Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Ezetka píše:
@Simi11 no ved toto že ešte stále som v napätí..žiadna úlava teda uff ufff..ale zase si hovorím že snád biochemické býva ked sa mimi neudrží z dôvodu z ktoreho sa liečim a to uz mam v poriadku..no nič, uvidíme…holky ja budem taký seriál na pokračovanie
Ještě napiš kolikátý den vkladali mimi. Hele je to tam. Já si tehdy říkala, hlavně že je tam duch prostě těhotná jsi. Jestli se něco stane neudrží se atd tak dobře ale víš že vy dva s chlapem prostě otěhotnět umíte. Spousta holek netuší ani tohle. Buď ráda z každého pokroku. Neulevi se ti, každý utz jsou nervy. Držím vše jo a večer nepij ![]()
Já teda chodila taky na hCG, nabiral mi to OG. CAR mám moooc daleko. Jak často už si nepamatuju.
Alfa se mi při otěhotnění vždy zhoupla do špatných čísel, proto jsem brala jak při prvním pokusu Metypred, tak při druhém pokusu Dexamed i v těhu dál. Uvidis, co Ti paní primarka odepíše.
A presne, jak píše SIMI, hlavně, že tam ty // prostě jsou, otěhotnět umis.
@Ezetka je tam krásný dušík, potichounku gratuluji a i nadále držím palce. Já už teda fotky s // nemám, ale neměla jsem o moc silnější čárku, taky mi vkládali jako tobě, jednou osmi a jednou čtyř…pokud máš možnost dojdi si na krev a pozítří znova, uvidíš jak hcg roste
![]()
To je fakt zajímavý, jak má každa jinak silnou čárku. A o síle čarky to fakt není.
Ezetko, bude to dobrý!!! ![]()
U no já je u sebe právě ani nevidím takže uklidňuju Ezetku, prostě je to tam ty naše tehule ![]()
@milas @Tinakaterina @Simi11 @estrela @rommisek
Holčičky moje ja som tak rada že vás tu mám
tolko podpory a viery mi dodavate
ja od rána lezím s tabletom v ruke len čo som sa nasnidala a vyzliekla z pyžama a hladam na nete niekoho kto to ma tak ako ja..a našla som vela pribehov s dobrým koncom a videla som i dušikov na testoch 17DPO ako mám ja a bolo z toho tehulkovanie tak budem veriť že zajtra ráno bude čiaročka silnejšia ![]()
@Simi11 hihi tak u teba fakt neni ešte vidno asi taky pidi dušíček ale dôležite je že z neho bolo miminecko
ďakujem za fotečku ![]()
@estrela no na krv by som si aj zašla len asi sa podarí až v pondelok ale nevadi…
ja hlavne utrogestan nevysadím zajtra ako mi v CAR povedali, budem ho brať až kým sa mi tehulkovanie nepotvrdí z krvi…
Jo a Malíčková mi odpísala že to má v rukou moje telo a všemohoucí, že mám zachovat klid a nejak to dopadne…
No joo no, veď čo ine že
![]()
Příspěvek upraven 17.03.16 v 12:40
Ahoj holky, občas jsem k vám nakukuji a dřív jsem i přispívala. Mam takový zajímavý poznatek a už se v tom ani nevyznám. Před prvním IVF, ze kterého je dnes pětiletý syn jsem chodila do Podolí a zjištěny protilátky na trofoblast a spermie, prednison a gumosex a povedlo se IVF. Pak kontrolní hodnoty už ok, po porodu taktéž ok. Při prvních třech transferech pro jistotu prednison, pak jsem byla dvakrát nebo třikrát u Malíčkové a u té mi vše vyšlo vždy v pořádku, že podle ní imunol. problém nemáme. Jenže se embrya nechytala.. teď jsem si to vydupala znova, tak jsem byla poslaná do Imunnie na Karláku s manželem a mam protilátky proti ováriím (dělají asi jiná vyšetření) a celkově tu imunitu takovou nakopnutou, mam i dost alergie, atd. Takže opět prednison a prý gumosex není třeba, na sperma nic nemam… Jsem z toho všeho už tak otrávená.. měl jste to některá, že jednou byla imunita ok, pak zase ne?
@Ezetka držím moc palce, síla čárky opravdu nic neznamená, je to pěkně viditelný dušík ![]()
@Martrich ahoj
moooc ďakujem za povzbudenie toto teraz naozaj potrebujem ![]()
Ja ti môžem v tomto tvojom probleme hned poradiť bo ja som šla z Imunie k Apolináři
mala som tiež protilátky proti ovariim, čiže zvýšené NK bunky..lenže tam mi nerobili tak hlbkove testy ako dr. Malíčková a ked som prešla do CAR u Apolináře tak si urobili opakovane testy a zistili ešte i zvýšené TNFa..tak hned nasadili metypred..ale premýšlam že ako je mozne ked si brala prednison ti NK bunky neklesli?
ako vysoko máš hodnoty? Ja mala NK bunky 15% a v inom CAR tvrdili že je to v poriadku, iba hraničné..az dr. Malíčková povedala že to musím liečit bo to je tiež možná pričina mojej neplodnosti..
A ano gumosex neni treba to iba v pripade že by si mala alergiu na sperma..
@Ezetka já právě prednison nebrala teď asi dva roky, o druhé dítě se snažíme 3 roky a mam za sebou dvě stimulace a několik ketů. U těch prvních jsem ho brala, pak už ne… Právě v Podolí mi to vyšlo špatně, po porodu už ok, ale prednison pro jistotu. Pak jsem byla poslaná z Iscaru k Malíčkové, tam vyšlo dobře všechno a doporučila prednison nedávat, ale je to zase dva roky, tak jsem chtěla další vyšetření a nyní jsem v centru, ze kterého mě poslali do té Imunie… Tak prednison to může vyřešit a nic se tím asi nezkazí… řešíme už to formou minimálek a nativů, tak třeba to teď s prednisonem vyjde, jako tobě
![]()
@Martrich Já měla před těhu, po célé těhu pozitivní autoimunitu SSa i SSb, plus další věci, dále zvýšené Tnf alfa a plno dalších věcí…půl roku po porodu mimo zvýšené alfy vše negativní, rok po porodu stejně, zvýšená alfa ostatní vše negativní…tak asi tak.
A NK buňky to je proti ováriím? Já mam takové to ostatní, TN alfa, zóna pellulicida atd ok, jen ty ovária, tady to zase vyšetřují trochu jinak… už jsem z toho všeho dost unavená, no. Druhátko bychom chtěli, ale zase už dochází síly