše:
Jo a dneska jsem si vzpomněla, že jsem byla zhruba 3 měsíce před ketem u kartářky a ta byla přesvědčená, že brzo otěhotním, že na tatínkovi(mýho táty) narozeniny v září budeme všichni moc štastní a tak to bylo.co vy? nezkoušely jste za žádnou vyrazit? nebo tomu nevěříte? mně to moc pomohlo, i kdyby to byly kecy, tak mně to prostě pomohlo![]()
tak u kartářky jsem byla a ta mi předpověděla mého muže a spoustu věcí co vědět nemohla takže jí jsem věřila, ale ta už bohužel nežije, ale každopádně mi předpověděla už tenkrát dvě dětičky tak doufám, že i v tomhle se nespletla ![]()
@Gilmorka píše:
@Simi11 už jsem ten příspěvek stihla i smazat mně je trapně si i stěžovatale vím, že vy jste asi jediné kdo to chápe moc díky
ani nevíš jak moc tě chápu, taky mám občas pocit, že už to nezvládám, ale pak nějak najdu sílu a prostě si řeknu, že na ty řeči kašlu a, že i na mě mimčo určitě čeká, víš nechci aby ze mě jednou byla taková ta zapšklá baba a tak se snažím vše kolem brát s nadhledem, třeba včera mi moje tchyně řekla abysme jeli k moři a, že třeba tam se zadaří( nemám vejcovody ona to ví) no nejraději bych jí nakopla, ale vše jsem jí opět vysvětlila a pak jsem na sebe byla pyšná, že jsem se ovládla
drž se a vykašli se na tyhle řeči a buď nad věcí, hlavně pro tebe to bude lehčí ![]()
@Simi11 píše:
Já se za ní chystám ještě na kontrolu krve po šestinedělí, tak ji taky chci vzít něco. nevím jestli kytku, nebo nějaký poukaz do restaurace.Fífo, balíček připraven, dokonce jsem našla i kablík a cd, takže by mělo fungovat nahrávání, ale upřímně, já to nikdy nezkoušela. nikdy jsem ji netrápila.
vždycky mi stačilo každý ráno poslechnout 2 srdeční ozvy a přestala jsem. nechtěla bych ji trápit nahráváním a třeba 15 minutovým poslechem.pak až budeš kolem 10-11tt to můžeš slyšet, hrozně dole. uplně v ohanbí, tam kde je ochlupení. málo kdo tuší, že je to takhle nízko, ale je, musíš dost přitlačit, ale čím víc roste, tak ho slyšíš líp a líp
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
prvně jsem ji třeba hledala 5 minut.
dokud neslyšíš vlak, tak to není ono. někdy už si myslíš, žes ho našla a pak si dej prst k uchu, jestli to není tvůj tepale je to parádní.
může to být putovní angelsound po naší diskuzi, doufám, že se nebude ale čekat celých 8 měsící na další štafetu.
doufám, že bude dřív někdo těhotný.
angelsound jsem nejvíc využila do pohybů tzn tak do 24 tt. pak máš denně pohyby, třeba i dřív, ale do té doby máš prohlídku jednou za měsíc a pro mě to nervy teda byly…![]()
teda o tom angelsoundu čtu poprvé, to musí být krásný zážitek
a hezky jsi vysvětlila kde hledat, až jednou budu v tom tak si to určitě pořídím ![]()
@milas píše:
Nevím i bych zašla ale zatím nebyli peníze… dnes už i chlap slyšel že je plodný rok na dětičky tak jsme zvědaví no
tak moje kartářka si brala jen to co jí kdo dal, takže já jí dala kafe, asi 200 kč a ostatní holky taky tak nějak, takže to není vždy jen o penězích ![]()
@milas píše:že je plodný rok 2015 taky doufám a nic jiného si ani nepřipouštím
Nevím i bych zašla ale zatím nebyli peníze… dnes už i chlap slyšel že je plodný rok na dětičky tak jsme zvědaví no
@Adona-i píše:
@monika m KM si myslí, že chyba je v tom, že jsem neměla Fraxiparine. Zjistila mi lehce zvýšené TNFa, tak možná i to bude problém.
každopádně, teď mě bude sledovat, tak to určitě dobře dopadne. Předtím jsem chodila jinam.
a tobě zjistili poruchu srážlivosti krve? mě to zjistili taky a při ivf si budu muset píchat fraxiparin a pokud se zadaří pak i celé těhotenství, je škoda, že to u tebe zanedbali ![]()
@Simi11 píše:
Fifže to penizky na uctu, neuveritelna rychlost:-) ficim za chvili na postu:-) dekuju
To je fofr, bance jsem myslela že to potrvá ![]()
Já děkuju.
@monika m píše:
@Adona-i pdg je pětidenních (nutno tedy mrazit) a pgs třídenních embryí (zavádí se rovnou, ale chybovost je větší)
ahojky, chtela bych jen dovysvetlit ten rozdil mezi PGD (diagnostika) a PGS (screening), neni to v poctu dni, ale v tom, ze u diagnostiky (PGD) se zkouma konkretni geneticka vada, vadny chromozom atd., na rozdil od PGS, u ktereho se provadi kompletni screening vsech chromozomu. a PGS muze byt jak z 3dennich embryjek (tam je samozrejme ta presnost nizsi, vysledek je hned, takze se provadi ET), tak i z 5dennich blastocyst (daleko presnejsi, kdy pak ale vzdy nasleduje az KET). Ja mela PGS u trech blasticek, ktere mi zamrazili a zdrava byla jen 1. U ostatnich dvou chybel pokazde jeden chromozom.
A toho spatneho rozmrazeni se bat nemusis, to je temer nulove to riziko (pri vitrifikaci tusim 1%, takze timhle bych se vubec nezatezovala) ![]()
Čtu si tady o tom PGD a PGS. A tak si říkám, jestli to není zbytečný, když ani s tím to kolikrát nedopadne… ![]()
@verca37 Jinak já nemám zjištěnou poruchu srážlivosti a po transferu jsem si vždy píchala Fraxiparine. V minulém car mi ho dávali. Teď v RF mi ho nedali a nedopadlo to dobře. Paní primářka říkala, že při dalším pokusu mi ho zas dá.
@Tinakaterina tezko rict
ja mela posledni pokus na pojistovnu, tak jsem to chtela aspon zkusit, abych toho pak treba pozdeji nelitovala a nerekla si, ze jsem pro to neudelala vsechno…a bylo to poprve, co jsem otehotnela, bohuzel ve 3 mesici ZT, takze to bohuzel nevyslo (i kdyz ne z gen. priciny)
ale zas me to trosku nakoplo, ze jsem zas o krok dal a treba se to priste uz konecne podari ![]()